Goda nyheter sedan 2002     Söndag 9 augusti 2020 kl 02:40Nyheter | Skicka in artikel | Annonser | Bli skribent | Galleri | Blog | Musikalbum | Kontakta oss
Nyheter > Mot, mot och mot…. ???? !!!! ????
Foto: lånad
Är det så här du vill förmedla Jesu kärlek?
pjb@netikka.fi
 1 17005 407 2
pjb@netikka.fi Back
Online 21:35 10/05 2018  Modifierad 22:55 10/05 2018

Allmänt  Endast en dåre tror sig kunna veta vem som är frälst eller ej. Endast en dåre talar i termer "jag är mera frälst än dig".

Det är med skam jag tar del av vad en del kristna skriver på sina Facebook sidor och på olika blogg sidor. Största delen handlar om att man är emot det ena eller det andra. Notera att detta skriver jag nu ur ett personligt perspektiv efter att ha varit likadan en gång i tiden. Det var i början av min vandring med Jesus som jag var under inflytande av andra människor som hade denna inställning att de vet bäst och att alla andra som inte tycker som dem inte är troende på riktigt.

Jag fick se den skada jag åsamkade Kristi kropp. Inte för att tala om vilket värdelöst vittnesbörd det var för de som inte tror. Så många av mina vänner förstår fortfarande inte i denna dag varför vi kristna inte är överens och de tycker allt är barnsligt. Jag förstår dem mycket väl för jag vet bättre idag. Ingen vill ha något med en kristendom att göra där allt är svartvitt och där största delen handlar om att vara emot det ena eller det andra. Är det inte homosexuella så är det knarkare. Är det inte det ena så är det det andra. Hela tiden är trenden att man skall vara emot någonting.

Inte bara mitt liv ändrade då jag omvände mig från denna lagiska ande och anda och lärde känna Jesus på djupet. Jag började se välsignelserna i mångfalden samtidigt som jag insåg hur dessa ”emot människor” tjänare djävulen utan att de vet om det. Efter att ha levt ett halvt liv som icke kristen och inte ville ha något med kristendomen att göra just på grund av dessa människor, förstår jag de som lever utan tro idag. Det är dessa vi skall nå men att hålla på som en del personer gör är bara ett värdelöst vittnesbörd för Jesus själv.

Att man offentligt i en debatt dömer någon och säger att denne inte är troende bara för att man inte delar en åsikt är förkastligt. Att man sedan anser att man ogillar inlägg på Facebook bara för att man inte trycker ”gilla” visar tydliga tecken på barnslighet och omognad. Som sagt, det är med SKAM jag ser mig själv som kristen bredvid dessa människor. De gör större skada än nytta och de anser sig alltid ha rätt. De använder Bibeln som ett vapen och talar i termer om att det inte handlar om deras åsikter utan om Guds ord. De liknar en skrällande cymbal och är egentligen ingenting annat för de har inte kärleken (1 Kor 13).

Som tur är så har Herren kallat mig till att vittna om Jesus och tala för Honom. Inte emot dittan och dattan. Personligen tror jag inte vi hamnar i helvetet för något vi gjort. Då skulle vi alla hamna där. Vi hamnar nog där för att vi lämnade någonting ogjort. Jesu försoningsverk på korset är det som gäller och varför skulle dessa synder och saker som dessa självutnämnda domedagsprofeter vara större synder än till exempel att vara girig eller att hata en broder?

Jag är otroligt tacksam för att jag får resa långt ifrån hemsoporna och att jag inte behöver ha något med denna typ av människor att göra. Som tur är så är de endast ett fåtal. Världen är full av äkta älskande kristna som älskar syndaren precis som Gud gör. Att hjälpa någon bli fri är en helt annan femma än att skälla och stjälpa.

Endast en DÅRE påstår sig veta vem som kommer till himlen eller vem som är frälst. Detta vet endast Gud och med vårt hjärta tror vi och med munnens bekännelse blir vi frälsta (Rom 10:10). INGEN av oss är perfekt och INGEN av oss kan säga ”jag är mer frälst än dig”.


Linus
12:13 16.5.2018


Bra sagt både Pontus och Christoffer!
Christoffer Slotte
22:03 11.5.2018


Billy Graham och Sven Reichman (som båda promoverats till Himlen just i år) hörde till de predikanter som aldrig skällde eller stjälpte. Det samma kan dessvärre inte sägas om män som t ex David Wilkerson o många många andra även om DW skrev mycket som var bra. Den handlar om grundtonen som används när man för fram budskapet o hur det uttrycks o om man själv försöker göra sig bättre än åhörarna.
Sök

Skriv sökordet i rutan
Reklam

Annonsera här? Det passar bra! Kontakta oss!
musik >
10 senaste
>
You're forgiveness
Av Samuel Erik, Text och musik Samuel Erik, Producerad Samuel Erik och Manne Tiainen
Mick
Av Zealot Poets
Kärlekseld
Av Zealot Poets
Flumparanoia
Av Zealot Poets
The Day of Salvation
Av Pontus J Back
Without You
Av Pontus J Back
Thankful
Av Pontus J Back
Mighty God You Are (King of Kings)
Av Andreas Forsberg, producerad av Egon Veevo
Every Drop
Av Samuel Eklund, Producerad av Joakim Palmén