Goda nyheter sedan 2002     Onsdag 11 december 2019 kl 10:15Nyheter | Skicka in artikel | Annonser | Bli skribent | Galleri | Blog | Musikalbum | Kontakta oss
Nyheter > De demoniska väktarna
lånad
Foto: lånad
Så här ser det ut då man gått för långt. Inte Guds Ande!
pjb@netikka.fi
 1 3346 110 0
pjb@netikka.fi Back
Online 13:07 08/06 2019  Modifierad 21:34 10/06 2019

Kolumn  Frikyrkligheten har så länge jag minns haft stora drag av sektersim. Man har sagt att det blir bättre och det vill jag hoppas men samtidigt så ser jag fler och fler sekteristiska drag bland främst frikyrkofolk.

Igår kväll då jag tyckte att jag inte hade mycket annat att göra så gick jag in och läste på sidan Apg29 som jag inte alls kollat på länge. Innehållet på sidan bekräftade starkt det jag upplevt den senaste tiden inom frikyrkligheten. Redan här och nu vill jag säga att all församlingar INTE beter sig på detta sätt utan på många ställen har man förstått Jesus, Hans karaktär och Hans hjärta.

Då man läser inlägg och kommentarer så förstår jag att icke kristna genast får rätt i sina fördomar emot kristendomen. Sidan själv försvarar sig för att inte vara en "väktarsida" men hela sidan och tyvärr en stor del av skribenterna liknar människorna på bilden som inte återspeglad Guds kärlek som finns i Kristus, lika för oss alla.

Läste en tråd om tungotalet och det var nästan så att man blev mörkrädd. Under de 11 år jag har tjänat Herren så har jag gång på gång på gång stött på detta fenomen och djävulska lära att de som inte talar i tungor inte tror. De som inte talar i tungor inte är frälsta. De som inte talar i tungor har inte Den Helige Ande. De som talar i tungor är mer frälsta. De som talar i tungor kan jämföras med en "turbo"... Om Ni skulle veta hur många ungdomar och andra människor som i bedrövad skrivit till mig i förtvivlan om just detta. De har inte fått tungotalets gåva och har därmed känt att de inte duger i den kristna gemenskapen.

Att lägga så stor fokus på tungotalet är nog ett villospår av den onde. Om man räknar de som jag under en relativt kort tid haft kontakt med som vägrat att efterapa eller härma någon med att låtsas tala i tungor så är det otroligt många. Tänk då på ALLA som har blivit förtvivlade och bortfösta ur religiösa (inte kristna) sammanhan för att de inte talar/talat i tungor??? Detta är INTE Guds vilja. Att någon inte talar i tungor är INTE ett tecken på att 1. Denne inte skulle ha Den Helige Ande 2. Att denne inte skulle tro 3. Att denne inte skulle vara frälst.

Ett sådant här insnöat beteende lockar inte många till Kristus. Efter att ha läst på väktarsidan Apg29 tappade jag helt förtroendet för bland annat Sigvard Svärd som jag tidigare haft förtroende för. Kanske han även tycker att vi inte skall umgås med de icke kristna för att de anses vara bespottade, som man gjorde förr inom pingströrelsen.

Låt människor vara människor. Vi kan inte jämföra varandra. Inte heller tro att Gud skall verka lika i och genom alla. Gud har skapat oss alla unikt. Ta vara på den du är och låt ingen annan än JESUS omforma dig.


Sök

Skriv sökordet i rutan
Arkiv
Reklam

Annonsera här? Det passar bra! Kontakta oss!
musik >
10 senaste
>
You're forgiveness
Av Samuel Erik, Text och musik Samuel Erik, Producerad Samuel Erik och Manne Tiainen
Mick
Av Zealot Poets
Kärlekseld
Av Zealot Poets
Flumparanoia
Av Zealot Poets
The Day of Salvation
Av Pontus J Back
Without You
Av Pontus J Back
Thankful
Av Pontus J Back
Mighty God You Are (King of Kings)
Av Andreas Forsberg, producerad av Egon Veevo
Every Drop
Av Samuel Eklund, Producerad av Joakim Palmén