Goda nyheter sedan 2002     Måndag 2 augusti 2021 kl 11:05Nyheter | Skicka in artikel | Annonser | Bli skribent | Galleri | Blog | Musikalbum | Kontakta oss
Nyheter > Pontus och Sebastian fast i USA
Sebastian
Foto: Sebastian
Linus
 5 23761 465 0
Linus Mickelsson
Online 10:16 22/03 2020  Modifierad 10:22 22/03 2020
Sebastian
Sebastian
Sebastian
Sebastian
Sebastian
Sebastian
Sebastian
Sebastian
{"width":"236","height":"500","type":"file","thumbnail":"thumb"}

Allmänt  I början av februari åkte de på missionsresa till USA men kunde aldrig vänta sig att de skulle bli strandsatta där.

- Vi kom hit i vanlig ordning i början av februari och inledde genast missionsarbetet. Evenemang och evangelisation på helgerna och i veckorna besöker vi avgiftningskliniker, rehabiliteringshem för missbrukare, ungdomar, hemlösa och andra människor med problem, berättar Pontus.

Sedan 12 år har Pontus återvänt till sitt ”andra hemland” som han kallar det för att sprida evangelium. Sedan fem år åker hans son Sebastian med på alla resor.

- Vår lilla mission bland utslagna människor och alla öppna dörrar på evenemang har vuxit och växer sakta men säkert. Utan Sebastian skulle det inte fungera. Sebbe är också ett exempel på hur Gud kan upprätta relationer i en familj. Han hade ju egentligen ingen pappa tidigare men idag är han min kumpan och bästa vän, säger Pontus.

Nu har USA infört inreseförbud från Europa och läget är som det är runt om i världen. Flyg är inställda och folk strandsatta. Mickelsson.net frågade Pontus hur läget ser ut för dem?

- Jag har ju alltid velat flytta hit men då skulle jag också vilja att min fru och min familj skulle vara här. Jag har skämtat om att Gud hört min bön och säger ”nu får du vara här, hoppas du tycker om det”, skrattar Pontus. Nej, läget är allvarligt men i USA är det dock stabilt tack vare alla åtgärder som
tagits för att stoppa spridningen. Dock har alla våra möten och evenemang blivit inställda och vi tar en dag i taget, fortsätter Pontus.

Evangelisation och mission kostar pengar och Mickelsson.net har tidigare uppmuntrat läsare att stöda Pontus mission. Hur påverkar detta nu ekonomin för föreningen och verksamheten?

- Vi är rätt illa ute om jag skall vara riktigt ärlig. Innan allt detta bröt ut på detta sätt började vi samla in medel till en billig husvagn för att underlätta resorna och spara in på motel i framtiden. Att vi nu redan skulle komma att få kalla den vårt första hem trodde vi då aldrig. Vi är för tillfället i Alabama och har varit här en vecka men allt har blivit inställt. Igår spelade jag en stund på en restaurang nära en stor militärbas men de fick stänga, säger Pontus.

- Vi lever i ovisshet. Nu skall vi ta oss ner till Florida och hämta husvagnen och bo i den tills vi kommer oss hem. Vi har några ställen där vi har blivit lovade att få ha den parkerad och där vi får bo. Det känns skönt. Dock vet vi inte hur och när vi kan resa hem. I en sådan här situation blir det jobbigt och helst skulle jag vara hemma, fortsätter Pontus.

Missionen skulle ha fortsatt till slutet av månaden men allt har blivit inställt för Pontus och Sebastian. Detta medför även förlorad inkomst och osäkerhet om hur allt kommer att gå.

- Nå, vi har nu i alla fall tak över huvudet och behöver inte betala för motell. Vi kan alltid vittna åt människor, en i gången. Det fungerar egentligen bäst så för då får de vi vittnar till också fråga och undra över Guds verklighet, påpekar Pontus.

- Vi har inte fått tag i varken flygbolag eller resebyrå. Vår hemresa bokades av en finsk festivalarrangör och av någon anledning var det mycket strul med den bokningen. Resorna är på olika biljetter vilket gör det värre att slippa till Finland. Vi bara väntar och väntar. Det senaste vi hört är att Finnair inte planerar att flyga hem resenärer från Florida för tillfället och våra ursprungliga flyg rutter är inställda. Vi har hört att det kan röra sig om två till tre månader innan vi kan komma hem, men jag vill inte ens tänka den tanken. Jag vill hem till min familj nu, säger Pontus bestämt.

Mickelsson.net vill speciellt nu uppmuntra läsarna att hjälpa Pontus och Sebastian. Man kan stöda dem i denna svåra situation genom att ge en donation till föreningen Rockpastor Ministries rf.

IBAN: FI3649700010005435
BIC- / SWIFT: HELSFIHH

PayPal: donate@rockpastor.com


Sök

Skriv sökordet i rutan
Reklam

Annonsera här? Det passar bra! Kontakta oss!
musik >
10 senaste
>
You're forgiveness
Av Samuel Erik, Text och musik Samuel Erik, Producerad Samuel Erik och Manne Tiainen
Mick
Av Zealot Poets
Kärlekseld
Av Zealot Poets
Flumparanoia
Av Zealot Poets
The Day of Salvation
Av Pontus J Back
Without You
Av Pontus J Back
Thankful
Av Pontus J Back
Mighty God You Are (King of Kings)
Av Andreas Forsberg, producerad av Egon Veevo
Every Drop
Av Samuel Eklund, Producerad av Joakim Palmén