Rock Force One

COVID-19 kan inte stoppa evangelisation - Husvagnsevangelisation

MISSION. Detta år blev helt annorlunda än tidigare år. Coronavirus kan dock inte stoppa evangelisation!

Vi kom hem från USA den 27.3 med ett extra insatt flyg. Det hette att det var sista flyget som skulle gå hem till Finland. Var det så vet vi inte men vi kom oss hem i alla fall och det känns som om detta var evigheter sedan. Vid vår hemkomst kunde jag inte tro att detta virus skulle komma att ta en sådan form det tog. Vi hade bokat våra biljetter tillbaka till USA till slutet av maj och skulle ha varit där hela juni månad och evangeliserat på bilträffar och festivaler. Dock blev det att ställa in dessa och högst antagligen är biljettpengarna förlorade.

Vi ger dock inte upp. I och med att vi hade skaffat husvagn i USA då vi var där så började jag fundera om det skulle vara ett alternativ även här. För något år sedan skulle jag nog aldrig ha kunnat tänka mig bo i en gammal husvagn men något har skett. I samma veva började man ställa in sommarens evenemang och sommaren såg mycket oviss ut. Det var då det tände till i min ande. Vi kunde ju åka runt i Finland och Sverige med vår husvagn och parkera på olika ställen och vittna om Jesus. Dock bara några problem. Det första var det att var skulle vi få pengar till en husvagn? Jag kollade runt lite på nätet och konstaterade att man får en begagnad husvagn mycket billigare i Sverige än i Finland. Dessutom behöver man inte betala skatt eller någon tull. Är vagnen besiktigad i Sverige är det bara att köra till besiktningen och registrera den.

Forfarande saknades pengarna och vagn efter vagn såldes framför näsan på oss. Jag hittade en vagn i Lidköping och det verkade för bra för att vara sant. Jag kontaktade en god broder jag har i nejden och han åkte ut och tittade på vagnen. Jag upplevde Herren säga att vi skulle slå till och jag gjorde det. Jag sade ”vi tar den” till försäljaren och kände mig något tveksam efter att vi hade avslutat samtalet. En kort stund senare får jag ett meddelande med två bilder på pengar. En familj i Tyskland hade bett och barnen i familjen hade samlat in kring en hundralapp till oss. Pappan berättade att Herren lagt något på deras hjärta och att vad än vi skulle anskaffa så skulle han lägga till med resten som fattades från barnens insamling. Va??? Jag tänkte va??? Jo, vi har bett säger han och jag säger att det fattas 750€ men det visade sig inte vara några problem så Gud hade rätt.

Vi hämtade hem vagnen då man fick åka över till Sverige igen och sedan dess har vi reparerat och renoverat den fina Burstner 515 DL vagnen att passa för vårt ändamål. Dock funderade jag hela tiden vart vi skulle åka men Herren sade hela tiden att jag skulle vänta. Helt plötsligt kom jag i kontakt med en broder i finska Lappland. Jag berättade om min vision att åka från by till by och från stad till stad och parkera husvagnen som dras av likbilen någonstans och spela, sjunga och vittna om Jesus. Nästa vecka åker vi och vi börjar på Hiekkasärkät i Kalajoki, fredagen den 3 juli. Där kommer jag att spela varje heltimme fram till kvällen. Följande dag är det matekasseutdelning vid frikyrkan och möte på kvällen. Därifrån åker vi vidare till Lappland och det finns att göra.

08.07.2020 Ylitornio, Finland

09.07.2020 Pyrevä puisto,

Pello, Finland

10.07.2020 Matkapuistomyymälä

Kolari, Finland

11-12.07.2020 Puistola,

Palojoensuu, Finland

13-14.07.2020 Keskusta,

Ivalo, Finland

15.07.2020 Lidl parkkipaikka,

Sodankylä, Finland

17.07.2020 Keskusta,

Tornio, Finland

18.07.2020 Keskusta,

Rovaniemi, Finland

19.07.2020 Kairatemppeli

Rovaniemi, Finland

Tidtabellen ovan vittnar om att Coronaviruset inte kan stoppa evangelisation. Har vi tro som ett senapskorn skall vi också få det vi ber om. Vi har ju fått nästan allt vi behöver hittills för att få husvagnen i skick. Den är nu besiktigad och registrerad. Papegojan Nixon har en egen bur och han kommer att följa med. Vi tror att resten också kommer att lösa sig. Denna resa blir intressant och det handlar om evangelisation till människor som inte går i kyrkan eller tror på Jesus. Det är detta Jesus själv kallade mig till för 13 år sedan. Penningsinsamlingstillstånd finns även så vill man så får man stöda vår förening på kontot nedan.

Efter Lappland kommer vi hem en vecka och åker därefter till Sverige. Där kommer vi att vara ute på Vrångö i gästhamnen i Göteborgs skärgård och evangelisera i fem dagar innan vi inleder vår färd norrut. Det blir flera stop på vägen och vi vet inte ännu när vi kommer hem. Skall bli underbart att komma ut på vägarna och få vittna om Jesus igen. Det är aningen instängt här i Österbotten.

Rockpastor Ministries rf Vasa, Finland

Bank Transfer:
IBAN: FI3649700010005435

BIC- / SWIFT: HELSFIHH

PENNINGINSAMLINGS-

TILLSTÅND:

RA/2020/712

Vi drog hem vagnen från Sverige med SAAB 900
under arbete
under arbete
under arbete
under arbete
under arbete
under arbete
utsidan klar
utsidan klar
insidan är på gång
insidan är på gång
insidan är på gång
insidan är på gång
insidan är på gång
insidan är på gång