Måste det ske en tragedi - Religionens = hatets ande 2

KOLUMN. Något jag uppmärksammat gång på gång. Detta vill jag dela med mig av idag. Varför måste en tragedi hända innan vi kan tjäna tillsammans.

Det var för lite över en vecka sedan då jag talade med en gammal vän på telefon som han berättade att de hade varit och sökt efter en ung man (pojke 22 år) som befaras ha drunknat. Han berättade om hur många båtar de var och hur många de var som deltog i sökandet. Det var en otroligt stor mängd människor som utförde detta tillsammans.

Måste det verkligen ske en tragedi för att vi som människor skall kunna komma tillsammans och tjäna. Jag har insett att det inom frikyrkorna är en omöjlighet, speciellt i Österbotten på de flesta håll. Här råder ett heligt underordnande och ett maktmissbruk utan like. Pastorer och prelater styr och ställer enligt deras vilja, vilket ofta gör att det i slutändan inte fungerar.

Ibland är det gamla traditioner och lagar skrivna av människohand men jag har personligen upplevt maktmissbruk och häxjakter utan like. Ingenting för mig kunde jag konstatera och sopade dammet av mina skor.

Vore det dock inte bättre om vi som KRISTNA kunde tjäna tillsammans utan en tragedi. Missunsamheten är som pesten och avundsjukan som cancer. Börjar den i ledarskapet så är det omöjligt. Jag vågar dock tro att Gud skall insätta nya ledare, eventuellt tala till ledare som är i funktion. Det finns ju förlåtelse och nåd för dem också.

Samma sak har vi sett under naturkatastroferna i USA då folk kommer tillsammans för att hjälpa varandra. Vi kristna borde väl kunna ens komma upp på samma nivå som de som inte tror eller hur?