Goda nyheter sedan 2002     Onsdag 1 februari 2023 kl 15:38Nyheter | Skicka in artikel | Annonser | Galleri | Blog | Musikalbum | Kontakta oss
Nyheter > Hundarnas väg till människors hjärtan
Hunden är bra, men en vän är bättre
Linus
 1 5269 22 22
Linus Mickelsson
Online 23:15 03/10 2004  Modifierad 09:37 11/09 2018

Old articles  De är till och med hårigare än män och de luktar värre. Ändå är det mycket vanligare att hundar får kärlek av obekanta än att människor får det.

Människor kan skaka i hand och om de är riktigt vänskapliga kommer det en kram. Men en hund kan man gärna skrapa mjäll och löss från utan att blinka. Vissar pussar också hunden.

Det här är känt sedan gammalt, men vad är det i hundar som får så många människor att tappa sina kärleksspärrar?

Här är några teorier:
- Hundar är alltid glada när man kommer hem, det visar de med hela varelsen, hopp, viftningar och intensiv andning
- Hundar säger inte genast emot när man kommer med någon bra teori
- Hundar följer alltid med och vill sällan bli kvar framför TV:n

En människa har så mycket bättre möjlighet att visa uppskattning och entusiasm. Men låt oss visa det!


fanny
19:14 11.10.2004


Nä d där stämmer nog int alls!!! Hundarna har ju massor av bakterier i munnen + att när dom slickar allt från marken fastnar d ju i ders "skägg". Tänk när endel äter andra hundars-skit???!!! Tänk på det när ni nästa gång pussas med en hund!!!!
ansa
15:05 10.10.2004


Hej, annars, jag har hört att hundar har såndär speciella bakterier i munnen, som gör att dom faktiskt har "renare" mun än mänskan. Så det är alltså mindre riskabelt att pussa en hund än en mänska..
fanny
22:21 8.10.2004


Jag sku ha en söt tös där hemma som gärna skulle ta sällskap av en så charmig herreman(hoppas det är en pojke ;)
L
22:03 7.10.2004


jo, okej, hundar kan vara helt söta o vänskapliga och jag har inget emot dem. Men Gud skapade människan till människa och djur till djur. Människan till att råda över djuren. Min poäng är att jag tror allvarligt inte att en hund mår bra av att man skämmer bort den med att tex ge den plättar o glass o låta den sova i sängen. nog måst man ju lära dem lite disciplin! o till alla ni som brukar pussa era hundar: tänk på att de slickar sig oandra hundar i rumpan, trampar i sitt skit o slickar sina tassar...mums!
Vår hund som vi hade i Dubai behövde man bara ge en blick åt o så gick den tyst o satt sig på sin plats! (det var dock int min förtjänst utan Popps, som e expert på att uppfostra hundar!)
Katter...hmm...kanske jag ska låta bli att kommentara..nä, på foto e de i varje fall söta...
linus
07:54 7.10.2004


Int vill alls alla hundar vara som den ;)
victor
23:11 6.10.2004


pablo e hunden som alla hundar vill vara....
syster
15:09 6.10.2004


Vår!:)
fanny
10:24 6.10.2004


Jag sku nog kunna ta hunden som e på bild!!!Vems e d???
*liten*
10:08 5.10.2004


det beror ju helt på vad man vill ha... har man en massa mänskor runt sig som överöser en med kärlek så kanske inte man behöver ha en hund att komma hem till... men när allt känns emot en och man inte hittar nån som bara orkar ge en kram, då behöver man den där tjocka hundklimpen som ser på en med sina blöta ögon och hoppar upp i sängen och somnar i ens famn... katter är kasnke väl okej, jag har haft två, men de är ju inte beroende av dej.. katter kör ensam är stark och lever på... de kasnke är fina men de kan inte kramas som hundar ;)
linus
08:59 5.10.2004


Verkligen sant Lady's friend!
Ladys friend
21:39 4.10.2004


Ystävyys, toveruus tai rakkaus eläimeen on aivan eri asia kuin rakkaus ihmiseen , läheisimpään ihmissuhteeseen, jonka toivottavasti jokainen voisi tuntea ja kokea elinaikanaan.
Eläin vaatii auktoriteettia voidakseen hyvin ja antaa vastikkeen parhaiten hyvin koulutettuna. Koetapa samaa rakkaimpasi kanssa niin päädyt vahvaan vastavirtaan, joka johtaa kuohuvaan koskeen ja syvään tunnesyöksyyn.
Suvustani löytyy henkilö, jonka paras ystävä on ollut loistava labratorinnoutaja Lady, jonka elämä päättyi viime keväänä ja jonka haudalla kukkivat kukat läpi vuoden. Kultakirjaimin on kirjoitettu muistosanat marmorikiveen.
Kaiken tuon hyväksyn, koska itsekin opin tuntemaan tuon älykkään yksilön inhimillisine ominaisuukineen.
Usein tuon 14 vuoden aikana sivusta seuraten odotin muutosta omistajan suhteessa toiseen sukupuoleen, mutta ystävyys Ladyyn oli niin sitova ettei ollut tilaa elämänmuutokselle.
Eläimen ikä on noin kolmasosa ihmisenä keskiarvoiästä.
Olisiko näinollen luotava ihmissuhde vai rakennettava useampi suhde lemmikin kanssa, joka on uskollinen, tottelevainen, hiljainen,luotettava jne vai taisteltava saman kumppanin kanssa kun on kerran niin päätetty?
Tietysti asiaa pohdittaessa on otettava huomioon kunkin tavoitteet tai mahdottomuudet valinnoissa tulevaisuuteensa.
Emme kuitenkaan yksin ole oman onnemme seppiä vaan aina tarvitaan se toinen osapuoli!
Tom
18:13 4.10.2004


Pablo både luktar gott(tvättas med doftande schampoo) och är smart!
Christa
14:06 4.10.2004


Förlåt Christoffer. Det är inte lätt att få alla namn rätt alla gånger!
tine*
13:43 4.10.2004


Vet man?
Christoffer
13:39 4.10.2004


Kvinnan kan verkligen ha mer komplex, som Linus säger. I alla fall är hon mer komplicerad (komplisertt på norska). En man vet man var man har.
Christoffer
13:37 4.10.2004


Jag heter Christoffer o inte Christa, men du Christian...alltså Christoffer... är inte den enda som tycks ha problem med namn. Jag själv...aj jo men det är ju jag som är Christoffer.. har också problem med namn.

Inte att undra på att en flicka ringde mig när jag var på Utbildningsstyrelsen eftersom hon trodde att jag var Christian Slotte på Undervisningsministeriet. En kvinnlig f d kollega på UM tyckte att jag ju borde vara tacksam om denna namnförväxling leder till att flickor ringer mig.
linus
13:26 4.10.2004


Kvinnan har åtminståne mera komplex. Tacka vet jag människor, de är smartare än både hundar och kattor.
Christa
13:11 4.10.2004


Jag är också en vän av den självständiga och diskreta katten! En katt är inte beroende av dig på samma sätt som. Men om det är en kompis man vill ha så är hunden det bättre alternativet. Jag håller även med Christian om att katten är mycket vacker! Har också förstått från andra håll katter påminner om kvinnor och hundar om män. Är det månne för att kvinnan är mera komplex?
Christoffer
11:59 4.10.2004


Till mitt hjärta har endast två hundar hittat.

Den ena var mina kusiners hund o den var en lapphund. Den var rund och hade mjuk spetsig nos.

Den andra var en s k båthund som jag lärde känna då jag jobbade på Mattby filialkansli 1985. Den var liten, liknade en gris och hade spetsig nos.

Inga andra hundar har jag tänt på, men däremot är jag en kattvän. Här är varför:

- man behöver inte gå ut med katter dagligen fastän man har 40 graders feber, vilket man väl nästan måste med hundar (om man bor ensam)

- kattor ser bättre ut (fastän de inte har spetsig nos)(men det är ju en smaksak - alltså utseendet o inte nosen, som ju är en luktsak)

- kattor skäller inte lika hårt

- kattor gör inte sina behov på gatorna så att man tampar i dem

- kattor påminner om kvinnor

Ha!
fanny
10:19 4.10.2004


En hund ger massor av glädje!Det är inte bara frågan om allt de där som Linus du skrev. Hunden visar sina känslor på ett speciellt sätt..Men är man inte van vid hundar kanske man inte förstår!?! Och vad är inte bättre än att när man känner sej nere så kommmer de en söt lurvig vän och tittar med sina bruna ögon , och då vet man att allt kommer att ordna sej! Eller att man får gå ut och promenera i vilket väder som helst..De kan va ganska kul (fast man int sku tro det). Ett bra exempel e min hund..Ingen kan motstå henne..int ens de som HATAR hundar!Hundar ger åt mej så mycket mera än människor.
*liten*
08:45 4.10.2004


när vi sku lära oss vad det är att vara trofast i kyrkan så tog vi bilden av en hund... en trofast hund hoppar på det som är emot dej hur stort det än e fast själva hunden sku vara hu liten som helst!


jeg önsket mensket lignet mer på dyr,
de pröver ikke og forandre deg,
de er bare glade for du finns där!
Nanni
05:41 4.10.2004


Visa ord, så sant, så sant!
Sök

Skriv sökordet i rutan
Arkiv
Reklam

Annonsera här? Det passar bra! Kontakta oss!
musik >
10 senaste
>
You're forgiveness
Av Samuel Erik, Text och musik Samuel Erik, Producerad Samuel Erik och Manne Tiainen
Mick
Av Zealot Poets
Kärlekseld
Av Zealot Poets
Flumparanoia
Av Zealot Poets
The Day of Salvation
Av Pontus J Back
Without You
Av Pontus J Back
Thankful
Av Pontus J Back
Mighty God You Are (King of Kings)
Av Andreas Forsberg, producerad av Egon Veevo
Every Drop
Av Samuel Eklund, Producerad av Joakim Palmén