Christa fixar dekorationen av pepparkakshuset innan rivningen

Juldisco för grannarna

ALLMÄNT. På tisdagen ordnade Christa ett stort juldisco för invånarna i höghuset hon bor i. Gästerna strömmade in från andra våningen för att äta julmat, sjunga julsånger och umgås.

För att få med Ted, granne från andra våningen, lurade Linus honom med att det ordnades ett juldisco istället för ett klassiskt julpartaj för grannarna på tisdagen.

Strategin gick inte hem hos Ted som kanske trodde dansnivån var för låg. Istället fick Linus säga som det var: Det var inget disco utan ett litet julparty för grannarna med mat, umgänge och julsånger.

I en konversation på Facebook med Tatte hade Christa hade bjudit in alla grannarna till julfesten, men inbjudningen spreds tydligen inte så långt.

Men musik blev det ändå, Christa, Tatte och Andreas höll orkester violin, gitarr respektive flöjt samt sånger med stämmor.

Christa avslöjade att hon gillade "Staffan Stalledräng"-sången.

En av festens höjdpunkter kan ha varit rivningen av pepparkakshuset.

Mot kvällen byggde Linus en bana i vardagsrummet för en radiostyrd bil och grabbarna förde en jämn kamp om de snabbaste varvtiderna.

- Roligt var det, men det hade varit roligt med flera gäster, konstaterade en av gästerna.Ted värmer upp för biltävlingen
Christa på violin
Tatte på gitarr
Andreas på flöjt
Tatte, Andreas, Christa och Juni och ugnsrisgrynsgröt