Första turen i fredags

Covid-19 öppnar upp för att bryta ny mark - Snöskoter missionen startar

MISSION. Efter att ha tillbringat de senaste 12 vintrarna i Florida blev det ingen värme i år. Orsaken restriktionerna kring Covid-19 viruset. Dock hade Herren som vanligt en plan B.

Redan i somras började Herren lägga Lappland på mitt hjärta och vi avverkade närmare tre veckor där uppe med husvagn. Vi hade hoppats på att coronaläget skulle ha lättat till hösten så att vi skulle ha kunnat uppta arbetet i USA som vi gjort där de senaste 12 åren men det gick inte som vi önskade.

Dock hade Herren en plan B och först tänkte jag att jag hör i syner då det blev tal om snöskotrar och krogar på skidorterna. Efter bön och lite forskning så kom vi snabbt fram till att detta är en otrolig möjlighet att i dessa ovissa tider åka till skidorterna och evangelisera. Vi sålde en SAAB, en moped och en lättmotorcykel och skaffade varsin 20 år gammal Polaris snöskoter. Utrustningen kring det hela har vi fått hjälp med av olika företag som bland annat Halpa Halli som har flera varuhus i landet.

Det roliga är att vi i norr samarbetar med över tio lokala Pingstförsamlingar och har ett stort andligt stöd av dem samt personer på plats som kan ta hand om de som förhoppningsvis välkomnar Jesus i sina liv.

Förutom att vara ute i skoterlederna och ställa upp för att spela, sjunga och vittna om Jesus dagtid så har vi erbjudit oss att gratis sköta live musiken på orternas hotell och krogar. Det har varit stort intresse för detta och att blanda lite kända låtar som alla känner igen med egna kristna låtar och vittnesbörd och berättelser från livet mellan låtarna har fungerat på annat håll så det skall nog fungera igen. Dock är frågan hur fingrarna skall klara av att spela gitarr utomhus dagtid.

Inkommande vecka åker vi upp till Pello och Kolari för att planera vintern. Samtidigt har vi lite möten och får bekanta oss med skoterlederna och människorna som vi skall tjäna tillsammans med. Schemat är lagt så att vi kommer att vara i Lappland sista veckan i januari och första veckan i februari. Sista veckan i februari och första veckan i mars samt sista veckan i mars och första veckan i april

Detta gör vi genom föreningen Rockpasor ministries rf under arbetsnamnet God's Army tillsammans med Team RFC - Racers for Christ i USA. Vi tackar för förbön.

Skoterfix i garaget i Kvevlax.
Skoterfix i garaget i Kvevlax.
Skotrarna har fått nytt utseende.
Skotrarna har fått nytt utseende.
Sebastians första snöskoter tur någonsin.
Självklart skall likbilen med