Bild från bröllopet från i höstas

Relationen med Jesus

ALLMÄNT. Nu är det väldigt länge sen jag har skrivit något här på Mickelsson. Därför tänkte jag att det var hög tid att dela något igen. Jag är inne på mitt femte år i Norge och sedan sist har jag gift mig med Maren och vi bor nu i Oslo. En av orsakerna till att jag blev i Norge var att jag blev med i en församlingsplantering i Oslo centrum, där jag är med i ledarskapet. Det har varit en spännande tid med pionjärarbete, och just nu är det cirka 150 människor som går i kyrkan. Kolla http://www.citykirken.no för mer info.

Just nu är vi i Jakobstad där vi har firat jul med familjen. I julen har vi pratat en del om ett tema här hemma. Jag läste just i en bok av Donald Miller (en mycket rekommenderad författare) om en upplevelse han hade haft. Han var på besök på en bibelskola och skulle undervisa studenterna där. Han berättade at han skall nu presentera evangeliet, men hoppa över en viktig detalj. Sen började han berätta att människorna är syndare, och att det var uppenbart om man tittade på kulturen omkring oss. Han kom med konkrete exempel som rubriker från tidningen, drogmissbruk, abort och så vidare. Sen berättade han att de måste omvända sig, och visade till många skriftställen som visade det. Vidare sa han at syndens lön är döden, och att synden skiljer oss från Gud. Så pratade han om hur vacker moralen är. Han visade statistik på tonåringsgraviditet och sexuellt överförbara sjukdomar, och gick i detalj på allt de kunde sparat sig för om de bara vände om och levde i renhet. När han var färdig frågade han studenterna vilken detalj han hade hoppat över. Ingen av studenterna kunde svara. Vad de inte märkte var at han hade presenterat ett evangelium utan att nämna Jesus.

Vi glömmer ofta varför vi firar jul. Personen Jesus hamnar lätt i bakgrunden. Men inte bara i julen hamnar Jesus i bakgrunden, också i våra vardagssysslor och i kyrkan. Våra synpunkter och tankar kommer ofta i vägen för relationen med Jesus. Låt oss i 2009 fokusera på relationen med Jesus, istället för diskussioner om moral och teologi. Onnellista uutta vuotta!