Euron och baht. Nya kungen på nya bahtsedlarna.

Bra växelkurs i källaren på flygplatsen - Thailandtips

RESOR. Som turist i Thailand är det lättast att använda kontanter, speciellt om man vill stöda småföretagare. Mickelsson.net kan tipsa om ett förmånligt ställe att växla till den lokala valutan baht.

Växelkursen på Bangkoks internationella flygplats Suvarnabhumi varierar nästan med nästan 10% mellan olika växlingsställen. Precis som det brukar vara i butikshyllan där de varorna som har de mest iögonfallande placeringarna är dyrast är också de växlingskontoren som man ramlar över vanligen dyrast.

Tumregeln att de billigaste varorna i matbutikerna är lägst ner gäller också för växlingskontor på Suvarnabhumi. Lägst nere i källaren, före tågavgångarna, finns det växlingskontor med ringlande köer av kunder.

Om man utan att känna till en valutas börskurs vill veta om ett kontor har en bra kurs kan man dela sälj och köp priserna och se hur mycket procentuellt de skiljer från varandra. I källaren växlas baht och euro med ett sälj och köp förhållande för bara en procent!

Det lönar sig ofta att ha med euron som man växlar i en bank eller växlingskontor med bra kurs i Thailand. Bankkort brukar ta några procent och samma gäller kontantuttag.

Billigt växlingskontor i källaren i BKK