Synd och synd? - Är det mer synd att vara homosexuell än att stjäla en penna?

UNDERVISNING. För tillfället präglas en stor del av kristendomen i USA av Duck Dynasty stjärnans uttalande om homosexuella och synd. Han blev väl avstängd för sitt "anti-gay" uttalande och nu är det viktigare för de kristna att protestera emot TV kanalen och lyfta upp kändisens rättigheter att uttala sin tro.

Man talar om helgelse, rättfärdiggörelse, lagiskhet och väckelse i stora ord och använder sig av bibelord huller om buller. Först och främst har jag inte funnit ordet väckelse i bibeln. Däremot har jag funnit ett löfte om att Gud skall utgjuta sin Ande över allt kött. Det är helt sant att det är vi kristna som skall väckas till liv och predika ett nådens budksap om Människosonen som blev offret för hela världens synder. Ofta vill man lyfta upp en del synder ovanför andra synder som om en synd vore mer synd än en annan synd. Jag hittar inga bibliska begrepp på detta.

Då vi nu ser på vad som sker i USA då hundratusentals kristna överöser sina Facebook sidor med sin "anti-gay" propaganda och talar emot en minoritetsfolkgrupp så undrar jag om de överhuvudtaget tänkt på att de själva sitter i samma båt. Nu talar jag inte om att vi skall välsigna synden och låta homosexuella par viga sig i Guds namn. Detta tycker jag absolut inte att vi skall göra för synd är synd och synden skall inte välsignas!

I och med att synd är synd och Gud inte ser skillnad på synd och synd, så står vi alla där på samma linje och vi kan konstatera att en vara homosexuell inte är större eller mer synd än att stjäla en penna. Stjäl du en penna gör detta dig till tjuv och tjuven är lika syndig som den homosexuella. Talar du illa om din broder är du lika syndig som den homosexuella. Drar du till med en lögn, ja då är du en lögnare (oavsett om lögnen var för att "rädda en situation" som många tror är ok). Lögnaren är precis lika syndig som den homosexuella. Och tänk då på alla som i misstag råkar se en vacker människa av det motsatta könet och det sprattlar till i kalsongerna, ja då är det redan för sent och synden ett faktum. Då har du begått äktenskapsbrott i ditt hjärta och detta gör dig till en äktenskapsbrytare som är lika syndig som den homosexuella.

En del talar om Sodom och Gomorra, en del om att vi skall ropa ut från murarna. Sodom och Gomorra var städer innan det nya förbundet ingicks i och med Jesu seger på golgata kors. Vi skall nog ropa på murarna men jag vågar nästan säga "så säger Herren" om att vi INTE skall bege oss på en grupp männisor som till exempel de homosexuella för deras synd är inte större än din synd fastän hur from och "helig" du är. Om nu Jesus dog för ALLA våra synder så dog väl Jesus också för den som är homosexuell? Ja, i och med begreppet lyder; synd som synd.

Hur många är det inte som är drinkare, ja de finns till och med i våra församlingar. Många har problem med alkohol och de kämpar, de vill bli fria och ber Jesus om hjälp men faller gång på gång. Många av de som är alkoholister tror på Jesus och är precis lika mycket frälsta som den som inte är alkoholist. I Guds ögon är denne lika mycket älskad som den som inte är alkoholist. Vem vet, kanske Guds barmhärtighet sträcker sig längre till den som ber, försöker göra bot och bättring än den som utåtvändigt ser präktig och from ut men på insidan döljer sig synden?

Ibland då jag ser på hur vi kristna beter oss emot bland annat alkoholister, rökare, homosexuella där synden är synlig så ställer jag mig frågan; vet Ni egentligen VAD Ni håller på med? Jag tror att med ett sätt där vi tar fram "anti-dittan" och "anti-dattan" så gör i inte Guds vilja utan tvärtom. Vi stöter bort dessa människor från Gud. Om vi stöter bort människor från Gud så att de inte vill ha något med Gud att göra för att vi beter oss åt som svin, ja då skulle jag vilja påstå att vi har blod på våra händer och vi har kanske till och med bedrövat Den Helige Ande. Väckelse är då vi vaknar och inser att nåden är till för oss alla och att vi får lägga ner all antipropaganda och smutskastning av en synd, som nu de homosexuella. I stället skall vi gå ut och i Den Helige Andes kraft vara helt normala och vanliga människor och älska vår nästa med hela vårt hjärta. Älska dem in i Guds rike och visa dem barmhärtighet, omsorg och kärlek. Det är inte kärlek att peka ut en synd och göra den till en större synd än en annan. Har vi inte kärlek så är vi ingenting (1 Cor 13).

Tänk vad skönt det är att veta att man aldrig kommer att bli perfekt utan att man för överlåta allt i Jesu händer och låta Honom utföra sitt verk. Han slutför det verk Han påbörjat och ofta ser vi inte detta på denna sidan utan först då vi kommit hem.

Att vara homosexuell är ingen större synd än att stjäla en penna! Jag stal en penna från ett hotellrum under min senaste resa, så är du utan synd, kasta då första stenen på mig, för jag är minst lika syndig som en person som är homosexuell.