Tom inspekterade bussen för en tid sedan i Närpes

Kyrkoherde Tom ger tummen upp för Gospel Express - Snart dags för jungfruturen

MISSION. I oktober hämtade vi hem bussen från Lieksa i östra Finland. Nu börjar Gospel Express vara klar för sin jungfrutur. Första resan blir på vintermission till Lappland.

Senast kunde undertecknad berätta om bussen som kom att få namnet Gospel Express samt en del av arbetet vi hade gjort då. Sedan dess har vi fortsatt arbetet i hallen i Malax där vi tillfälligt hyrt in oss. Senast hade vi börjat lägga skivor på golvet för att få en större och jämn golvyta. Golvet är klart och alla möbler har hittat sina rätta platser. Längst bak har vi varsin säng. Bägge sängarna köpta begagnade. Vi har även två begagnade länstolar och ett litet bord bak i bussen där vi kan sitta och läsa, spela gitarr eller något annat. Toaletten som inte varit i användning på flera år hade tagit fast men efter att ha skruvat sönder den, smort allt och plockat ihop den igen så fungerar den perfekt. Vi har även självkonstruerat en handspolningsfunktion som gör att vi kan spola utan att ha på strömmen i bussen och behöver därmed inte luftsystemet.

Mitt i bussen finns en bur för papegojorna Nixon och Reagan som följer med vid varmare årstider samt en köksbänk, mikrovågsugn och ett kylskåp. Längst fram finns en bäddsoffa och sittplatser för åtta personer medan man kör. Längst fram kan vi bjuda in folk på en kopp kaffe, samtal och bön. Vi har bra rum med 6-8 personer i gången så vi håller oss inom de nuvarande restriktionerna.

Förarstolen behövde förnyas i och med att nästa steg nu är att omregistrera bussen till husbil så att vi kan köra den med C kort. För detta var det krav att bussen skulle a trepunktsbälte för chauffören. Vi hade tur som hittade en begagnad stol för dessa är jättedyra om man skall köpa en ny.

Allt i bussen är gjort med mycket låg budget. Material har vi antingen fått till inköpspris eller så har det varit sekunda kvalitet med någon obetydlig skada. Möblerna är alla begagnade och kylskåpet fick vi av vår vän Kristian. Hans bror Andreas donerade bäddsoffan till oss. Några har hjälpt till ekonomiskt för att förverkliga detta och detta är vi mycket tacksamma för. Vi har till och med installerat en luftvärmepump som skall hålla bussen varm på vintern och då det blir varma sommardagar så fungerar samma apparat som luftkonditionering.

Många har frågat hur vi har haft råd med bussen och jag förstår att det är en angenäm fråga. Vi vill lägga alla kort på bordet så att ingen behöver spekulera. Gud är god och Han hade talat till en broder i Tyskland till att börja med. Sedan ledde Herren oss till rätt försäljare och det enda vi behövde betala själva för själva bussköpet var tågbiljetterna till Lieksa. Detta är en stor bekräftelse för något som varit på mitt hjärta länge. Nu är det dags och snart åker vi på jungfrutur.

Första resan bär av till Lappland i början av januari. Vi kommer att besöka några församlingar men detta är lite oklart i detta nu i och med de nya restriktionerna om antal personer som får vara med på ett möte. Vårt huvuduppdrag denna resa är dock att finnas till, vittna- och be för folk på Arctic Rally i Rovaniemi. Detta blir vårt andra år där och detta ser vi fram emot. Förra året kördes rallyt utan publik på grund av pandemin men vi fick passerkort och fick vara med på alla platser. Vi fick god kontakt med både arrangörer och deltagare, Vi kommer även att vara ute på skoterlederna och träffa andra skoterförare. Vi har med oss böcker, cd-skivor och Biblar som vi delar ut till de vi träffar. Vi har en egen vision om hur vi evangeliserar och allt handlar om att vara ledd av Den Helige Ande.

När vi är ute bland folk så fungerar det helt enkelt inte att bara elda på och hysteriskt stå ropa ut dom och helvete. Först måste vi öppna upp till en diskussion. Kanske diskuterar vi om något helt annat. De vi träffar kan inte undgå att se vem vi tror på för vi har ett kors, Jesus fisken och texten God’s Army och Racers for Christ på både kläder, snöskotrarna och bussen. Detta leder ofta till att de vi träffar ställer frågor och då kommer vi in på diskussionen om Jesus, frälsningen, syndernas förlåtelse och det eviga livet. Det händer att Den Helige Ande ger ett kunskapens ord åt just den vi för samtal med, men Han kan även be oss backa. För mycket kan skada allt och ge motsatt effekt. Musiken är ett annat redskap och alla som vill ha får en bok, en cd:skiva eller en Bibel. En del vill ha en av varje.

Vi ser endast en liten bråkdel av vad Herren gör. Kanske använder Han oss för att plantera ett frö. Kanske vi vattnar ett frö som redan är planterat. Vi ser inte detta men den bästa belöningen man kan få för detta är att någon efter en tid hör av sig. Det kan vara samma kväll, följande dag eller om fem år. Några berättar att de kommit vidare på trons väg och en del tar kontakt då de hamnat i en situation där endast Gud kan hjälpa.

Nu ser vi fram emot det nya året och nya uppdrag. Vintern i Lappland och vår- och sommaren i Europa. Nu behöver vi glada givare som kan vara med och hjälpa oss för vintermissionen. Vi har precis fått förnyat insamlingstillstånd så allt är klappat och klart. Vill du inte vara med och stödja oss så kanske du kan be en bön för oss. Det är minst lika mycket värt. Ses vi ute på vägarna så tveka inte utan kom och säg hej. Vi bits inte!

Man kan stöda vintermissionen och Rockpastor Ministries rf:

IBAN: FI3649700010005435
BIC- / SWIFT: HELSFIHH

PayPal: donate@rockpastor.com

MobilePay Finland: 040 140 9885

Penningsamlingstillstånd RA/2021/1505

Sängarna på plats
12 volts systemet
Fågelburen
Gardinarbete
Kaffemaskinen donerad av en underbar broder
220 volt installerat av elektriker
Dekaler
Dekaler
Dekaler
Toalettarbete
Installation av luftvärmepumpen
Vi använder Harley Benton gitarrer
Börjar bli klart på insidan
Börjar bli klart på insidan
Börjar bli klart på insidan
En gitarr på väggen i sittsalongen