Hela gänget

Kusinkonserter drog in 1500€ för missionen - Snart bär det av till USA

HÄNDELSER. Då man inte duger till något på hemmaplan så går man till prelaternas förtvivlan genom dörrar man aldrig skulle kunna tro skulle kunna öppnas. Förra helgen hade vi två fantastiska konserter tillsammans med kusin Ann-Katrine Burman.

Förra veckoslutet vad det dags att tillsammans med min kusin Ann-Katrine Burman göra våra första ”kusinkonserter” tillsammans. Jag tror inte någon av oss visste vad det skulle bli av det hela. Vi hade inte ens träffats innan för att repetera eller diskutera konserterna. Vi gick på gehör och känsla. Med oss hade vi de bästa musikerna i nejden, Yngve Liten, Janne Hyöty, Egon Veevo och Joona Ekroos.

Första kvällen, fredagen den 20.9 var i Frans Henriksson salen mitt i Närpes. Det var ett arrangemang tillsammans med Närpes församling. Kyrkoherde Tom Ingvesgård inledde med att hälsa alla välkomna och med bön. Sedan var det kusin Ann-Katrines tur att sjunga till ackompanjemang av Yngve Lithén. Därefter var allt oklart men vi hade roligt. Kyrkoherde Tom Ingvesgård var med och sjöng ”Vi sätter oss i ringen” och ”O store Gud”. Jag framförde några egna låtar och vittnade kort om mitt liv och om vårt uppdrag i USA. En fantastisk kväll med ett hundratal personer.

Den andra kvällen som egentligen var ämnad att vara den exklusiva konserten var i Kvevlax kyrka. Då klockan var 19 var kyrkan nästan full. Kyrkoherde Fredrik Kass inledde och viktigast av allt enligt mitt tycke var att öppna med bön. Vi hade samma upplägg som kvällen innan. Fredrik Kass sjöng ”O store Gud” och det var en otroligt fin kväll. Det var allvar och det var glädje. Vi fick se tårar och skratt.

Man räknade att det kom 293 människor denna kväll och det blev en kväll som har fått så pass god respons så vi överväger att göra om detta koncept i framtiden. Kanske på annat håll i Finland. Denna gång ordnades detta till förmån för vår kommande missionsresa till USA.

I början av oktober åker jag och Sebastian till USA och kommer att vara borta i 58 dagar. Vi besöker fängelser, avgiftningskliniker, vårdhem för missbrukare, ungdomshem, några enstaka församlingar och stora evenemang som Biketoberfest i Daytona Beach, Lone Star Rally i Galveston, Texas och Dayton Turkey Rod Run i Daytona Beach. I skrivande stund har vi redan mer än var annan dag fylld med program. Vissa dagar har vi flera engagemang. Det känns skönt att komma iväg med nya skivan och nya låtar i bagaget. Syftet för denna resa är att vittna om Jesus till de som verkligen behöver hjälp.

Kusinkonserterna samlade ihop ett nettobelopp på 1500€ till missionsresan. En otroligt bra grund att stå på. TACK alla som kom och alla som var med.

Kyrkoherde Tom Ingvesgård sjunger i Närpes
Frans Henriksson salen i Närpes
Janne Hyöty i Närpes
Ann-Katrine i Kvevlax kyrka
Egon i Kvevlax kyrka
Joona i Kvevlax kyrka
Yngve i Kvevlax kyrka
Kyrkoherde Fredrik Kass sjunger i Kvevlax