Det handlar inte om Greta - Kanske det är Jesu tårar som översvämmar vår jord?

KOLUMN. Klimatet blir inte bättre. Inte i alla fall mellan oss människor. Som kristna borde vi föregå med gott exempel och visa hur mycket vi älskar varandra. Tyvärr blir detta mer och mer sällsynt.

Bibeln beskriver Jesus gråta och personligen tror jag att Han fortfarande gråter. Han gråter mer än någonsing. Hans hjärta är sårat och Han är ledsen och besviken. Han gråter hejdlöst. Det är inte klimathotet som orsakat alla översvämmningar de senaste åren. Det är nog snarare Jesu tårar.

Gång på gång på gång och ännu några gånger till får man konstatera att de kristna som hatar mest hörs mest. Det är de som är emot det ena eller det andra. De är så emot att de helt och hållet glömmer bort att visa på Guds kärlek som finns i Jesus Kristus. Självklart hänvisar jag igen till vaccinmotståndare och kristna sådana. Jag behöver inte säga det en gång till men gör det ändå. Det handlar inte om någon andlig grej, det är ingen frälsningsfråga och ingen hamnar i helvetet för att ha blivit vaccinerad. Samma sak andra vägen. Det finns brister på bägge sidorna.

Personligen ser jag ingen orsak att fortsätta evangelisera. Vi har arbetat hårt för att komma iväg och evangelisera igen. Att åka ut och träffa människor och vittna för dem om Jesus. Det är i alla fall det jag anser vara det viktigaste. Dock ser jag nu ingen vits att göra detta. Då en människa kommer till tro kommer denne in i de kristnas gemenskap som idag är mer splittrad än någonsin. Vi slåss om en sak som vaccin och bränner all energi på att se ner på folk som bär mask, tar vaccin och följer landets restriktioner.

Jag har sett det förr och vill inte se det igen. En människa kommer med i gemenskapen men finner inte det som borde finnas där; JESUS. I stället finner denne agg, stridigheter och splittring. Detta resulterar till att personen faller bort och är mycket svår att vinna tillbaka.

Dåraktiga personer talar om kristna som vaccinerat sig lever farligt. Kanske inte längre är frälsta. Inte går med Gud. Man skriver sådant rakt ut på sociala medier och tror sig vara profet! Någon hänvisar till en syn där denne såg människor ropa från andra sidan (det brinnande gehenna). - Varför sade du ingenting? Sanningen är nog den att dessa förlorade människor i stället ropar: - Varför betedde du dig som du gjorde? Vi kunde inte ta dig på allvar.

Nej, Guds rike handlar om annat. Guds rike handlar om att de som ännu inte tror skall se oss kristna som ett folk som älskar varandra. Något sådant är vi tyvärr inte och därmed gråter Jesus och Hans tårar svämmar över denna jord. Det är dags att bygga en ark.