Tobbes efterrätt på julafton

Nica och Tobbes om jul i värmen

ALLMÄNT. Nica och jag firade en lite annorlunda jul i år genom att ”dissa” våra föräldrar och åka söderut på tumanhand. Snö visste vi att det knappast ändå skulle bli så varför inte satsa på rena motsatsen?

Flyget från Hesingfors-Vanda flygfält tog oss utan mellanlandning till Las Palmas (Kanarieöarna) Vidare en halvtimmes bussfärd söderut och vi hade kommit till Playa del Inglés, en turistifierad semesterort med vad jag kallar för ”you-buy-this” människor. Till en början syntes hela den här idén om att tvångsövertala människor att köpa eller äta just på deras ställe väldigt avskräckande och ohövligt men man lärde sig relativt snabbt att förtränga och ignorera det som störde julfriden. Men som vår guide på Aurinkomatkat så tydligt påminde så är de flesta försäljare utlänningar och bryr sig inte om vad folk tycker och tänker.

Jul på playan

I Finland är julen fylld av julljus och snölyktor. Visst okej det påminde om jul men julgransbelysning i palmerna såg så cirkusaktigt ut. Tecknet före 24 grader celsius hade i vårt fall bytts ut mot + men det störde inte oss. Där har dessutom julgubben inga renar utan kameler! För att man skall få några paket så måste man lämna mat ute på balkongen till kamelerna så de orkar färdas.

Vår första jul som gift par blev annorlunda och känslorna efteråt är kanske lite blandade. Visst är vi nöjda med vår resa men det känns lite som om julen gått förbi utan den där riktiga julkänslan man har inombords.

Feliz Navidad y prospero Anyo!Vem vill vattna?
Nica vid hotellporten
Sanddynen som playa del inglés är känd för
Julgubben försöker in genom fönstret eftersom det är få som har skorsten
Nica tränar dykning med flaskor på ryggen.
Tobbe och Nica under Julen på playan