Argsinta vaccinmotståndare

Blanda inte in frälsningen i vaccinet! - Debatternas bäst före datum har gått ut för länge sedan

KOLUMN. Debatterna fortsätter och det verkar tyvärr som om även kristna tror på tomtar och troll.

Det är med sorg i hjärtat jag möter människor som fallit offer för en handfull självutnämnda profeter. Då jag var ung var klimatet mellan människor betydligt bättre. Då fanns inget internet, inga mobiltelefoner och inga sociala medier. Idag är det annorlunda och faran är att vi vilseleder människor trots att vi kanske lever i tron att vi gör väl.

Vaccindebatten har spårat ur för länge sedan och detta är nu tredje gången jag tar upp detta offentligt. Orsaken är alla människor som drabbats av ångest och rädsla på grund av dessa väktare på muren och självutnämnda profeter som går bärsärkagång på sociala media. Att man gör vaccinet till en andlig sak och drar in satan, onda andar, demoner eller vilddjurets märker (666) är ett tydligt tecken på att man inte läst sin Bibel ordentligt.

Fakta är att vaccinet INTE är något annat än ett vaccin som är framställt för att få bukt på den pandemi som drabbat världen. En del påstår att det inte finns någon pandemi men personligen har jag förlorat tio vänner i detta världsomfattande virus. Att påstå att det inte finns någon pandemi är dumdristigt. Jag har även suttit och samtalat med människor som fått viruset och många säger att det varit det värsta de varit med om. Nej, det är INTE frågan om något som liknas vid en vanlig förkylning trots att en del får lindriga effekter.

Vi kan diskutera om vaccinet är bra eller dåligt, om det är testat på rätt sätt och hur allvarliga biverkningar det har. Fortfarande är det inget annat än ett modernt vaccin. Notera att alla vaccin har biverkningar, likaså alla läkemedel.

Till dig troende som eventuellt börjat tvivla på grund av all den rappakalja som serveras på sociala medier säger jag dig detta. ”Likasom ingen som talar i Guds Ande säger: ”Förbannad vare Jesus” så kan ej heller någon säga ”Jesus är Herre” annat än i Den Helige Ande” 1 Kor 12:3 Det kan inte bo två andar i samma människa. Om du tror på Jesus bor Han i dig och det finns inte utrymme för antikrists ande. Du tillhör Jesus och ingen annan. Stå på Guds löften. Det är okej att tvivla, vara svag, osäker och vilsen. En sak är dock säker: Du har inte syndat emot Gud om du vaccinerat dig. Sådant är bara svammel och har ingen grund i sanningen.

Till alla andliga ledare tycker jag det vore på sin plats nu att samlas för att diskutera och komma överens om hur församlingarna skall tackla denna pågående terror på internet. Människor som är nya i tron har fallit tillbaka i missbruk, folk har fallit tillbaka i självskadebeteenden och folk har drabbats av ångest av människors som kallar sig kristnas framfart på sociala medier.

Vårt uppdrag är att predika evangelium och vittna om Jesus. Att dag ut och dag in dela suspekta länkar där källorna är under all kritik hör inte till. Om du ser någon göra orätt. Gå då och tala direkt till den personen och inte inför hela världen. Jesus fungerar på precis samma sätt. Han kommer till dig och mig personligen.

Kom ihåg att du är värdefull. Gud älskar dig! Låt oss ta hand om varandra bättre i framtiden och låt oss bli Jesu bönesvar om att vi alla troende skall vara ett!

Pontus J. Back
vaccinerad, aktivt troende människa som går med Gud