Hanna är en lunarnörd, inte helt samma som datanörd

Hur man blir en nörd

OLD ARTICLES. Har du funderat på varför nördar vet så mycket, hur de kan hänga med i det senaste och kunna svaret på dina frågor? Nu kan du själv bli en riktig datanörd!

Först, det viktigaste: innehållet. Gå varje dag till Slashdot.org (förkortat bara "/.") för att läsa om dittan och dattan, oftast teknikrelaterat, med hundratals nördiga kommentarer.

För att komma in i stilen och förstå vissa till synes enfaldiga skämt lönar det sig att först läsa en manual, t ex den på wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/Slashdot_subculture

¨

I manualen beskrivs alla möjliga standardskämt från Slashdot: "trolling", "tinfoil hat", "you insensitive clod" och "In Soviet Russia" är några exempel.

På Download.com kan man hämta program, spel och annan mjukvara till datorn. Mera program finns på sourceforge.net och freshmeat.net. På Wikipedia.org lönar det sig att surfa om det är något allmänt man söker efter.

Klädseln för en nörd är inte lika viktig. Under glansdagarna var det en college med högt uppdragna farmarbyxor som gällde. Numera finns nörda inpackade till och med i märkeskläder.

Ett nördigt nytt år!