Goda nyheter sedan 2002     Onsdag 1 februari 2023 kl 15:43Nyheter | Skicka in artikel | Annonser | Galleri | Blog | Musikalbum | Kontakta oss
Nyheter > Älska varandra som jag har älskat er
 0 13003 164 4
Maria Åsvik
Online 16:00 20/10 2004  Modifierad 08:17 17/07 2010

Old articles  "Om ni håller mina bud, förblir ni i min kärlek, liksom jag har hållit min Faders bud och förblir i hans kärlek. Detta har jag talat till er, för att min glädje skall vara i er och för att er glädje skall bli fullkomlig. Detta är mitt bud att ni ska älska varandra så som jag har älskat er." -Jesus (Joh. 15:10-12)

Hela mitt liv har jag trott på kärleken. Ibland har tvivel smugit sig på men i det stora hela har den alltid funnits där -tron på att om vi bara har kärlek, om Guds kärlek får verka genom oss, så kan det ta människor genom vad som helst.

Jag har också alltid varit övertygad om att människor behöver möta Guds kärlek genom dig och mig, helt konkret (alltså inget "Jesus älskar dig"-uttalande innan jag är beredd att stå där och visa kärlek). Men vad händer när jag själv, och människor runt omkring mig, inte "håller måttet" och besvikelse börjar tära på relationerna?

Besvikelse är ett grymt gift och förstör snabbt om man inte blir av med det. Jag tror att de största orsakerna till att besvikelsen lyckas slå rot är att man jämställer människors kärlek och betydelse med Gud och att kärleken slutar vara en utgivande kärlek.

Jesus måste få vara grunden för allt, också för alla relationer om jag vill ha friska, fruktbärande sådana och om de ska hålla ett helt liv. (Nu pratar jag alltså inte bara om äktenskap utan också alla vänskaps-relationer.) Jesus ska ha första och största platsen i mitt liv! Det är den enda grund som håller.

Jag kommer ingenstans om jag söker bekräftelse av människor och lägger mina förväntningar på dem. Människor gör fel, människor är människor oberoende av hur välvilliga och älskande de är. De svar jag behöver, de bekräftelser jag behöver för mitt liv och mina vägar, kan jag bara få från Gud.

Det enda viktiga är att jag söker mig närmare Jesus och låter honom fylla mitt liv. I honom har vi allt och hos honom fylls alla mina behov. "Sök först Guds rike och hans rättfärdighet så ska du få allt det andra också." Luk.6:33. Det låter för enkelt för att vara sant. Gud har överbevisat mig om det hur många gånger som helst och ändå börjar jag ofta försöka på mitt eget sätt...

Kärlek är inte en känsla, det är en inställning och det är handling. Visst, kärlek kan vara känsla också men hur länge håller det? (Resultatet av att vi baserar mycket på hur det känns ser vi ju överallt.) Jag tror inte att Gud skulle ge oss en befallning som det inte är möjligt att utföra. De enda bud Jesus gav oss var att vi skulle älska Herren av hela hjärtat, av hela vår själ,av hela vår kraft, av hela vårt förstånd och vår nästa som oss själv. Han sa också att "ett bud ger jag er, att ni ska älska varandra". Vi kan välja att älska, vi kan välja att gå kärlekens väg, och kraften till det finns hos Jesus.


svea-maria
13:39 21.10.2004


ja, schäälek är mycket viktigt! Jag tror också att vi inte får glömma att vi ska älska vår nästa som oss själva.Med betoning på oss själva i detta sammanhang. jag tror att om vi inte har kärlek till oss själva och förstår att vi själva är värda kärlek, så kan vi inte ge vidare kärlek. man kan inte ge ut något man inte har. Det är minst lika viktigt.Det ska finnas en viss balans mellan alla dessa "kärlekar"; Jesus älskar mej< - >jag älskar jesus, jag älskar mej< - >jag älskar mina medmänniskor. Och om allt fungerade som det skulle, så skulle jesu kärlek speglas genom våra liv, precis som tidigare har kommenterats här. mycket tänkvärt alltihop. det här kom jag att tänka på iallafall.tackåhej.
L
12:05 21.10.2004


Sen står det att OM VI ÄLSKAR VARANDRA KOMMER VÄRLDEN ATT FÖRSTÅ VEM JESUS ÄR(min egen översättn.). Det hjälper inte fast vi ordnar outreach, konferenser, vad som helst om det PÅRIKTIGT inte sker i kärlek!!! Varför är det så många som faller bort från våra kristna sammanhang? Besvikelse på att de inte fått det bemötande, den kärlek de behöver. och visst, det är bara Guds kärlek som är fullkomling, men vi måste låta Gud älska människorna GENOM oss. Om vi älskar varann så KOMMER världen att se. Mer behöver vi inte göra! Tyvärr är vi (inklusive mig själv) ofta så självupptagna... Gud hjälpe oss! Amen!
Sara WN
21:20 20.10.2004


Riktigt härligt skrivet tycker jag också och så högaktuellt! Det är precis det här vi hela tiden måste påminna varandra om! Slutklämmen med att kärlek inte baseras på känsla utan inställn. och handling var super bra formulerat och sagt!!
lever_i_luva
17:30 20.10.2004


fantastiskt bra skrivet!

dehä e så arma viktit att tänka på...

*tänkt säga nå smart men de gikk int*
Sök

Skriv sökordet i rutan
Arkiv
Reklam

Annonsera här? Det passar bra! Kontakta oss!
musik >
10 senaste
>
You're forgiveness
Av Samuel Erik, Text och musik Samuel Erik, Producerad Samuel Erik och Manne Tiainen
Mick
Av Zealot Poets
Kärlekseld
Av Zealot Poets
Flumparanoia
Av Zealot Poets
The Day of Salvation
Av Pontus J Back
Without You
Av Pontus J Back
Thankful
Av Pontus J Back
Mighty God You Are (King of Kings)
Av Andreas Forsberg, producerad av Egon Veevo
Every Drop
Av Samuel Eklund, Producerad av Joakim Palmén