Goda nyheter sedan 2002     Onsdag 1 februari 2023 kl 15:41Nyheter | Skicka in artikel | Annonser | Galleri | Blog | Musikalbum | Kontakta oss
Nyheter > Spar tid och möda – klipp håret!
Artikelförfattaren före och efter
 1 16093 149 9
stefan nygård
Online 19:30 28/10 2004  Modifierad 14:38 14/08 2010

Old articles  Hur mycket tid spenderar människan i genomsnitt på att fixa till håret? Säkert går det att finna svar på den frågan i någon amerikansk undersökning…

Själv är jag en person som är extremt svårstartad på morgonen och därför insåg jag att jag skulle få ett mycket lättare liv ifall jag skulle låta rakapparaten göra sitt. Min hypotes var helt riktig och nu kan jag sova 10 minuter extra var morgon. Dessutom sparar man ju en hel massa pengar på att inte behöva gå till frisören konstant.

Nackdelen är ju att det blir kallt om huvudet på vintern men oberoende bör man ha mössa på sig. Källor säger att mer än 70% av kroppsvärmen försvinner ut genom huvudet.


linus
21:12 3.11.2004


David Andberg är MIP! (Mullet in progress!)
Jakob
16:32 29.10.2004


Kom igen Stefan, du har härmat mig...
Camilla
16:02 29.10.2004


Stefan, vad har du gjort?!? Så du menar alltså att du inte längre tänker vara med och tävla om den ärofulla titeln "hajkens morgonfrisyr"?!? Jag är besviken...
janne
14:53 29.10.2004


ett alternativ till:
Sluta helt och hållet att vårda håret, att gå i duschen etc. Man sparar en massa tid på att inte behöva satsa på det yttre som är förjängligt. Man slipper dessutom (pga "doften") alla tråkiga människor som alltid hänger efter en. Om man sen hittar på lite konstiga grejer då och då så kan man till och med bli stämplad som en guru...
-who needs friends anyway?
(jag har inte påstått att jag själv skulle föredra alternativet, det var bara en ide...)
Stefan N
01:12 29.10.2004


Rars, jag måste faktiskt säga att jag är starkt oenig i ditt resonemang. Jag har också haft långt hår i mina unga vilda dar (ok, jag är inte såå gammal) och visst, du har rätt i att det går extremt kjapt att sätta håret i hästsvans, men hur lång tid spenderar du i duschen då?

Dessutom tar det ca.5 minuter att att ta bort håret och det behöver man göra ca. var tredje vecka. Så det så!
Rars
22:33 28.10.2004


Bullnuts!!!!! Halååååå?!?!?! Ni talar ju nattmössan allihopa!! För det första: 1) Det är mot naturen att avstanna liv! Som ett litet barn; det bara växer av sig själv. Inte går man och "klipper till"det så det skall sluta växa! 2) Har man kort hår och vill behålla det kort måste man ju klippa det stupi kvarten. Har man långt hår är det bara att låta det växa. VÄLDIGT enkelt! Dessutom, Stefan, tar det 7,32 sek att sätta det i hästsvans. Tala om morgon-effektivitet! Hrmf på er! Låt ljuset leda er!
Christoffer
21:32 28.10.2004


Jag har några teser när det gäller hårvård:

Gå till barberaren ofta - ca 1 gång i mån. Då hålls håret civiliserat kort (på norska sivilisertt kort).

Gå till en kvinnlig barberare om du är man. Då får du mer valuta för pengarna eftersom en person av det motsatta könet gräver dig i håret. Hon kan troligen vara mer mjukhänt än en manlig. Dessutom är avslappningen större om en person av det motsatta könet gör jobbet. Det känns bättre.

Beställ en lång behandling, så blir njutningen större och också avslappningen större. Själv beställer jag sedan april 2001 alltid klippning, borstning, huvudmassage och tvätt. Ju större avslappning, desto mer nytta. Man skulle kanske kunna säga: FÖr varje minut extra hos barberaren lever du 1 sekund längre.

Tag alltid koffeinpiller före behandlingen. Varför? Jo, om du inte gör det kan du somna o då missar du njutningen eftersom du inte är vid medvetande. Sedan är det ju också illa om du råkar tala i sömnen o råkar säga osammanhängande saker eller börjar reda ut några fysiska formler i sömnen. Eller: För varje osammanhängande ord yttrat i sömnen i barberarstolen sjunker ditt rykte med 1 procentenheter.

Gå till en barberare som inte pladdrar på hela tiden.

Oskars råd att gifta sig med en frisörska är också bra. Eller att bara sällskapa med en. Men också då kan risken finnas att hon gör jobb som hon inte får betalt för.
Mikie
21:19 28.10.2004


rakade inte Paulus också huvudet en gång..?
Oskar
20:12 28.10.2004


Ett sätt att spara på frisörskostnaderna är att gifta sig med en sådan.

Fast då gör denne arbete som den inte får betalt för... hmmmm någon annan får göra mer rigorös ekonomisk analys.
Sök

Skriv sökordet i rutan
Arkiv
Reklam

Annonsera här? Det passar bra! Kontakta oss!
musik >
10 senaste
>
You're forgiveness
Av Samuel Erik, Text och musik Samuel Erik, Producerad Samuel Erik och Manne Tiainen
Mick
Av Zealot Poets
Kärlekseld
Av Zealot Poets
Flumparanoia
Av Zealot Poets
The Day of Salvation
Av Pontus J Back
Without You
Av Pontus J Back
Thankful
Av Pontus J Back
Mighty God You Are (King of Kings)
Av Andreas Forsberg, producerad av Egon Veevo
Every Drop
Av Samuel Eklund, Producerad av Joakim Palmén