Goda nyheter sedan 2002     Torsdag 21 februari 2019 kl 08:18Nyheter | Skicka in artikel | Annonser | Bli skribent | Galleri | Blog | Musikalbum | Kontakta oss
Nyheter > Från bibelord till handling
Kate Lindberg hjälper samhällets små
Linus
 1 955 4 2
Linus Mickelsson
Online 08:05 07/10 2004  Modifierad 08:17 17/07 2010

Old articles  Enligt Kate Lindberg från Samaria-missionen är det bra att visa medmännsklighet till alkoholister på gatan. Visst har hon rätt, i Jakob 2:9 står nämligen: Men om ni gör skillnad på människor begår ni synd, och lagen överbevisar er om att ni är överträdare.

- Någonting kan fastna i huvudet, menar Kate när hon förklarar att det inte allitd är i onödan att gå och prata med alkoholister på gatan.

Men hon varnar också för att berusade kan bli aggressiva.
- Om de ligger är det bra att ringa ambulansen, förklarar hon vidare.

Att bara ge pengar till missbrukare är inte det bästa alternativet, för pengarna köps ofta alkohol. Men ge tid, kärlek och pengar till organisationer som i sin tur kan hjälpa.

Sedan starten i slutet av 60-talet har Samaria haft hisnande 1100 klienter! Rentav 35% förblir nyktra, vilket är anmärkningsvärt bra!

Samarias metod är att fylla missbruket med annat: Gudsgemenskap, vänner och en meningsfull tillvaro.


Daniel
14:57 7.10.2004


Men då kan du ju bjuda på en kopp kaffe, så att alkoholisten aldrig får pengarna i handen. fast då gäller det ju att ge av sin tid, sitta och prata lite grann... Men jag är helt av den åsikten att det sociala evangeliet ska predikas och levas ut i en långt större grad än nu!
Men man får ju inte heller glömma "practice what you preach"

Be blessed!
Christoffer
12:07 7.10.2004


När jag var yngre stötte jag ibland på alkoholister som kom o frågade om jag kunde ge pengar så att de kunde få en kopp kaffe. Jag gav alltid om jag hade, ända tills ngn upplyste mig om att de nog oftast vill ha sprit. Problemet är ju bara att det KAN finnas ngn som verkligen behöver något hälsosamt att äta eller dricka. Nåja, kaffe är ju inte hälsosamt heller.

Jag har märkt att ju äldre de berusade är, desto mindre benägna är de för att bli aggressiva. Gamla alkoholistgubbar är ofta vänligare än de flesta icke-alkoholister.
Sök

Skriv sökordet i rutan
Reklam
Annonsera här? Det passar bra! Kontakta oss!
musik >
10 senaste
>
You're forgiveness
Av Samuel Erik, Text och musik Samuel Erik, Producerad Samuel Erik och Manne Tiainen
Mick
Av Zealot Poets
Kärlekseld
Av Zealot Poets
Flumparanoia
Av Zealot Poets
The Day of Salvation
Av Pontus J Back
Without You
Av Pontus J Back
Thankful
Av Pontus J Back
Mighty God You Are (King of Kings)
Av Andreas Forsberg, producerad av Egon Veevo
Every Drop
Av Samuel Eklund, Producerad av Joakim Palmén