Goda nyheter sedan 2002     Fredag 2 december 2022 kl 06:02Nyheter | Skicka in artikel | Annonser | Galleri | Blog | Musikalbum | Kontakta oss
Nyheter > Vi kristna tystas ner!
pjb@netikka.fi
 1 20282 899 0
pjb@netikka.fi Back
Online 14:30 31/01 2021

Kolumn

Jag tror det finns en orsak till varför vi kristna tystas ner idag. Den har nog mycket att göra med hur vi som kristna uppför oss. Dessa mina personliga åsikter som jag länge funderat på och under årens lopp fått lära mig av mina egna misstag då jag betett mig dåligt.

Vi lever i en tid där många kristna ser allt svart och vitt. Är vi inte emot det ena så är vi emot det andra. Egentligen skall vi inte vara emot det ena eller det andra utan vi skall vara FÖR Jesus! Vi vinner inga själar på att gå emot världen eller olika saker. Tvärtom!

Som kristna har vi under många år isolerat oss i våra församlingar och det är ingen hemlighet att tröskeln för en icke troende är hög till en församling. Här tror jag mycket har att göra med att vi alltför länge varit ”vi” och ”dom”. Nu har vi sociala medier där debatterna går heta och många kristna beter sig som om de skulle ha sanningen i allt. Tyvärr så är det inte så. Endast en del av allt är uppenbarat för oss genom Guds ord.

Mina tankar idag är bland annat hur skall vi vara trovärdiga då vi vittnar om Jesus om vi sprider konspirationsteorier om till exempel ett vaccin? Hur skall vi vara trovärdiga då vi vittnar om Jesus då vi proklamerar Trump som världens räddning till den som inte delar vår politiska åsikt? Hur kan vårt vittnesbörd vara trovärdigt om vi målar upp Obama som antikrist inför hans anhängare?

Vi får helt enkelt välja att följa Jesus och se på Honom. Samtidigt väljer vi bort politik och konspirationsteori för dessa gynnar inte Guds rike eller vårt vittnesbörd på något sätt. Tänker du efter så inser du att det bara är så.

Vi skriver ofta om att vi förföljs för Jesu namns skull. Det är dock en helt annan sak än då man får mothugg för att gå emot saker och ting. Den riktiga förföljelsen ser vi i mellanöstern där kristna avrättas för sin tro och deras tro är så stark att de dör för sin Frälsare!


Sök

Skriv sökordet i rutan
Arkiv
Reklam

Annonsera här? Det passar bra! Kontakta oss!
musik >
10 senaste
>
You're forgiveness
Av Samuel Erik, Text och musik Samuel Erik, Producerad Samuel Erik och Manne Tiainen
Mick
Av Zealot Poets
Kärlekseld
Av Zealot Poets
Flumparanoia
Av Zealot Poets
The Day of Salvation
Av Pontus J Back
Without You
Av Pontus J Back
Thankful
Av Pontus J Back
Mighty God You Are (King of Kings)
Av Andreas Forsberg, producerad av Egon Veevo
Every Drop
Av Samuel Eklund, Producerad av Joakim Palmén