Goda nyheter sedan 2002     Fredag 24 januari 2020 kl 03:59Nyheter | Skicka in artikel | Annonser | Bli skribent | Galleri | Blog | Musikalbum | Kontakta oss
Nyheter > Mitt brev
Sebastian Back
Foto: Sebastian Back
Evangelisation i Vilkaviskis, Litauen
pjb@netikka.fi
 1 3747 124 0
pjb@netikka.fi Back
Online 14:23 18/05 2019

Kolumn  Under vår resa i Sverige, Tyskland, Polen, Litauen, Lettland och Estland fick vi se mycket. Vi fick även höra mycket och jag upplevde det som Kristi tjänare dags att skriva ett brev ledd av Den Helige Ande.

Från Pontus J. Back, vittne för Jesus Kristus, utsänd inte av människor eller genom någon människa, utan av Jesus Kristus och Gud Fadern som har uppväckt honom från de döda. Först och främst vill jag önska alla som tjänar samma Jesus som jag tjänar nåd och frid från Gud vår Far och Herren Jesus Kristus, som har offrat sig sig själv för våra synder och för att rädda oss ur den nuvarande onda tidsåldern efter vår Guds och Fars vilja. Hans är äran i evigheters evighet. Amen.

Jag har hört att det bland er jag så gärna vill kalla syskon finns sådana som drabbats av högmod, stolthet, avundsjuka och maktbegär. Det finns sådana som förkunna Kristus med orena motiv för egen vinning. Det finns sådana bland er som jag så gärna vill kalla syskon i Kristus som har fastnat i en lära och inte tagit till er det hela ordet som kommer från Gud.

Är vi inte en kropp? Kristi kropp på jorden, som tillsammans skall utföra Guds verk främst bland de som ännu inte tror men även uppmuntra och bygga upp de som redan tror. Jesus själv ber om att alla troende skall bli ett, precis som Han och Fadern är ett (Johannes 17:20-). Varför strävar ni då inte till detta utan är avundsjuka på Kristi tjänare.

Under årens lopp har det som en gång var tänkt att vara Guds församling, helheten av de heliga splittrats gång på gång. Lägg ner maktbegär och maktmissbruk. Det gynnar ingen utan skapar bara splittring. Lägg ner överdrifter och lögner och håll Er till det sanna vittnesbördet. Om en Kristi tjänare vittnar om samma upplevelse med mer än ett budskap, vilket är då sanningen? Jag har av bröder som varit med fått höra att man tagit till rejäla överdrifter och lögner för att upphöja sig själva. Hurudant vittnesbörd är detta till den som ännu inte tror.

I Guds ord är det uttryckligen skrivet om nådegåvorna i församlingen. Herden, Aposteln, Läraren, Evangelisten och Profeten. Har man glömt detta och i sin dumhet trott att den som kallar sig ”herde” skall utföra alla dessa tjänster själv?

Omvänd Er! Låt Er renas genom Jesu nåd och blod som är lika utgjutet för alla människor. Glöm inte de svaga och utstötta i samhället. Lägg ner all avundsjuka och förtal. Det handlar inte om någon tävling. Det handlar om att vi alla är lemmar i Kristi kropp och att vi alla skall skolas till lärjungar. En del utsända av församlingen och människor. En del som mig utsänd av Jesus Kristus och Gud Fadern.

Be dem Ni sårat, förtalat, kört bort med era religiösa funderingar om förlåtelse. Låt dem känna sanningen att alla är lika mycket värda. Bygg upp Kristi kropp till en arme i denna sista tid som frimodigt tillsammans skall vittna och förkunna Jesus Kristus som uppstånden och den enda vägen till evigt liv.

Alla som säger Herre Herre skall inte ärva Guds rike. Det vad VI lämnat ogjort mot andra har vi också lämnat ogjort för vår Herre Jesus Kristus. Det vad VI har gjort för andra har vi också gjort för Jesus. Den som upphöjer sig själv skall få beröm av människor och får därmed ut sin lön här på jorden. Den som är ödmjuk och utför Jesus kallelse utan onödigt skryt skall få sin lön i himlen.

Låt oss försöka vara ett folk, ett KRISTET folk oavsett våra fel och brister. Låt oss tillsammans vara Jesu händer och fötter på denna jord så länge vi lever. Amen!


Sök

Skriv sökordet i rutan
Reklam

Annonsera här? Det passar bra! Kontakta oss!
musik >
10 senaste
>
You're forgiveness
Av Samuel Erik, Text och musik Samuel Erik, Producerad Samuel Erik och Manne Tiainen
Mick
Av Zealot Poets
Kärlekseld
Av Zealot Poets
Flumparanoia
Av Zealot Poets
The Day of Salvation
Av Pontus J Back
Without You
Av Pontus J Back
Thankful
Av Pontus J Back
Mighty God You Are (King of Kings)
Av Andreas Forsberg, producerad av Egon Veevo
Every Drop
Av Samuel Eklund, Producerad av Joakim Palmén