Ronja (Arkivbild)

I motgång och i medgång

OLD ARTICLES. Vissa månader, när ekonomin inte är den allra bästa, blir man kanske frustrerad över att man inte kan köpa sig allt man just då känner att man behöver.

Men om inte pengarna är ett problem, då är det kanske något annat som är fel istället.

De problem man inte har, ser man inte heller. Det kan till och med vara svårt att komma ihåg hur svårt det var, när man trodde det var som allra värst.

När man länge har bett över något, det kan i princip vara vad som helst, och det lyckas, då känner man en stor tacksamhet över att det gick som man ville.

Det finns folk som har haft turen, eller också oturen, att inte råka ut för allt för stora problem, människor som alltid har haft pengar på kontot och som inte mist någon man älskat. Problemen som den personen har kan för en annan verka otroligt små.

Varför jag skrev att det kan vara otur att ha det så, är kanske för att den personen inte har nått ett lika stort djup som någon annan. En människa, som ständigt lever på lugna vita moln, ser inte saker från samma perspektiv som den som har haft riktigt stora problem och svåra förluster.

Jag vet inte om jag kan säga att man ska vara tacksam för de problem man har, men jag tror att man i alla fall har lättare att handskas med mindre problem och kan vara till stor nytta för människor som har det svårt.

Med allt ont som händer, så kommer det förhoppningsvis också något gott. Tror jag.