Goda nyheter sedan 2002     Torsdag 9 juli 2020 kl 07:32Nyheter | Skicka in artikel | Annonser | Bli skribent | Galleri | Blog | Musikalbum | Kontakta oss
Nyheter > Magasinen i brand
Första magasinet brinner
Linus
 1 4506 27 7
Linus Mickelsson
Online 21:55 05/05 2006  Modifierad 08:17 17/07 2010

Old articles  De gamla järnvägsmagasinen i Helsingfors centrum antändes ikväll. Enligt olika uppgifter var det troligen ett gäng ungdomar som medvetet gjorde det som följd av det misslyckade försöket under valborgsmässoafton.

- Det var poliser som antände det, ropade en arg ungdom.

- Det här är ingenting jag har större brasa när jag grillar, skrek en annan förfriskad man på gatan.

Elden har fortfarande inte släckts klockan 22.00.


linus
08:16 7.5.2006


Man kan också se överutbildningen till arbetsgivarens fördel, de kan handplocka de bästa, inte bara ta det som ges, samtidigt rasar såklart också priset på kompetent folk. Men JS med sina kunskaper blir knappast en börda för jorden.
JS
20:05 6.5.2006


Ja på tal om överskolning Christoffer - det utbildas faktiskt alltför många doktorer och andra pappersvändare. Här sitter undertecknad tyvärr och är på god väg att bli en till i mängden, till last för samhället.
Lottae
19:44 6.5.2006


Mycket väl sagt JS. Jag såg för några månader sig en dokumentär om pappersfackförbundet; känslan efteråt kan närmast beskrivad som äcklad.
Visst är många människor trängda och oförrättade i dagens arbetsliv, men knappast 50-åriga manliga industriarbetare. Själv jobbar jag under hopplösa snuttjobbsförhållanden med tidvis obekväma rutinjobb, som tur kan jag motivera mig med att varje annan liknande utannonserad befattning söks av minst 150 personer med samma kvalifikationer som jag. Den tid jag kan använda självständigt till mitt egentliga intresse och forskningsarbete värderar jag mycket stort just tack vare att vara tvungen att delta i rutinerna.
Christoffer
15:48 6.5.2006


En viktig sak att poängtera är att snuttjobbarna inte alltid kan klassificeras som onyttiga. Själv anser jag mig inte ha varit onyttig (även om jag en dag föll för frestelsen att undra om jag kanske ändå var född i misstag). Vi bör också minnas att många snuttjobbare finns i offentliga sektorn OCH att flera i denna sektor är överbelastade med jobb samtidigt som man på många platser inte får anställa flera.

Det är inte roligt att komma till sin arbetsplats 2 januari och inte veta förrän om nästan en vecka OM man alls jobbar där eller ej.

En bra lösning på problemet skulle vara att högskolorna insåg att de borde utbilda färre. Det behövs inte fler doktorer, vi har redan mer än nog. Hanken borde t ex ta in 50 nya varje år och inte 200, vilket de gjorde då jag kom in. Det finns ett överutbud på utbildat folk idag. Kanske beror det på att man tror att utbildning gör människan god och att utbildning är lösningen på världens ondska. Om så vore, skulle vi ju inte ha några krig mera.
JS
01:45 6.5.2006


Det kveruleras över uppsägningar och snuttjobb. En vanlig attityd i vårt samhälle tycks vara att företag är något slag av välgörenhetsorganisationer, vars främsta uppgift och skyldighet är att förse folk med varaktiga arbetsplatser. Oftast är det ändå så att den som investerar sitt kapital i ett företag, och därmed tar en personlig risk, förväntar sig en skälig avkastning på det investerade kapitalet. Vad är då bättre: att företagen dras med en massa onödig och kostsam arbetskraft och härmed förlorar sin attraktionskraft som placeringsobjekt och i förlängningen får läggas ner som olönsamma; eller att de genom nödvändiga uppsägningar och snuttjobbsarrangemang gör verksamheten konkurrenskraftig och därmed fortsättningsvis kan erbjuda arbetsplatser och förse samhället med skattemedel? Som jag ser det skjuter vänsterfolket i förlängningen sig själv i foten genom att kräva en massa rättigheter, som gör det svårare för företagen att verka. Jag vill inte göra anspråk på att vara en ekonomisk "förståmigpåare" eller på att ha forskat i saken, men jag tycker att det finns ett ganska uppenbart samband mellan en dynamisk arbetsmarknad och en låg arbetslöshetsgrad i länder såsom Storbritannien, där fackföreningsrörelsen inte har lyckats genomdriva sina krav lika långt som till exempel i Finland.

Alla gamla och nya vänner och bekanta vill jag annars härmed meddela att jag antagligen kommer att företa en några dagars visit i Finland med start tisdagen den 16 maj. Kanske ses vi då?
Cizi
01:33 6.5.2006


Mmmm-mm, d va nog en syn! Som man int riktigt tänkt sig få se i centrala Hesa... Tråkigt att sånt måst hända...
Christoffer
22:26 5.5.2006


Hur kan detta ske, undrar våra totalt ovetande politiker. De vet tydligen inte att liknande saker inträffat i Frankrike.

Vem som är skyldig till bränderna vet väl ingen med säkerhet ännu. Att göra illdåd är väl fel sätt att protestera på, MEN: så länge som snuttjobben o misshushållandet med de unga fortsätter i vårt världsdel, kommer missnöjet att öka. Folk mår skitdåligt på flera arbetsplatser o många unga vet inte hur de ska klara sig. Brödköerna växer och folk sägs upp olagligt.

Vissa som sägs upp olagligt får höra att de kommer att råka i problem om de för saken till domstolen (vilket de ju enligt lag har full rätt att göra). En jag känner måste använda sina semesterdagar då hon blev sjuk. Jovisst, också hon var ung. Säg ifrån och slå näven i bordet, sa jag som har temperament. Nej, svarade hon, för då skulle jag ju kunna förlora jobbet.

Har kanske denna utveckling börjat efter att EU kom?

Sedan kan man ju fråga sig vad i all världen vi behöver ett musikhus till. De gamla kasernerna tycker jag är vackra och stämningsfulla historiska byggnader. Musikhus har vi tillräckligt av (ex. en opera som går med förlust).
Sök

Skriv sökordet i rutan
Reklam

Annonsera här? Det passar bra! Kontakta oss!
musik >
10 senaste
>
You're forgiveness
Av Samuel Erik, Text och musik Samuel Erik, Producerad Samuel Erik och Manne Tiainen
Mick
Av Zealot Poets
Kärlekseld
Av Zealot Poets
Flumparanoia
Av Zealot Poets
The Day of Salvation
Av Pontus J Back
Without You
Av Pontus J Back
Thankful
Av Pontus J Back
Mighty God You Are (King of Kings)
Av Andreas Forsberg, producerad av Egon Veevo
Every Drop
Av Samuel Eklund, Producerad av Joakim Palmén