Goda nyheter sedan 2002     Torsdag 9 juli 2020 kl 07:45Nyheter | Skicka in artikel | Annonser | Bli skribent | Galleri | Blog | Musikalbum | Kontakta oss
Nyheter > Andliga favoriter i Sången i mitt liv
Viktor Klimenko ger en kram åt Bjarne Bergstén
Linus
 1 16364 48 5
Linus Mickelsson
Online 08:45 07/05 2006  Modifierad 08:24 15/08 2010

Old articles  Igår bandades den andra konserten av Sången i mitt liv. Den här gången uppträdde Nanna Rosengård, Viktor Klimenko, Nina Åström och Tomas och Maria Höglund. Här är några höjdpunkter ur konserten.

Veteranen Viktor Klimenko sjöng första versen i "Jag har hört om en stad"* på ryska, resten på svenska. Melodin är nämligen en gammal rysk folkmelodi och Viktor är själv en kosack**. Viktor låter fortfarande mycket bra, hans bärande stämma är skön att lyssna till.

Nina Åströms sjöng bland annat sin låt "Brothers and Sisters", som handlar om att det man gjort för sina bröder och systrar har man gjort för Jesus. Det man inte gjort för sina bröder och systrar har man inte heller gjort för Jesus. I den låten fungerade bakgrundsångaren och percussionisten Kaarle Mannilas röst och insats mycket bra.

Tomas och Maria sjöng mäktigt "You raised me up" som Westlife igen gjort känd. För konsertarrangören Bjarne Bergstén har den sången varit betydande i hans liv, för honom handlar den om hur Jesus lyfte upp honom till att börja på något nytt.

Musikerna med kapellmästaren Mikael Bergholm i spetsen fick även de fulla poäng för sin musikaliska insats.

Konserten i Andreaskyrkan var mycket njutbar. Det är roligt att det forfarande talas till varandra med innehållsrika "Andliga visor och hymner" i församlingarna och inte endast med modern lovsång.

* Mera om "Jag har hört om en stad":
sv.wikipedia.org/wiki/Jag_har_h%C3%B6rt_om_en_stad

** Mera om kosacker:
sv.wikipedia.org/wiki/Kosack


bjarne b
11:05 8.5.2006


Tack ska hi ha för alla trevliga och positiva kommentarer på SÅNGEN I MITT LIV-konserten! Det är kul och får ni "budskapet" in hos finlands-svenskarna så att alla börjar önska att få se programmet i TV, då hjälper ni sångarna framåt! Ni vet ju att vi är "bara" drygt 200.000 ankor i den här dammen, så om det pratas öppet om våra geniala sångare så hörs det! När jag som arrangör talar för konserterna är det business, men när du gör det spontant (och frivilligt!!!!!) är det "kundrespons" och det går hem 100 ggr mer är mitt snack...
Ännu om "You Raise Me Up" Jag "väcktes" av SHEILA WALSH version på skivan med samma namn. Irkkuarr och henne tolkning var just så djup att texten bara gick in... Så köp den, den finns på ORDET och finns den inte så kan dom beställa den - snabbt...
Andreas
09:58 8.5.2006


Bra Danny - jag blandade ihop Adiemus och Secret Garden ...
Danny
00:47 8.5.2006


Wikipedia to the rescue... =)

http://en.wikipedia.org/wiki/You_Raise_Me_Up' class='embedurls embed-link' target='_blank'>http://en.wikipedia.org/wiki/You_Raise_M...

"You Raise Me Up" är alltså skriven av Brendan Graham och musiken är gjord av Rolf Løvland.

Westlife är tydligen först 100:e artisten/bandet att spela in låten och deras version kom ut 2005 medans den första inbandningen av låten kom ut 2001. Så de e nog inte direkt någon stor vits med att anklaga dem för att ha stjält nån annans låt. :)
Andreas
00:17 8.5.2006


You Raise Me Up är skriven av Karl Jenkins ifrån Adiemus - om han sedan stulit den av dessa äijän vet jag inte, men jag tvivlar ... :)
Veronica
22:01 7.5.2006


"You raise me up" berörde nog den ena och den andra. Det lustiga med den låten är att två "suomalaista äijää" hävdar att Westlife stal deras låt. Westlife svarade något i stil med att de inte visste att den fanns. Den heter "Rakastakaa". Har hört den och jo, Wetlifes låt är en kopia. Men innan jag hörde Westlife sjunga den så hörde jag den av kristna gruppen Selah. Sedan av Josh Groban. He!
Sök

Skriv sökordet i rutan
Reklam

Annonsera här? Det passar bra! Kontakta oss!
musik >
10 senaste
>
You're forgiveness
Av Samuel Erik, Text och musik Samuel Erik, Producerad Samuel Erik och Manne Tiainen
Mick
Av Zealot Poets
Kärlekseld
Av Zealot Poets
Flumparanoia
Av Zealot Poets
The Day of Salvation
Av Pontus J Back
Without You
Av Pontus J Back
Thankful
Av Pontus J Back
Mighty God You Are (King of Kings)
Av Andreas Forsberg, producerad av Egon Veevo
Every Drop
Av Samuel Eklund, Producerad av Joakim Palmén