Goda nyheter sedan 2002     Tisdag 14 juli 2020 kl 17:38Nyheter | Skicka in artikel | Annonser | Bli skribent | Galleri | Blog | Musikalbum | Kontakta oss
Nyheter > Be för dom utslagna
Äsch
 1 6528 39 5
Christa
Online 20:40 08/05 2006  Modifierad 09:27 03/08 2010

Old articles  Hur kunde det gå såhär? Att ta hand om hemlösa är det minsta man kan göra i en värld där människor inte får välja vilken de familj de föds in i eller senare i livet inte förmår vända tråkiga omständigheter till något gott.

Det har diskuterats friskt gällande det härbärge för samhällets utslagna som troligtvis kommer att placeras i främre tölö, på sanduddsgatan. Få vill se alkoholisterna, medan man inte protesterar mot försäljningen av alkohol på samma gata på Pub Pete.

Det är inte lätt att veta hur man kan hjälpa de utslagna. Är ett leende, en portion mat eller ett samtal tillräckligt? Har man inte tillräckligt mod för några av dessa tre kan man åtminstone komma ihåg att be för offren.

"Det du gjorde mot en av dessa minsta gjorde du åt mig" -Jesus-

"De första skall bli de sista" - Jesus


Christoffer
22:46 13.5.2006


SAmhället har på ett sätt en negativ inställning till alkoholister, men kanske mest till uteliggarna. Det finns dock alkoholister som jobbar och är verksamma och dem verkar man i mitt tycke ta hänsyn till rätt mycket ibland.

Ett exempel: en bekant till mig har hjärtfel (icke-självförvållat alltså) o har levt med det hela livet. Hon hade mått mycket bättre om hon fått bli sjukpensionerad före 60-års ålder. Men det fick hon inte. Hade hon varit alkoholisterad, så hade hon fått sin sjukpension. Så sa man till henne. Kan månne sådant sporra folk till att börja dricka?
Veronica
13:58 13.5.2006


Ja, oftast behöver man ju inte vara rädd för alkoholister. De är i så dåligt skick att de inte orkar göra andra illa. Det är bara frågan om vår egen bekvämlighet.

Vi glömmer ofta att de är människor och att alkoholism är en sjukdom. Inte behandlar vi andra sjuka på samma sätt som dem!

Jag brukar ofta tänka att lika bra kunde jag vara en av dem. Men min uppväxt har varit bra, jag har inte kommit i kontakt med människor som skulle ha dåligt inflytande på mig och jag har inte fått vara med om någon stor förlust.

Hur många alkoholister är inte sorgsna över sitt beroende. Som en extra börda har de samhällets negativa inställning.
Andreas
10:43 9.5.2006


Vi måste bli bättre i det här landet på att bry oss och ta hand om varandra. Den som har besökt Kreta (kanske också andra delar av Grekland) har sett alla hundar och andra djur som utmärglade står fastkedjade med sorgsna ögon längs vägarna. En finsk turist hade förfasat sig över detta och fått svar av en kretensare som tydligen visste en hel del om våra förhållanden: "jag förstår igen inte hur ni för era katter till tandläkare medan människor får ligga på gatorna utan att någon bryr sig". Nog är det ju så att många av våra husdjur skulle må mycket bättre fria (inte alla ju förstås) och det "ömhetskapitalet" som skulle frigöras kunde vi kanske "investera" i vår nästa? Vad är viktigt för oss här i livet?
Caco
08:46 9.5.2006


Ett klassiskt NIMBY (not in my backyard)fenomen. Alla vet att det behövs men få vill ha det nära där man själv bor...Hundra meter ifrån där vi bor finns Helsingfors gästhem som är ett stort härbärge för uteliggare/alkoholister. Detta år har det varit stängt pga av renovering och jag måste medge att det känns lite skönt då det inte ligger någon avslocknad stackare utanför ytterdörren eller står någon och pissar på trappan...Mest kanske för att det är så sorgligt att se?
Cizi
21:51 8.5.2006


Amen!
Sök

Skriv sökordet i rutan
Reklam

Annonsera här? Det passar bra! Kontakta oss!
musik >
10 senaste
>
You're forgiveness
Av Samuel Erik, Text och musik Samuel Erik, Producerad Samuel Erik och Manne Tiainen
Mick
Av Zealot Poets
Kärlekseld
Av Zealot Poets
Flumparanoia
Av Zealot Poets
The Day of Salvation
Av Pontus J Back
Without You
Av Pontus J Back
Thankful
Av Pontus J Back
Mighty God You Are (King of Kings)
Av Andreas Forsberg, producerad av Egon Veevo
Every Drop
Av Samuel Eklund, Producerad av Joakim Palmén