Goda nyheter sedan 2002     Tisdag 14 juli 2020 kl 16:56Nyheter | Skicka in artikel | Annonser | Bli skribent | Galleri | Blog | Musikalbum | Kontakta oss
Nyheter > Daniel tipsar: Rösta på Christine!
Två stjärnor (enl. Red), Foto: Okänd
 1 6671 37 115
Daniel Hägglund
Online 09:05 09/05 2006  Modifierad 02:25 16/08 2010

Old articles  Den 20 Maj så är det Eurovision Song Contest i Athen. Daniel uppmanar DIG till att rösta på Norges bidrag Alvedansen som framförs av bergensiska Christine Guldbrandsen.

Christine Guldbrandsen är tillsammans med kusinen till Daniels kommande fru. Och Daniel tycker att det skulle vara ganska häftigt att ha en Eurovision Song Contest vinnare i familjen.

Och för alla ni som nästa vecka kommer att få en inbjudan till Daniel och Rebeccas bröllop så kan även se fram emot att höra Christine Guldbrandsen sjunga på vigelsen.=)

Du kan läsa mera på:
www.eurovision.tv/english/norway.htm
www.christine.bz/


Ad G
22:37 21.5.2006


Lordi... De består av både ateister och kristna enligt dem själva. Inte är ju kristen medverkan tillräckligt för att klassa något som kristet. Men värre finns.
Lordi
22:32 21.5.2006


Lordi var bäst!
Jag har faktiskt en vän som könner dem. Och de är faktiskt kristna. Dte visstne jag inte nät jag hörde låten först, men jag undrade om det nog inte var så redan då.

Hallelujah betder ju att man ska hylla den kristna Guden. Hallelu Jah. Hylla Jahve! Prisa Gud!

Påminner om Petras gamla "God gave Rock'n'Roll to you".

Så jodå.. Lordi är kristna. Texten är ju faktiskt bra med.. Kristen
Kl
16:32 19.5.2006


jag röstade på Lordi, kul med nya musik stilar i schlager och tyckte de var riktigt bra också, carola börjar bli gårdagens om ni frågar mig..
linus
16:08 15.5.2006


;) Great minds think alike
Ch
15:35 15.5.2006


jag lyckades bli censurerad...helt rätt linus. tack ;)
freppi
12:37 15.5.2006


Kommentar till Mea: Man behöver inte vänta tills man dör för att få veta om Gud finns eller inte. Man kan få lära känna honom redan i det jordiska livet.

Och ja vi lever bara en gång så ta vara på livet men ett liv utan Gud är inte lika rikt som ett liv med Gud.

Du som har ett intressant liv, gör det mera intressant då genom att knäppa dina händer och be till Jesus att han skall komma in i ditt hjärta.

Pröva!!
Jocke Grönroos
23:11 14.5.2006


Jag menade inte något negativt överhuvudtaget med vilseledd, Mea... Jag försöker faktiskt snarare se saker och ting ofta från de icke-kristnas synvinkel. Jag försöker förstå dem bättre, och faktum är ju att man aldrig kan förstå någon annan person fullständigt, men om man försöker förstå andra mänskor, så förstår man dem bättre än om man inte försöker alls...

Förlåt ifall du blev sårad (även om du säkerligen förnekar det...) Jag menade som sagt inget illa alls, och det är ju inte första gången någon missförstår mig här på Mickelsson.
Mea
21:49 14.5.2006


vem är d som "spämmar" nu???
lr var det meningen att skicka d där igen för jag har då läst d en gång redan...
Mea
21:46 14.5.2006


yeah yeah, jag vet ju vad jag gör, å inte är d å ladda om sidan iaf.. förresten har jag sett en massa andra som har skickat samma meddelande typ hundra ggr..
linus
21:43 14.5.2006


Det verkar vara buggar alltid när du skickar! :D Var inte orolig, ingen är ännu blockad xD
Mea
21:41 14.5.2006


men jag har ju redan sagt att jag inte gör det, det är sidan som har en massa buggar. Not my fault ya know...
linus
21:38 14.5.2006


Du får kalla det vad du vill, men om du laddar om sidan så skickas innehållet pånytt och då spämmar/spammar du och då blockeras du plötsligt och tyst i fortsättningen, tyvärr. Hoppas du kan vara kvar och diskutera sakligt i framtiden.
Mea
21:33 14.5.2006


heter det inte spamma?
och det gör jag inte det är väl inte mitt fel att ni har en dålig webmaster?
linus
21:29 14.5.2006


Mea, sluta spämma. (ladda inte om sidan när du skickat en kommentar ...)
Mea
21:18 14.5.2006


jaha du säger att man bara kan nli belönad om man tror på gud.. men det finns ju människor som aldrig får höra talas om gud, är det deras fel och ska de straffas för att de aldrig fått höra om det.. jaha men jag har aldrig skadat en människa i hela mitt liv och fösöker behandla mina medmänniskor så bra jag bara kan, då borde jag ju bli belönad av gud (om han nu finns) när jag dö ändå, eller??? Och bara så du vet så har jag ett väldigt rikt liv!!! jag gör mer än de flesta jag njuter av varje dag och tar verkligen vara på alla omkring mig eftersom jag inte tror att jag kommer att få mer än en chans att leva...
olli
16:19 14.5.2006


Mea, ett par ord på vägen: GET YOURSELF A LIFE!
TC
16:13 14.5.2006


Thomas, ditt sista stycke träffade huvudet på spiken.
Thomas
15:13 14.5.2006


Mitt svar på Meas föregående kommentarer:

Någon som är klokare än jag borde egentligen förklara kristendomens grunder. Jag skulle framställa hela grejen ungefär så här:

Vi har en fri vilja. Vi har med andra ord möjlighet att välja att tro på Gud och att inte tro på Gud. Inför Gud har vi också ansvar för våra handlingar. Gud vill att vi ska välja att tro på honom så att han kan välsigna oss och lära oss att följa hans väg.

Eftersom vi har en fri vilja kommer Gud inte att hjälpa dem som inte vill tro på honom eller ha hans hjälp. De som inte vill ha gemenskap med Gud får som de vill. Gud är kärlek och han älskar var och en av oss lika mycket. Därför kommer Gud att bestraffa dem som skadar sina medmänniskor. Gud kommer med andra ord att låta dem lida konsekvenserna av sina handlingar.

Eftersom vi har ansvar för våra handlingar kommer ingen av oss in i Himlen på grund av vår egen rättfärdighet. Vi har alla syndat och förtjänar att lida konsekvenserna av våra synder.

Därför är vi beroende av Guds nåd. Guds nåd är att Jesus dog för våra synder så att alla de som tror på honom inte skall gå under utan ha evigt liv. “Så älskade Gud världen att han gav den sin ende son, för att de som tror på honom inte skall gå under utan ha evigt liv.” Joh 3:16.

Som du ser så innebär Guds godhet också rättvisa. Det är vad de kristna påstår. Om det nu finns en Gud kommer han att belöna dem som tror på honom och bestraffa dem som inte vill tro på honom. Om Gud inte finns kommer ingen att belönas eller bestraffas.

Enligt Blaise Pascal var det ett bättre alternativ att tro på Gud eftersom man då har möjligheten att bli belönad för det i nästa liv samtidigt som man kanske lever ett lyckligare liv än många icketroende.

Man har inte nödvändigtvis kastat bort livet genom att tro, tvärtom har man skaffat ett svar på livets stora frågor och kan leva ett tryggt liv som känns meningsfullt. Denna övertygelse stärks genom att Gud vid olika tillfällen uppenbarar sig för de troende, många tror på Gud därför att han uppenbarat sig för dem. Uppenbarelsen är utan tvekan den starkaste grunden för tron.

Om jag missförstått något eller utelämnat något får den som är mer kunnig än jag gärna rätta mig.

Angående Lordi så måste jag säga att det är ren dumhet att påstå att de är satanister. Det finns viktigare saker att syssla med än att sitta och klaga över att de har fula kostymer. Vissa kristna ser spöken överallt och vissa kristna ser satanister överallt... Man ska inte döma efter utseendet och man ska inte döma överhuvudtaget. Det är min enkla åsikt.
Mea
13:41 14.5.2006


för det första kalla mig inte kära för du skulle nog inte tycka om mig om du lärde känna mig.. för det andra så ser jag inte att jag tar nån risk om nu gud är så god som ni säger....
Thomas
12:29 14.5.2006


Kära Mea:
1. De flesta kristna tror inte på en “gubbe där uppe”. Gud är inte en gammal gubbe med långt vitt skägg.

2. Du tar en större risk än de kristna i ditt chansande.

3. Hur i hela %&##¤% får du det där att passa i hop med en diskussion om eurovisionslåtar?
Mea
03:49 14.5.2006


jaha genom att läsa det här forumet lr vad d nu är så har jag lärt mig att jag inte har ngt vettigt att skriva eftersom jag inte tror att man får mer än en chans att leva och därför inte bryr mig så mkt om texter,(tack för den Jocke Grönroos). Bara så du vet herr grönroos så känner jag mig inte särskilt vilseledd, jag tycker snarare att ni verkar ganska insnöade eftersom ni inte kan se livet från något annat perspektiv än ett kristet... haha tänk om ni hamnar hos jävulen när ni dör för att ni tolkat bibeln fel.. lr så finns det ingenting, fast då behöver ni i alla fall inte ångra er en massa för att ni kastat bort livet. Jag säger inte att det inte finns en gud för det kan man inte veta förns man dött, men jag tänker inte chansa och leva efter några regler som någon skrivit för länge sen utifall att det inte skulle finnas en gubbe där uppe, det kanske bara var dåtidens motsvarighet till Harry Potter. Asså handlar inte kristendom om att respektera andra?? för det gör man verkligen inte när man håller på å hacka p åmuslimer å sånt shit. som om de är de enda som dödar i guds namn.. tänk bara på president bush, och han gör det dessutom i er guds namn...Sedan att ni säger att Carola har en så bra röst.. Hmm, hon HADE en bra röst men just nu så skriker hon ju bara ut hesa toner och är kanske ett åttondels tonsteg för långt ner på sluttonen...
Ch
19:52 13.5.2006


Kilroy nu e det ju så att Lordi har en låt som väldigt lätt fastnar. Och dessutom skiljer de sig garanterat ur den gråa massan med Carola och gänget. Således har de ett framgångskoncept som kommer att ge Finland en topplacering! Sen kan ni ha vilka åsikter ni vill om utseende och budskap.
Jonas
17:34 13.5.2006


freppi>> Yep, I will!! ;)

Fyra senaste kommentarerna>> Jag håller med Jocke om att Carolas låt är alltför 80-/90-tal och håller förvånansvärt låg kvalitet. Jag tycker också att Lordi är absolut häftigast, deras låt passar min musiksmak som hand i handske! :)
Bosnien-Herzegovinas låt var också bland de absolut bästa, men det är nog Island som kniper andra platsen på min lista. Den låten är både rolig och den har stil, samt häftig arrogans utan att ändå sakna ödmjukhet :)
Jocke Grönroos
16:12 13.5.2006


Jag har, liksom du Killroy, hört alla bidrag och utan att överdriva sä har Lordi den absolut häftigaste låten och inget annat bidrag kommer ens i närheten, Carola lever ännu på 80- och 90 talet, så hon kan gott stanna där också...

Förutom Finlands så gillade jag nog faktiskt Estlands bidrag, det brukar inte vara min stil med schlagerliknande låtar, men, men... Man skall väl inte döma en låt efter sångstil. Sloveniens var också hyffsat bra tyckte jag.
linus
10:50 13.5.2006


Förutom Carola så gillade jag fredssångarna från Schweiz, svenskan som sjunger för Estland, Islands är rolig, mfl! Det ser ut att bli ett riktigt musikkalas!
Christa
10:38 13.5.2006


Se upp for Bosnien-Herzegovina!
killroy
09:41 13.5.2006


Nu har jag hört alla bidrag som e me och kvalar den 18 maj , och utan att överdriva så har carola den absolut bästa och starkaste låten . Det fanns ju ingen som ens kom i närheten av henne .
Det är ju en schlagersång som ska fastna i huvudet så Lordi får nog gå hem med svansen mellan bena .
freppi
14:11 12.5.2006


Jonas lägg på din Lordi mask och digga loss du bara.
Tåte
14:03 12.5.2006


Personligen har jag inget emot Lordi, JAG tycker som du Jonas att det är en kul ploj-grej och dessutom en bra låt! Men människor kan säkert blir påverkade i negativ rikting av deras ploj!

Med "fel rikting" menade jag: Det som inte bygger upp bryter ner! Och jag tror ju inte precis att vår unga generation blir uppbygda på ett bra sätt av Lordi.
Jonas
13:33 12.5.2006


"Min pappa är starkare än din pappa" >> Konsekvensen ligger ju i att Lordi består av personer, medan schöager är ett abstrakt begrepp för en musikstil.

freppi >>
1. Har jag hävdat att du har hävdat att Lordi är satanister? Jag har hävdat att "man" på allmänt plan här har hävdat att Lordi är satanister.

2. Vah?!? Jag har inte påstått motsatsen, så vad är problemet???

3. Jag håller inte med, jag tänker klä ut mig till en person av en annan nationalitet på en tillställning i kväll, men ändå är jag inte en person av den nationaliteten.

killroy >> Jaa-a... men som tur har jag i varje fall någon grund i det jag säger...

... >> Kunde vara en idé :)

Victor >> *sprang några varv* Vad hade jag för nytta av det?

lotta m. >> Okej, du är äcklad av maskerna, det är din åsikt (Total respect). Min åsikt är att maskerna är roliga, en snygg plojgrej helt enkelt. Jag gillar dem. Du gillar inte musikstilen (Total respect), jag gillar den. Det är ju inte kristen musik, det kan vi alla vara överens om, men den är samtidigt absolut inte satanistisk. Åsiktsskillnadet kan vi inget åt. ;)

freppi (igen) >> ...och falska profeter... evetuellt sådana som påstår att någon är satanist fast den inte är det... (jag sa inte att du gjort så)

Tåte >> Jag har full respekt för din åsikt, men vad menar du med "fel riktning"? Bara för att en låt inte är kristen, så blir man väl inte påverkad i "fel riktning", så länge den inte är satanistisk eller har ett budskap som helt stridr mot kristendomen.
Alex
13:32 12.5.2006


Varför blir ni så upprörda över t.ex. att nåt band klär ut sig till demoner...? De e ju bara vad man kan vänta sig i en sån här värld. Om ni läser Bibeln ser ni helt tydligt att mörkret bara kommer att bli mörkare ända tills Jesus kommer, o va glada för de! Då syns ljuset bara bättre..! ;)
Tåte
12:55 12.5.2006


Lordi har nog en riktigt bra låt! Deras stil och utseende gillar jag däremot inte! Även om de inte är satansdyrkare så bli ju folk påverkade i "fel riktning"!
freppi
11:39 12.5.2006


Jo desstuom tyckte jag att de sjöng väldigt dåligt på uttagningen. De grymta ju mest i, men vissa tycks gilla det och det är ju yttersta tidens teckan att folk skall gilla demoner och avgudar och sådana som bär masker och sian upsåt
lotta m.
11:23 12.5.2006


jonas: i mina ögon ser dom ut som demoner, och hur som helst monster eller demoner spelar ingen roll, maskerna är rentav äcklande. Varför jag inte gillar Lordi? det var rena avgrundsmusik för mej och detta gav mej obehag. För övrigt har jag tidigare gillat rockig musik "kristen sådan"men dethär var långt ifrån musik i mina öron.
Victor
10:51 12.5.2006


joo, jonas borde fara och springa några varv runt sitt hus före han fortsätter skriva.
freppi
10:16 12.5.2006


Konstiga kommentarer hela tiden angående heta debatter. Är det inte meningen att folk skall kunna kommentera saker här??

Inte tror jag någon vill träffas och strida. Det skulle vara så synd om dom små och klena då, och dessutom skall man inte slåss.
...
09:16 12.5.2006


Ni är helt otroliga...stäm träff nånstans o strid face2face så slipper vi andra läsa...
killroy
09:09 12.5.2006


Jonas<< Synd om dej som har så starka åsikter , stackars liten.
killroy
09:07 12.5.2006


Varför ska man rösta på norge när det finns bättre alternativ , nämligen vår egen lilla schlagerdrottning CAROLA .
freppi
09:05 12.5.2006


Ja åter igen har vissa personder blandat ihop olika personers åsikter.

1.jag har aldrig hävdat att Lordi är Satanister

2. I Dagspressen stod det efter uttagningen att Lordi varit favorit bland barn i högre lågstadieålder. Vad har du för konkret bevis på att det inte var så då??

3. Jag håller med att om man klär ut sig till Monster och leker med demoner och dylikt så är man djupt nere oberoende om man är satanist eller kristen eller muslim med beduin......
"Min pappa är starkare än din pappa"
01:46 12.5.2006


Hmmm... konstigt svar:
-----
Är schlager en eller flera personer? Svar: Nej!
-----
Vad menas med det?
är de EN eller FLERA?

...och är lordi en eller flera personer?

Försök vara konsekventa och sluta yra.
revdaniel.org
01:35 12.5.2006


hello people!

Dags att lämna sandlådan?=)

Bara glöm hela Lordi å Carola grejen å rösta på Norge och Christine Guldbrandsen istället!!=)
Jonas
00:12 12.5.2006


forts. på lotta m.>> Jag avsåg alltså din motivering att du inte gillade dem pga. obehag.
Jonas
00:11 12.5.2006


lotta m.>> Tack för att du i varje fall kommer med en ordentlig motivering om varför du inte gillar Lordi. Jag vill dock påpeka att de är klädda som monster, inte demoner.

Victor>> Jag förstår inte riktigt dina påhopp. Vad menar du med Jockes stil? Är det du säger helt motiverat? Jag tycker inte det verkar så, men kanske jag har fel???

killroy>> Hanki parempaa sanottavaa.

linus>> Schlaaag var ordet... :) Intressant diskussion det här, lite häftig, men intressant! Ibland önskar jag att jag inte hade så starka åsikter om vissa saker.
killroy
23:47 11.5.2006


Det är ju helt enkelt löjligt att s.k. artister måste skämmas så mycket för sitt illaluktande utseende att dom måste bära masker .
Det är endast småbarn som håller på med sånt . Eftersom ingen vet vem som e bakom maskerna så tror jag att det är självmordsbombande muslimer som låtsas spela för finland .
Jocke Grönroos
23:08 11.5.2006


Vilken stil? Jag följer endast mina åsikter, och tror starkt på dem, det är väl inget märkvärdigt med det...
Victor
22:54 11.5.2006


Jocke, vad är det du försöker bevisa med din stil då?
Jocke Grönroos
22:44 11.5.2006


Victor, Det har jag aldrig sagt eller hävdat, så sluta ljuga!
Victor
22:39 11.5.2006


Det är otroligt va du är smart jocke! du kan allt om allting!
lotta m.
22:16 11.5.2006


håller med linus
linus
22:13 11.5.2006


Åååhh .. jag får schlaag ...
Jocke Grönroos
22:12 11.5.2006


Är schlager en eller flera personer? Svar: Nej! Personpåhopp är om jag skulle kalla dig för skit...
Victor
22:08 11.5.2006


Om någon säger att Lordi är skit är det personpåhopp enligt din mening. Vad har du för lov att säga i så fall att schlager är trist?
Victor
22:04 11.5.2006


Jocke nu var det igen personpåhopp från din sida. På schlager människor den här gången.
Jocke Grönroos
22:00 11.5.2006


Nyfiken, Schlagern var på 80- och 90 talet och längre tillbaka. Det heter ju trots allt Eurovision SONG contest, och är numera öppet för alla musikstilar. Det är alltså ingen schlagerfestival mera... Vilket jag tycker är bra! Schlager är trist.
lotta m.
21:58 11.5.2006


jag kan inte påstå att Lordi är satanister, men att de kan gå så långt som att klä ut sej som demoner är hemskt. Världen förstår inte vad de leker med. Jag behövde bara lyssna på början av låten och upplevde obehag, o ngt demoniskt med sången är det allt. Skulle en "kristen", säger hellre frälst( så många som är namnkristna)klä ut sej såhär så kan man ju undra hur kristen en sån människa är.Såna som klär sig såhär förstår nog inte allvaret med den andliga världen som är mer verklig än många tror. Sedan var det ju inte så många i vårt land som röstade när det var melodifestival, snarare 200 000, och jag kan tänka mej att d var mest ungdomar som röstade. Vill vi påverka måste vi rösta, annars får vi ta det som det kommer.
Nyfiken
21:53 11.5.2006


Alltså, jag måste bara fråga för jag är så nyfiken. Är inte Eurovision song contest en tävling för schlagerlåtar? Eller, är det bara jag som trott det? Alla blir så lyckliga för annorlunda låtar som hårdrock, hiphop, opera?! om de finns med i tävlingen. Men jag fattar inte varför man skall ha med andra musikstilar när man tävlar i shclager. Det är som om man plötsligt skall ha med fotiskamper när vi har ishockey-turneringar, eller ta med lite höjdhopp i maraton för att det är så tråkigt att se på när de springer så länge... Vill man ha hårdrock finns det väl tävlingar för den musikstilen också. Eller, vad är liksom för musikstil som skall vara i Eurovisionen? Har jag missförstått helt?
Jocke Grönroos
21:46 11.5.2006


Okej, Danilo. Vad för konkret har du kommit med då? Svar: Ingenting. Absolut ingenting.

Det är dessutom väl inte Lordi själva som har startat kampanjen, det är personer som inte gillar Eurovisan och tror att om Lordi skulle placera sig högt, skulle det betyda slutet för ESC.

Har vi påstått att det är en kristen sång? Svar: nej igen. Verkligen inte. Vad ljuger du för, Danilo? Du kan inte bevisa dina påståenden så därför börjar du ljuga, ja, sannerligen jättekristet av dig då. Det finns ingen av er som kan bevisa att Lordi är satanister... men försöka kan ni!

Kom med något konkret så kan jag eventuellt ta era påståenden på lite större allvar, just nu ser jag dem faktiskt enbart som ett enda stort skämt.

Jag behöver inte själv komma med något konkret, det är ni som lägger fram påståenden, då är det även ni som skall stärka dem genom konkreta bevis. Det är samma sak som om jag skulle hävda att varenda person på Mickelsson är satanister, det är inte de som måste komma med något konkret som bevisar sanningen, utom jag som måste stärka mina påståenden genom konkreta bevis...

Så var är era konkreta bevis då? Hittils har ni bara kommit med spekulationer (och jag tvekar på att ni hittar något annat)...
Jonas
21:42 11.5.2006


Danilo>> Gaska upp dig nu! Ingen här har väl påstått att Hard Rock Hallelujah skulle vara en kristen låt, men om du någonsin hört låten så borde du i varje fall veta att den inte är satanistisk.
Likheterna mellan refrängerna i "The Winner Takes it All" och "Evighet" är ju otroligt tydliga, du är den första jag träffat på som säger emot detta.

Men varför skriver jag över huvudtaget, det är ju helt onödigt att diskutera med dig då du vägrar inse när du har fel. Vi (jag och Jocke) har ju gjort allt annat än "gått direkt på anfall", vi har däremot presenterat konkreta "bevis" för det vi säger, något som man INTE kan säga om dig... *väntar på svar med konkreta bevis*

Att "kampanjen" du nämnde (och jag lade link till) skulle vara ett sabotage är ju bara Aftonbladets påhitt.

Nu är jag trött på lögner som säger att Lordi skulle vara ett gäng satanister. Lögn är fel, det står t.o.m. i Bibeln, respektera det budet!
Danilo
21:22 11.5.2006


Oj förlåt jag såg inte låten heter ju hard rock halleluja så det måste ju vara en kristen sång och dom måste ju vara utklädda till änglar! NOT
Danilo
21:19 11.5.2006


Det är helt onödigt att diskutera med er (Jonas och jocke), ni låtsas försvara något som ni inte kan försvara och då ni ej kan det går ni direkt på anfall istället försök att komma med något konkret!

Sedan kan jag inte hitta likhet mellan evighet och abbas the winner takes it all! Har suttit här och lystnad på dem båda och mixat ihop dem och ser tyvärr inga likheter!

Heja Norge och Sverige ner med Lordi!

ps om lordis låt är så bra varför har man startat en kampanj för att sabotera för ESC genom att rösta på lordi! aj aj aj
Jonas
19:49 11.5.2006


Okej, låt mig göra några påståenden med denna diskussion som bakgrund:
Om man sjunger en låt som inte har kristen bakgrund, så är man satanist. Hmmm... Fångad av en stormvind, Tommy tycker om mig, Främling och Evighet... inte så värst kristna texter... oh my God, Carola är en satanist!!!

Om man bär monstermasker så är man satanist... Jocke's Halloweenpoint is already SCORED! Freppi, vad i fridens namn borde en mask säga om en person?? Det är dumt att påstå att någon är satanist bara för att man bär en monstermask. I så fall kan jag väl lika väl påstå att Carola är muslim för att hon har mörkt hår. Sambandet är lika klart och tydligt. Utan att karrikera.

Danilo>> Kan du vänligen
1) ...läsa det som jag skrev som svar åt dig tidigare, så kan du se att jag gett dig konkret svar.
2) ...själv ge ett enda konkret exempel (fast det kan du inte, eftersom det vore en LÖGN att säga att Lordi är satanister)

Freppi>>
1) Who cares vilka som gett röster
2) Jag skulle gärna se mera statistik, tack. På något sätt har jag på känn att alla under åldern 40 har favoriserat Lordi, inte bara lågstadiebarn. Statistik är ju så tacksamt att förvrånga verkligheten med, jag kan ju säga att glass förorsakar drunkningsolyckor, eftersom det sker mest drunkninsolyckor på sommaren, dvs. samma årstid som glass är som populärast... you probably get the point.
Jag vet i varje fall att de inte är satanister. Det vet vem som helst som bryr sig om att ta reda på saken istället för att påstå något som helt klart och tydligt är falskt.

Jocke>> Tack för att du vet vad du skriver om... vill bara påpeka en sak: Att Lordi inte är kristna behöver inte betyda att deras texter inte betyder något. Speciellt "Hard Rock Hallelujah" är en hyllning till deras favoritmusikstil, en musikstil som betyder mycket för dem. Samtidigt ger låten nästan samma känsla för mig som AC/DC:s "For Those About to Rock (We Salute You)", dvs. bändet hyllar de som lyssnar på deras musik.


Smygreklam:' class='embedurls embed-link' target='_blank'>http://votelordi.org"> VoteLordi.org
TC
19:47 11.5.2006


Lordi har tagit kraftigt avstånd från allt som heter satanism i flera intervjuer. Visst, det är skitkul att renodla och leka med dikotomier, men kom igen...
Jocke Grönroos
19:00 11.5.2006


Utifrån vad de själva har sagt, så är de inte satanister.

Och ifall du tänker hävda att de endast förnekar det... Så är det i så fall precis samma sak som en kristen som förnekar sin tro...
En sann kristen gör nämligen inte så, och det samma gäller satanisterna.

Det enda jag försvarar i den här diskussionen är mina åsikter. Jag anser att man inte är satanist bara för att man är utklädd till monster, och sjunger en sång med en icke-kristen text... Tänk på alla barn som gillar halloween, menar du allvarligt att alla barn som klär ut sig till monster och annat otrevligt då är satanister?

Det som känns fel för en kristen kanske rentav känns inte alls något märkvärdigt dåligt för en icke-kristen. Att klä ut sig till monster som ett exempel. Kristna börjar genast hävda att de är satanister och bla, bla, bla utifrån dräkterna typ. Utan att ens lite tänka efter. Man blir inte satanist bara för att man är utklädd till monster. Det är typ samma sak som om man skulle spela djävulen i ett kristet drama. Dessutom föreställer inte dräkterna demoner ens, utom valfri skräckinjagande monster. Om det är bra eller dåligt handlar ju mer eller mindre om olika åsikter, men satanistiskt är det inte...
freppi
17:40 11.5.2006


Hur vet du att de inte är Satanister då? Du försvarar dem som om de vore dina egna barn.
freppi
17:33 11.5.2006


Ja nå jag brukar läsa dagstidningar där de har sina undersökningar. Källan har jag inte kvar men så stod det. Men du läser väl inte sånt som är allmännyttigt eller???
Jocke Grönroos
16:54 11.5.2006


Freppi, hur kan du veta att Lordi fick flest röster från barn i lågstadieåldern? Statistik, tack!

Och du, Danilo... Jga kan inte se något konkret som bevisar dina påståenden heller... bara för att de bär masker? Bara för att texten inte är kristen?

Och har du för övrigt sett djävulen, vet du hur han ser ut? om inte, hur kan du veta att de har klätt sig som honom. De ser själva framförandet som ett skådespel, där de är klädda i en roll. Och vaddå låter som honom?!! Jaså, nu har du hört honom också, det börjar låta som om du vore satanisten här... Inget illa menat, men om du varken har sett honom eller hört honom (satan,alltså) hur kan du då vara säker på att de är klädda precis som han och låter som han.

Om ni kommer med något mera konkreta bevis på era påståenden, mer än bara vad era mänskliga ögon ser, så vore det bättre. men, nej! Det ända ni kan göra är att spekulera...
Danilo
16:25 11.5.2006


Jocke å jonas ännu har ni inte kommit med något konkret som motbevisar min åsikt, bara att ni inte anser att de är satanister!
Jag läste också den där intervjuven som man gjort med lordi där han hänvisade till just låten "devil is a loser" men han nekade aldrig till att dom är satanister.

Men det är klart bara för att man klär sig som djävulen, låter som honom och sprider skräck som honom betyder det ju inte att man är satanister... Man skall inte dömma innehållet efter förpackningen men ser det ruttet ut brukar det vara ruttet!
freppi
16:00 11.5.2006


Satanister eller inte...man ser ju masken och det säger väl en hel del, eller???
freppi
15:59 11.5.2006


Lordi fick flest röster av småbarn i högre lågstadieålder. De röstar väl enbart pga att de tycker de var häftiga. Men de är inte häftig.

Carola hon är häftig som vågar stå för guds ord i både vått och torrt. Ni som inte sett Malou´s intevju med Carola kan ju kolla in den och se sen vad ni tycker om henne.
Jocke Grönroos
15:39 11.5.2006


Danilo... De är inte satanister. Och den bortförklaringen duger hur bra som helst, eftersom det är sanningen. Döm inte så blir du inte dömd, eller nåt sånt, för vad vet du om att de är satanister?

Lordi gillar skräck, och vill representera det. Så menar du uppriktigt att man är satanist bara för att man kanske gillar skräckfilmer? Jag gillar Sagan om Ringen, och om jag skulle ställa upp i Eurovisan och vilja representera SOR och klä ut mig till en orch, betyder det att jag är satanist?

Lordi är inte kristna, och då betyder inte texterna så värst mycket för dem, det vill säga de är vilseledda, men de är ändå inte satanister. Men, men... folk tror vad dom tror vill. Ni får vara blinda och hävda att varenda person som har en mask på sig är satanist... Men då är ni ju ärligt talat rätt så korkade, du skulle kanske forska lite för att få reda på sanningen och inte bara hävda en massa lögner.
Jonas
15:33 11.5.2006


Danilo>> Om du hade läst en enda av Lordis texter så skulle du veta att de inte är satanister. Kom igen, ett bänd som sjunger "Devil is a Loser" kan rimligtvis inte vara satanister, på samma sätt som man inte kan vara kristen om man sjunger "God is a Loser"! Lordi tar öppet avstånd från allt satanistiskt, och deras shower har ju aldrig ens haft satanistiska inslag. Speciellt inte deras Eurovisionslåt för i år.

Jag tror snarare att den som för falskt vittnesbörd (säger att Lordi är ett gäng satannister) är satanisten i sammanhanget. Det är ju inte precis snällt eller kristet att ljuga.
Jonas
15:29 11.5.2006


Jocke>> Ja, det stämmer, det var min första spontana kommentar när jag hörde "Evighet", att refrängen är ett direkt plagiat av "The Winner Takes It All". Enda orsaken till att låtskrivarna (vilka de nu än är, minns inte) inte blivit stämda av Björn+Benny är väl för att BB är så måna om att det skall gå bra för Sweden i Juurovischön.
Jag tror inte heller att finska folket demokratiskt röstade fram Lordi just för att det var Lordi. Bändet har inte tillräckligt många anhängare i detta Landi för att det skulle vara möjligt. Lordi röstades fram för att de förde fram någonting som tilltalade tillräckligt många.
Danilo
15:26 11.5.2006


Lordi vann för att slagerfestivalen är död i finland! + att deras anhängare och några rebeller till ville ha något "häftigt" att representera finland! Själv har jag bara MÖTT 1 person som röstade på dem så jag vet inte i vilken håla i skogen deras anhägare bor under! Själv skulle jag aldrig kunna stödja en satanistgrupp och förstår inte heller kristna som gör det! Och kom nu inte med några dåliga bortförklaringar om att dom inte är en satanister för det håller inte, det är bara att läsa deras texter och se på deras masker!
Jocke Grönroos
15:05 11.5.2006


Lordi vann inte finska uttagningen för att det var Lordi... Det är bara så, att Finländare älskar hårdrock (sant!) Nightwish ställde ju upp år 2000 i uttagningen och folket ville att de skulle representera Finland, men tyvärr kom juryn, som oftast är allt annat än proffsig, ivägen.

Dessutom låter Carolas låt som ett plagiat av The winner takes it all" åtminstone refrängen om man lyssnar noga. Alltid lika tråkiga sånger från Sverige, och tyvärr måste jag säga att det brukar gå bra för dem, betydligt bättre än vad sådana låtar förtjänar.
Jonas
14:33 11.5.2006


Skippa medias bild av Lordi, och ta reda på vad de egentligen står för.
freppi
14:31 11.5.2006


Skippa medias bild av Carola och ta i stället reda på hur hon verkligen jobbar.
Jonas
14:23 11.5.2006


Hmmm... vilket är värre, Lordis latexmasker eller Carola botoxmask??
Själv respekterar jag maskerna, de är dels en showgrej, dels ett fyndigt sätt att undvika högmod.
Jag försår inte hur man kan säga att Lordis låt är fruktansvärd, om man ser på texten så har den mer budskap än 95% av alla eurovisionslåtar genom tiderna, arrangemanget är superhäftig rock (me likes!). Låten är ju inte så förväntad i eurovisionssammanhang, vilket kan vara en fördel. Mitt intresse för Eurovisionen har sakta avtagit i.o.m. sämre och mera meningslösa låtar år för år, och i mitt tycke är Carola inget undantag. Låten är otroligt typisk ABBA-schlager, och jag är totalt FED UP (!!!) med dylik musik vid det här laget. Dessutom är Carola en diva som bara ser till att få ut bästa möjliga nytta av något hon gå med, bästa möjliga provisioner/royalties, bästa möjliga publicitet. Hela hennes PR-maksineri var ju grymt runt Melodifestivalen, då de mer eller mindre tvingade fram röster för henne av svenska folket.

Jag gillar ROCK, jag vill se Lordi som vinnare, jag är STORFÖRTJUST i deras låt! Eurovisionen är en showfest, låt Lordi showa som bara de kan. De har i varje fall en låt med ett budskap, dvs. ROCK rockar fett! De gillar sin musik, de har gjort låten själva, de står för orden och musiken och de vill berätta att det de gör är roligt!
freppi
13:11 11.5.2006


Sen är ju Carola snygg och det kan man inte säga om Lordis masker...
freppi
13:11 11.5.2006


Jo Victor du har rätt. Bandpåhopp kan man ju inte kalla personligt påhopp. Det är lite samma som diskussionen om svanar...ha ha....så fick vi med det också..
böö
13:09 11.5.2006


Skillnaden mellan lordi och Carola är att Carola har kasisma, livglädje och talanger. Tyvärr så sanknar Lordi dessa.
Victor
12:58 11.5.2006


det är stor skilland mellan bandpåhopp och personpåhopp jocke! Bandpåhopp är inte lika personligt, man tycker bara att musiken är värdelös. Annors bra försök igen en gång.
Victor
12:51 11.5.2006


joo, Lordi är bara skit
caroline
11:28 11.5.2006


precis, men rysslands låt är ju lika mycket värd en röst om ett annat visst gemensamt grannland. och på ett smidigt sätt behövde jag inte säga vem jag röstar på!;)
killroy
11:02 11.5.2006


Ja jag tycker oxå att Lordi e skit . Dom är som baken , som nån skrev . Lika skitiga och luktar lika skit...
linus
10:30 11.5.2006


Det kan ju vara norges favoritgrannland ryssland det! :)
caroline
10:01 11.5.2006


låten är inte så bra, men Christine sjunger jättefint!:) nåt annat land lär nog få min röst, ev. kanske norges och finlands gemensamma grannland...
Andreas
09:57 11.5.2006


... artisten och naturligtvis showen/glittret och glammet! Och så är vissa låtar mer "rätt" än andra vissa år - något som Finland för det mesta brukar missa. ;)
freppi
09:34 11.5.2006


Ja vad kan man säga. Hårdrock är bra men LordiRock är inte bra. I alla fall har de en av sina sämsta låtar som bidrag.

Det är ju bedrövligt att man skall måste skicka maskerade monster som representant för sitt land.

Nej Nog röstar jag Hellre på Carola eller någon annan bra låt / bra artist.
Det är inte bara låten com avgör även artisten.
Danilo
08:40 11.5.2006


Jocke muckar vidare han! Jag vill hävda att även lordi vann finska uttagningen pga att det just var lordi som framförde den! Själv kan jag inte förstå varför finska folket röstade fram låten, vilket dom nog inte heller gjorde! Kom igen, man behöver väl inte tycka om just den låten eller artisten bara för att man gillar hårdrock! Dessutom tyckte jag att Lordis andra bidrag var bättre! Men hardrock halleluja är ju bedrövlig enligt min mening!
HC
05:37 11.5.2006


Åtminstone i Finland röstas de ofta på artisten. Jag sku våga påstå att även om Jari S sku ha sjungit Gubben Noak sku han oberoende vunnit... Så är det...
"Proffsjuryn" rankade honom som sista men folket valde honom till första. Anna S va ju tvåa hela tiden.
Sen skall man ju inte tro på allt som det står i gula pressen. I alla fall gällande Lordi. Känner folk som jobbar i bakgrunden för dem.

Men smaken är ju som baken. Tillsvidare e ju Finland ett fritt land så du får rösta på den du själv tycker att e bäst ;)

Dessutom har vi Finlandssvenskar lite annorlunda musiksmak än "vanliga finnar". Tycker att vi borde komma ihåg det också...
Jocke Grönroos
01:44 11.5.2006


... (föregående kommenteraren), det där är personpåhopp, och det föreslår jag att du låter bli att använda mot personer du inte känner (Lordi, i detta fall) Det finns ingen som är bara skit, så kom inte och hävda såna lögner.

Jag gillar deras låt, liksom många med mig, du gillar inte deras låt (och kanske inte hårdrock överhuvudtaget) så enkelt är det. Liksom att jag inte gillar Carolas låt, och förstår inte hur man skulle kunna gilla den, medan andra gör det. Jag skulle också kunna hävda att den e skit, men jag låter bli.

Vi får se hur det går i finalen! Och jag tror på en finalplats för Lordi...
...
01:21 11.5.2006


jocke, lordi e int hårdrock... lordi sku kanske villa vara hårdrock men dom e bara skit
Ch
00:21 11.5.2006


Tåte det gör vi! Så kan vi kanske hälsa på kilroy samtidigt!
Andreas
23:08 10.5.2006


http://www.carola.com

> Bättre ljudkvalitet! :)
linus
22:34 10.5.2006


Mickelsson.net fick har inte fått tillstånd att publicera Invincible videon, men aftonbladet har! :D
http://www.aftonbladet.se/atv/player.htm...

Tyvärr är ljudkvalitén riktigt dålig.
Andreas
22:04 10.5.2006


Nånej, AnnaS, det har du rätt i... ;)
Andreas
22:03 10.5.2006


Då "expertjuryn" poängsatt samtliga semifinalsbidrag var Finland det land som fått flest poäng, 22 - och då gav Finlands Tomas Lundin bara 3 (av 5). Bland annat Sverige låg långt efter, medan Ryssland såvitt jag kommer ihåg var 2:a med 21 - och den sången är verkligen riktigt OK tycker jag.
AnnaS
19:16 10.5.2006


Åååhh suck.. Sen när var det bara låten som räknades?? Skulle det vara DET som var poängen fattar jag inte vad majoriteten av bidragen gör i tävlingen.. Inte är det själva LÅTEN som är det viktigaste!
Jocke Grönroos
19:03 10.5.2006


Okej, Killroy. Jag skulle vilja ställa dig en fråga, en vänlig sådan denna gång...

Hur många hårdrockslåtar finns med i Eurovisan?

Svaret är ingen annan än Finlands, som jag kan se det. Så om man gillar hårdrockslåtar vilken kommer man att rösta på? Jo, Finlands.

Jag tror det finns stora chanser att Finlands bidrag tar sig vidare, och kanske även placerar sig högt i finalen. Det är ett väldigt annorlunda bidrag, och de brukar komma bra, samt så är ju, som jag redan påpekade, hårdrockslåtar väldigt sällsynta i Eurovisan, vilket talar positivt om Lordis chanser.

Sedan så tycker jag att ni inte skall rösta på Sverige på grund av att det är Carola som sjunger. Okej, hon är kristen, men vad spelar det för roll för den här tävlingen. Gillar ni hennes låt, okej då skall ni naturligtvis rösta på den, men det här är trots allt en sångtävling, inte någon artist tävling. Det vill säga man röstar på den låt man tycker att är bäst, inte den artisten man tycker är bäst...

Själv tycker jag att hennes låt var ytterst medelmåttlig, framförallt refrängen, som dessutom kändes väldigt trist efter några lyssningar, men det är ju jag som tycker så, och jag har aldrig förstått mig på vanliga trista schlagers... Sverige kom med nåt nytt nån gång!
killroy
17:11 10.5.2006


Nåja nåja av 5 såkallade experter så var det 2 som tippade lordi som favoriter . Tror knappast dom tar sig vidare .
Smaken...
14:28 10.5.2006


..är som baken.
lotta m.
13:25 10.5.2006


tragiskt bara att det ska behöva vara en sådan fruktansvärd låt för att det ska gå igenom. vart är världen på väg?!
Andeas
12:57 10.5.2006


Kollade just på gamla avsnitt av Inför ESC på svt.se - och den nordiska "expertjuryn" såg Finland som den stora Vinnare bland de bidrag som ska igenom semifinalen. Vem hade trott det?
Tåte
10:56 10.5.2006


Ch, ja tycker att vi tar båten över till Sverige! Därifrån kan vi ju ringa in å rösta på Lordi!
lotta m.
10:03 10.5.2006


Greklands är väldigt bra men Carola är nog den jag vill se som vinnare!
Ch
01:23 10.5.2006


då blir det ingen röst för mig då
melii
22:12 9.5.2006


ja diggar dendä baltiska acapellagrejen!
Jocke Grönroos
22:00 9.5.2006


Finlands bidrag är det bästa jag har hört hittils, det är bara hälften av direktfinalisterna som jag ännu inte har hört.
Andreas
20:23 9.5.2006


Norge ÄR bra, men... Carola får min röst ändå!
Kajsa
19:42 9.5.2006


Jag ska absolut rösta på henne. Norges låt är en av de allra bästa!
Christoffer
18:46 9.5.2006


Vem som helst men inte Lordi
RHN
16:53 9.5.2006


ha,ha,...Ch får inte rösta på Lordi.Daniel får inte rösta på Christine.Man får inte rösta på sitt eget land.
Ch
13:12 9.5.2006


Jag röstar på Lordi.
killroy
12:42 9.5.2006


Nej jag röstar på Carola .
Sök

Skriv sökordet i rutan
Reklam

Annonsera här? Det passar bra! Kontakta oss!
musik >
10 senaste
>
You're forgiveness
Av Samuel Erik, Text och musik Samuel Erik, Producerad Samuel Erik och Manne Tiainen
Mick
Av Zealot Poets
Kärlekseld
Av Zealot Poets
Flumparanoia
Av Zealot Poets
The Day of Salvation
Av Pontus J Back
Without You
Av Pontus J Back
Thankful
Av Pontus J Back
Mighty God You Are (King of Kings)
Av Andreas Forsberg, producerad av Egon Veevo
Every Drop
Av Samuel Eklund, Producerad av Joakim Palmén