Goda nyheter sedan 2002     Torsdag 2 juli 2020 kl 18:59Nyheter | Skicka in artikel | Annonser | Bli skribent | Galleri | Blog | Musikalbum | Kontakta oss
Nyheter > Paintballkrig utebbade i upplopp med lokalbefolkning
Vänliga poliser räddade kvällen, här förklarar Victor sin version
Linus
 1 6244 42 46
Linus Mickelsson
Online 21:55 11/05 2006  Modifierad 16:38 15/08 2010

Old articles  Splattkriget, som började snällt mellan 10 kompisar, slutade med poliser och gräl med lokalbefolkning. Sibboborna dolde inte sina överkänsliga nerver.

Plötsligt i kriget stannar en paketbil vid utfartsvägen från krigszonen. Personerna hävdade att några av färgkulorna träffat en långtradare så de blockerade utfarten och de berättade överraskande att de tillkallat polis.

Eftersom en blockering av vägen är olagligt passade Linus på att samla sig bevismaterial genom att fotografera händelsen. Samtidigt kom chauffören från långtradaren ilsket mot Linus och grep tag i hans kamera och i honom. Med ett stadigt grepp försökte chauffören kasta ner både kameran och mannen i asfalten eller diket. Eftersom chauffören inte hörde till brottareliten fann han sig snabbt på asfalten själv med glasögonen utspridda medan Linus snabbt tog sig till säkerhetsavstånd.

De tre ortsborna skämde ut Sibboidyllen som är berömd för vänliga människor och vackra trakter. Polisen hade ett leende på läpparna och var inte alls lika upprörda över att några kulor träffat långtradaren.

- Ni kan leka krig lite längre bort från vägen i fortsättningen, förklarade de vänliga poliserna.

Uttråkade sibbobor är ett fall för kommunpoliitiken, t ex kunde kanske sibbopolitikern Johan Isaksson personligen se till att männen får riktig underhållning på kvällarna. Tv eller kanske en ishall?


freppi
11:08 18.5.2006


ja krig kan man kalla det om man vill, men vem är nu så BOORING så man måste kalla en rolig lek för krig.

Nä låt barnen leka och hesaborna får gärna leka i Sibbo. jag ger dom lov.
Andreas
10:18 18.5.2006


Ojdå, det här är verkligen en debattglad sida...
lotta m.
10:12 18.5.2006


petter:om du nu vill ta upp så mycket medicinska termer i ditt inlägg kan det va bra att förklara för dom som inte förstår. För övrigt: måste säga att lek är lek och krig är krig. Det är väl lite skillnad på vad man leker men paintballkrig låter ju helt roligt för dom som det intresserar. Sen är jag av den åsikten att det finns lekar som jag inte tycker man ska uppmuntra barn till. Men mycket har att göra med hur man leker och är det roligt med paintball så why not?
linus
08:43 18.5.2006


Rätt Killroy, det blev inga krigsoffer, eller ens skadade, jag borde ha uttryckt mig tydligare i artikeln. xD

Jag tror att roten till krig mera finns bland fula personliga påhopp och dålig diplomatisk stil än i paintballkretsar.

Om alla skulle spela paintball istället för att munhuggas och såra varandra skulle det inte finnas några krig kvar.
killroy
00:53 18.5.2006


Ja det är tur att petter "såkallade läkarstuderande" lagt sist sista inlägg för han pratar ju nu enbart om krigsoffer . Och det är ju långt ifrån vad själva paintball åstadkommer . Man måste ju se lite skillnad på spel och verklighet . nu ska jag gå och sova....
Petter
23:29 17.5.2006


Detta blir mitt sista inlägg i denna debatt.
Litet fakta om hur det ser ut i praktiken då en människa träffas av en högenergetisk projektil.
Huvudet. Massivt trauma mot hjärnvävnad. Ofta även förorsakat av benfragment. Subarachoidal blödning. Förhöjning av intrakraniellt tryck. Sönderslitning av det intrakraniella kärlträdet. Patienten direkt medvetslös och kräver respiratorvård och neurokirurgisk intervention.

Bröstet. Beror på projektilens bana. Kan bli benfragment från bröstbenet eller kotpelaren som bidrar till ökad vävnadsskada. Om träffar hjärtat, aortabåge, subclavia, carotis blir patienten oftast direkt trycklös och avlider omedelbart. Om träffar lungorna blir massiv vävnadsskada och bronkpleurakonnektion och pneumohemothorax eller tensionspneumothorax. Dvs sammanfallen lunga pga luft, blod eller övertryck i lungsäcken. Patienten kan chocka ner efter en viss tid och då finns kanske tid att intubera, kanylera, pleuradränera och påbörja massiv blodtransfusion och transportera patienten direkt till operationssal med anestesioligskt-kirurgiskt team som kan öppna bröstkorgen.

Magen. Om träffar aorta eller cavavenen så blir massiv blödning och patienten chockar ner och kräver i praktiken samma behandling som ovan. Om träffar tarmar så kan förloppet vara långsammare; dvs rinner ut tarminnehåll i fri bukhåla vilket leder till peritonit och sepsis. Detta tillstånd kräver operativt ingrepp inom en till två timmar.

Samtliga patienter med skottskada mot bålen kräver snabb och stor kriurgi och efteråt massiv intensivvård. Medicinsk expertis med erfarenhet från: mjukdelskirurgi, hjärtkirurgi, neurokirurgi, ortopedi, infektionsmedicin och narkosmedicin krävs. Vården är extremt dyr.

Det är bra att litet lätta på ridån och smaka på vad skottskada och vapen EGENTLIGEN ger upphov till.

Borde inte blanda mej i Er debatt. Men blir arg över artikeln ovan och kan inte hålla munnen fast (dvs fingrarna från tangentbordet)
Bo
23:29 17.5.2006


Måste man kalla det för krig? kan man inte kalla det för spel eller lek? Det väcker mindre negativa associationer! För mig är det ett spel som har väldigt lite med makt eller dödande att göra utan enbart ett roligt spel där alla kan delta. Att i ena sekunden göra sig rolig över deltagarna och kalla dom välfärdsungdom och förlöjliga dom som kanelbulleätande, mjölkdrickande mammas pojkar(vad är det för fel på kanelbullar?) och i nästa sekund rabbla ur sig en massa religiöst nonsens låter inte så kristet i mina öron.Kolmas Petter jag känner inte dig men du verkar ju lite intresserad av krig själv dock i dess mest perverade utförande, får det dig att må bra? Du verkar ju skriva med en viss inlevelse. att i ena meningen fördöma en artikel för att den tar upp spelet paintball och kalla den osmaklig men sedan i samma inlägg skriva om verklighetsbaserade(?)händelser som verkligen är smaklösa och inte passar i en debatt där minderåriga kan läsa det får mig att fundera på om du verkligen har kärlek till din nästa eller bara känner för att leka gud i din egen värld där du har pekpinnen och kan få andra människor att må dåligt eftersom alla inte har din höga moral och ditt stora ansvarstagande
killroy
23:24 17.5.2006


Hördu lille petterniklas , e de nån som skämmer ut sig så e de du med dina 10 årings funderingar .
-kanelbullor och mammor , ja ja .
Och alla krigsveteraner är stolta över såna som fortfarande vill försvara vårt fosterland , det är precis såna som du och dina fjantvänner som veteraner och invalider ej tål . Stå där och bröstar sig för ingenting. SKÄMS PÅ DEJ ....
Kolmas Petter
22:37 17.5.2006


Vad söker man då man har ett leksaksvapen i sin hand. Vilken känsla. Enkelt svar: makt. Makt! Över sin nästas liv. Att litet placera sig i Guds ställe. Bara på lek, men ändå känslan. Att gå nära onsdskans gräns, men hela tiden veta att det finns en väg tillbaka. Dörren skall naturligtvis stå öppen. Naturligtvis; så att man kan snabbt komma hem till sin mamma och kanelbullarna och mjölken om man tex råkar få ett sår på sitt ben eller sin arm. Och bli omplåstrad. Håll er borta från sådanthär. Att fega välfärdsungdomar springer omkring utklädda till kommandosoldater och skjuter på varandra med attrapper som liknar vapen och leker att döda är direkt äckligt och ett klart förfall i intellektet. Det är dessutom totalt ansvarslöst mot alla de som upplevt riktigt krig och den extrema tortyr som det innebär. Redan det att man kan skriva en artikel som ovan utan att blinka eller ens inse att det hela är osmakligt är ett resultat av förfallet.
Åk nu hem bara till Era mammor och ät kanelbullar och drick mjölk så att Ni har vita mustascher och hoppa sedan omkring i Era pyjamas med nallebjörnar. Det är vad Ni tycks duga till.

En bild till (tyvärr sann). Norr om Bagdad. En buss med sunnimuslimer. Medelålder: 25 år. Vanliga friska män påväg till sitt arbete på stenbrottet. Med familjer och själar. Och ögon och cirkulerande rött blod.
Plötsligt står det beväpnade män och spärrar vägen. Shiitiska soldater.
Alla männen kommenderas ut ur bussen och får ställa sig på rad. Habib står som sjunde.
Sedan börjar nackskotten. Första. Andra. Tredje. Habib känner hur pulsen blir snabbare och hur han svettas i handflatorna. Bilder flimrar förbi. En liten pojke som ännu sover. Koranen. Mamma. Han vill skrika: Mamma! Det svartnar framför ögonen, men han faller inte. Och han skriker inte heller.

Sen är det hans tur. Gevärspipan hårt mot nacken..

Precis vid samma tidpunkt på samma jord är det några välfärdsungdomar som 'leker' krig med sina klatschbollar. 'Du är död' 'Det är viktigt att lära sig sikta mot nacken' 'Vilket roligt spel' 'Friska unga män måste ju få leka' 'Friska unga män måste ju få LEVA'.

En bön 'Tack Gud för att du har förbarmande över det dåraktiga människosläktet' 'Tack för att makten är Din'.
Jocke Grönroos
22:08 17.5.2006


Att ha paintball krig är det väl inget fel på, men ni behöver väl inte stoltsera med det på nätet heller... Det finns ju trots allt en stor del av världens befolkning som lider dagligen i fruktan av krig, eller som kanske har förlorat familjemedlemmar i krig, därmed kan det alltså vara ett känsligt ämne för vissa, och jag förstår inte vad ämnet gör på Mickelsson.net överhuvudtaget.
Jag menar vad har ämnet med någonting att göra...?
Jakob Wikström
10:53 17.5.2006


Efter att ha spelat paintball sex gånger kan jag bara konstatera att det är fortfarande mycket roligt. Det är helt enkelt som ett avancerat snöbollskrig. Alla som varit med vet att det bara är skoj. Hitills har jag aldrig varig med om att någon skulle ha blivit arg på riktigt av det. Vi har bara haft väldigt roligt.

Det bor en liten pojke som måste få leka i alla män. Och det är helt okej.

Kanske vi nån gång kan ordna en drabbning mellan östebotten och nyland? Jag e med...
Victor
10:00 17.5.2006


Och toinen petter, vad har paintball krig med att soldater skjuter små barn att göra?
Victor
09:58 17.5.2006


Mycket bra sagt Linus!
Det är faktist inte så roligt att höra att man bara duger till att äta kanelbullar och dricka mjölk av en "kristen" människa som inte har den minsta aningen om vad han snackar om.
linus
07:09 17.5.2006


Tack för stödet Victor och Killroy!

Paintball är mera som som vatten- eller kottkrig. FYI. Men Petter då, om du på riktigt försökte tillrättavisa någon i kärlek så tror jag du måste börja med att be om kärlek i ditt eget liv, nu låter du som en klingande cymbal och ekande brons.
killroy
23:50 16.5.2006


Ja här va det ett massa tjattrande om krig och fred och kanelbullar till höger och vänster.
Det är bra gjort Sibbokrigare jag skulle handlat likadant själv .
Linus ! Det är precis så en fotograf gör (skyddar sin kamera)
Ja ska säga att det är inte bara en svensk som flygit i väggen när dom försökt röra min kamera .

Det är väl bra att vi övar upp våra kunskaper i prickskytte , vad gör vi annars med ett gevär i handen när det blir krig , jo vi skadskjuter varandra som Petter tydligen kommer att göra.
VIctor
22:15 16.5.2006


Och gå du nu bara hem till din arma mamma och äta kanelbullar!
Victor
22:13 16.5.2006


Första Petter, ta det riktit lugnt nu!
Jag tror nog att krigsveteranerna skulle skämmas mera över dig. Klart att ingen tycker om riktit krig men vi skulle i alla fall kämppa för vårt fosterland, vilket du antagligen inte skulle göra.
Toinen Petter
21:19 16.5.2006


Linus!

Beskrivning.

Soldaterna ålade sig fram i gräset. Så fick de syn på mamman med sin bebis på ryggen. Noga inlindad över kropp och huvud för att skydda mot solgasset. Den lille tjöt av glädje över mammans guppande rörelser då hon arbetade med sin hacka i jorden. En hutuerkvina med sitt barn.

Men soldaterna var totsier. De såg på varandra. Och mätte de olika alternativen med sina blickar. De begagnade, men väloljade kulsprutorna glimmande med makt och myndighet i solens ljus. Så höjde den första soldaten sitt gevär och siktade mot den lille tinningen..

Guds änglars lek stannade för ett ögonblick. En kall vind gick genom Paradiset. Men bara några löv vissnade och föll till marken.

Och en liten ny ängel uppenbarade sig. Så liten och så oskyldig och så blek.

Och Gud böjde sig ner och tog upp sin nya Ängel i sin kupade hand.

Och Ängeln var så liten att den inte syntes alls.
Sofia
20:04 16.5.2006


Jag tycker att Petter har en point.
Petter
19:34 16.5.2006


Bästa författare till ovanstående artikel. Sök på nätet efter 'war pictures'. Då för Du se vad krig är. Sök även efter fakta om Darfur, Screbrenica, Katyn. Sök även efter bilder som visar 'gunshot wounds'. Det finns bilder att se för den som vill. Och det är mycket hälsosamt för Dej att synnerligen noga titta på de bilder Du får fram. Sök även Gud och hans ande. Den finns inte i vapenattrapper. Och sluta slåss. Tror inte ett ögonblick på att polisen hade något leende på sina läppar. Det är nämligen enligt Trafiklagen förbjudet att åstadkomma projektiler mot fordon och kan tom straffas med villkorligt fängelse. Tex om din målningsboll hade hamnat på vindrutan och bilen hade kört i diket eller krockat mot en annan bil med personskada som följd.
Petter
19:22 16.5.2006


Ännu en kommentar till detta. Tycker att det är synnerligen förkastligt att 'leka' krig. De som gör det vill 'känna' hur det det skulle kännas att döda någon. Det är dessutom en skymf mot våra krigsveteraner av vilka många ännu lever. Dessa var också ungdomar som ville vara fria och 'leka'. Det är bara det att de tvingades leka på riktigt. Med livet som insats. Att vara vid fronten med smutsiga kläder, svettig, på morgonnatten när ryssarna inledde ett anfall är inte roligt. Sen några andra sanna bilder av krig; en sexåring som har förblött för att han är skjuten i magen, en treåring som vakat i tre dygn vid sin döda mor skjuten i huvudet, en farmor som mist sitt hus och alla sina släktingar pga en brandbomb mot sitt hus. Det är det riktiga kriget. Och så är det 'välfärdsungdomar' som vill 'leka' krig och tycker att det är förfärligt när deras målningsbollar retar upp förbipasserande fordonsförare. Mitt förslag: Gå hem till era mammor och ät kanelbullar och mjölk så att ni får vita mustascher. Det är vad Ni duger till. Ytterligare några ord som passar in här: feghet, oeftertänksamhet, ansvarslöshet.
Vi kan ju ändra litet på Er 'lek'. Tex att ena laget klär ut sig till indianer och så 'leker' Ni att ni skjuter indianer. Det är ju bara 'lek'. En bön till Gud: 'Tack för att Du bevarat oss från krigets fasor. Hjälp alla de oändligt många människor som får sin hälsa och sitt liv förstört av djävulskt krig'.
Jocke Grönroos
20:02 15.5.2006


Det vore väl bättre Linus om du då skulle beskriva det hela så man förstår... Nåväl att Hesa vill ha över vår vackra kommun har ju inte varit något förvånandsvärt, men att de skulle vilja bruka våld för att få det, hade man inte trott.

Sedan är det ju inte särskilt snällt att kalla en person du inte känner för galning... Nåväl Hesa kan ni ju inte skämma ut för den vet ju alla redan hur våldsamt och grått och trist det är... Tre ortsbor som skämde ut Sibbo... ja, tänk vi kan ju räkna hur många hesabor som är såna, eller förresten det är nog för många för att räkna...

nej, Sibbobor är och förblir vänliga, de flesta av dom i varje fall... men våra vackra skogar och vårt underbara landskap, kommer Hesa aldrig att få... Är det krig ni vill ha, är det krig ni skall få!
kikki
19:06 15.5.2006


Sibbo verkar vara ett ställe där allt möjligt kan hända... ! Haha vem sku ha trott det?! :P
linus
14:29 15.5.2006


Ärade Ninni, jag brottades inte själv, utan jag drog mig snabbt undan. Och då mannen höll i mig föll han. Ninni gjorde en felaktig slutsats, bättre lycka nästa gång. Många saker i livet har jag gjort fel, men där skötte jag mig enligt reglerna.
linus
14:19 15.5.2006


Jag må ännu tillägga att jag alltså inte släppte greppet om kameran, utan jag höll den med båda händerna samtidigt som sibbomannen försökte förstöra den! Ajo, och jag sparkade inte heller den attackerande galningen! :)
Ninni
13:59 15.5.2006


Jag tycker själv att paintball är kul, men Linus, du skämmer verkligen ut dig då du öppet på nätet skriver hur barnsligt du betett dig mot en medmänniska och skuffat honom så hans glasögon flög iväg. Ha må ha gjort vad som helst, men som kristna borde vi väl ha mera vett än att ge tillbaka med samma medicin. Bättre tur i fortsättningen!
2B
12:38 15.5.2006


så här just efter att ha kuskat iväg ett par kustjägare på skjutläger måste jag säga att den här incidenten i mina ögon inte ser speciellt allvarlig ut. pojkarna var utrustade och beväpnade till tänderna. måst få testa på paintball nåt tag o L du har rätt i att Sibbo borde få vara i fred men lite väl "konservativa" tycker ja att sibbopolitiker är i vissa utbyggnadsfrågor. (5..4..3..2..1...)
L
11:58 15.5.2006


Hör ni Hesabor&co: ni skall inte undra över att sibboborna är fientligt inställda mot er då ni med våld försöker erövra deras område. Det handlar alltså om kommunalpolitik. Låt Sibbo vara i fred så förblir de fredliga, men om Hesa försöker sluka åt sig även Sibbo så blir det krig - Och då är et inte färgkulor som gäller! Heja Sibbo! =)
Ch
19:49 13.5.2006


Hoppas kunna vara med nästa gång det beger sig! Hoppas det regnat innan det för just nu tror jag att en hel dag i skogen meda alla allergener skulle ge mig en dödlig träff...
lukke (sibbo bo)
11:18 13.5.2006


Jaa... dom e no alla likadana dom där sibboborna.. paintball e kul men man ska no int skjuta på dom som int e me o leker.. kiva poliser:) hoppas dom va från sibbo så ser d int lika paha ut i "massmedia":D:D
killroy
09:33 13.5.2006


Ja vuxna pojkar behöver alltid leka av sig för man e ju lite lekfull till naturen . Det var bra gjort linus med den löjliga chaffisen , om han e så korkad att han blockerar hela vägen pga. en paintball träff så får han skylla sig själv.
Du Petter , du borde ta och leka av dej lite du oxå , du ser ut att behöva det.
linus
08:32 13.5.2006


:D Hahah! Båda föregående kommenterarna är lika vilsegågna! Kriget var på egna ägor och med spelet gynnades gemenskapen och motionen. I få krig i världen används färgpatroner. En ny drabbning kommer snart att äga rum. Men visst, krig med blykulor är av ondo, men om någon fiende anfaller Finland och Petter och hans hus, så är det väl bättre att någon som övat lite försvarar honom? Det borde åtminståne lite avskräcka angripare.

JS uppgifter var tyvärr också helt förståndsvidriga och felaktiga. Lunginflammation, bihåleinflammation, knäskada, fotledsskapa, a-virus var några av sjukdomarna som bidrog till den unika 120-dagars befrielsen, men där var också ledigheter och skogskommenderingar inberäknade. När jag blivit frisk kommenderades jag tillbaka till pionjärplutonen och höjde gruppens stridsmoral avsevärt med bla kunskaper om pyroteknik. Fråga JS vem som vann i löpningsspurten, det kanske kan ge en liten vink i duglighet ;)
JS
01:54 13.5.2006


Sakta i backarna här! Förvisso är det allvarligt med sådana här krigslekar, men eftersom Linus under en viss åtta månader lång krigslek utmärkte sig som en av brigadens mest odugliga krigare, skulle jag inte bli överdrivet oroad över hans försök att leka krig. Om nu inte mitt gamla minne helt sviker mig, så blev saldot för jägare Mickelsson evp ungefär 120 sjukdagar och 80 permissionsdagar av totalt 240 dagar krigslek, så inte kan man påstå att han skulle vara särskilt bra på det här med att leka krig. Den högsta krigsledningen måste väl också ha insett detta, emedan jägare Mickelsson sist och slutligen fick i uppgift att vakta en mast mitt i skogen i stället för att bli skolad till en vanlig "mosatrampare".

P.S. Jag torde komma på permission till Finland några dagar nästa vecka, så vi ses!
Petter
00:15 13.5.2006


Vad sysslar Ni med. Leker krig. Är helt förkastligt. Att mors gossar 'leker' någonting som är Djävulskt och någonting som är många människors vardag och elände och död. Barnsligt, ansvarslöst, okristligt. Ni borde få litet undervisning om sådanahär saker. Att leka krig är inte 'motion' eller 'gemenskap'. Det är att leka med saker som är katastrof för många människor. Det är även att på ett sätt godkänna användning av våld.
Sluta med sådant trams. Missionera istället tex.
Dessutom är Ni helt klart ersättningsskyldiga om Ni kladdar ner andras egendom.
Jag skulle inte vilja ha soldatklädda män springandes omkring med gevärsattrapper på mina ägor.
Tarzan
22:40 12.5.2006


Höll ni på med terroristövningsläger i Sibboskogarna då ni kommit så långt ytterom ring 3:an ? ;)

Har de månne nåt sammanhang med "brasan" i centrum förra veckan?
Rade
22:20 12.5.2006


Lite coolt! :D Bra gjort Linus!!
hanna
20:29 12.5.2006


niiiice...heheh:P
freppi
18:15 12.5.2006


Kul grej. Stackars Linus....
Ch
17:00 12.5.2006


Näää!!! Varför var jag inte med!!! :'(
Tåte
12:59 12.5.2006


Ja vill också vara med!
Challe Hä
12:59 12.5.2006


Vilken tur att jag flydde till Vasa :P
linus
11:48 12.5.2006


Synd att Simon "Rambo" Mickelsson inte kunde vara med! xD
lotta m.
11:45 12.5.2006


oj det låter ju nästan som vissa skriverier i aftonbladet ;)
Magnus
10:59 12.5.2006


HAhahahAHahahaHa! Välkomna till Sibbo!
Jonas
00:17 12.5.2006


This sounds... CRAZY! :D
Aftonbladet i morgon: Brutalt våld mot långtradarchaufför!!!
Christa
22:44 11.5.2006


Det låter spännande! synd att jag inte var med!
Sök

Skriv sökordet i rutan
Arkiv
Reklam

Annonsera här? Det passar bra! Kontakta oss!
musik >
10 senaste
>
You're forgiveness
Av Samuel Erik, Text och musik Samuel Erik, Producerad Samuel Erik och Manne Tiainen
Mick
Av Zealot Poets
Kärlekseld
Av Zealot Poets
Flumparanoia
Av Zealot Poets
The Day of Salvation
Av Pontus J Back
Without You
Av Pontus J Back
Thankful
Av Pontus J Back
Mighty God You Are (King of Kings)
Av Andreas Forsberg, producerad av Egon Veevo
Every Drop
Av Samuel Eklund, Producerad av Joakim Palmén