Goda nyheter sedan 2002     Tisdag 14 juli 2020 kl 16:19Nyheter | Skicka in artikel | Annonser | Bli skribent | Galleri | Blog | Musikalbum | Kontakta oss
Nyheter > mickelsson.net-kattungar bortges!
lillkissi
 1 36719 51 48
Christa
Online 22:20 16/05 2006  Modifierad 00:14 17/08 2010

Old articles  Efter den lyckade förlossningen i lördags föddes fem små kattungar till livet som bokstavligen kommer att gå under klubban om ingen ropar in dom.

En trogen mickelsson.net-läsare har redan anmält sitt intresse och kommer sannolikt under sommaren att få ett husdjur.

Kattmamman Kajsa är en liten, vänlig och älskvärd katt som hittills aldrig har klöst eller bitit någon människa.

En av kattungarna är gul/organge. De fyra andra är gråsvarta, några med vita tassar och vit haka.

Om ägare inte har hittats inom en tid kommer kattungarna att klubbas, om inte Jukka visar sin mjäkigaste sida och låter katterna överleva.

Att ägare hittas är naturligtvis önskvärt, eftersom Christas lillasyster Lina har hotat med att klubba den som klubbar kattungarna.

Kattungarnas kön är än så länge okända.

Den som är intresserad av en unge kan kontakta Inkki på tel.nr. 050-5414727


Ch
13:14 27.5.2006


Kilroy du bör åtminstone tänka över vad du skriver. Sådant du skrev nedan om muslimer kan ge dig böter på halsen!
freppi
12:02 27.5.2006


Dina påhopp har inget med artikeln att göra.

Själv äter jag bara Bönor och frön...pip pip
Jocke Grönroos
11:46 27.5.2006


Håll dina idiotiska rasist-åsikter för dig själv, Killroy! Muslimer har ingenting med artikeln att göra...
killroy
11:39 27.5.2006


Heja snellman . det skulle behöva vara lag på att varje hushåll har minst 100 kg. kött i frysboxen . För då har vi lite förråd när Muslimerna anfaller . ha ha.
freppi
09:27 27.5.2006


Enligt mig så råder det full frihet för kattägaren att själv avgöra om han Klubbar dom eller dränker dom eller ger bort dom till ett mysigt hem.

Han som är kattmammams husse måste själv tillsammans med sin Gud avgöra om det är rätt eller fel.

Sen kan man ju tillägga att jag aldrig skulle kubba en kattunge, för jag tycker dom är så sööta. Men man har ju kompisar som kan rycka in om man skulle hamna i den situationen.

Djur skall vi nog skörda för att mätta vår mage, men sen är det en annan sak som är fel, nämligen att kyldiskarna är överfulla med kött. Dvs självhushåll som man hade förr var kanske bätte?? Då klubba man sin gris så att familjen hade kött hela vintern. Nu klubbar Snellman 1000 grisar i timmen för att vi skall få köpa så mycket vi orkar...
Oskar
22:59 26.5.2006


Du har helt rätt Maria, före syndafallet åt människan bara växter. Däremot säger Gud efter syndafloden att vi kan äta kött: Allt som rör sig och har liv skall ni ha till föda. Så som jag har gett er de gröna örterna ger jag er nu allt detta. 1 Mos 9:3.

Men visst, den som är övertygad om att det är bättre att bara äta grönsaker får gärna hålla fast vid det. På det området råder full frihet att avstå.
Bo
19:43 26.5.2006


Kött?
Maria
17:59 26.5.2006


För alla dem som funderar på vad Bibeln säger om att äta kött eller att låta bli: det här är hämtat från skapelseberättelsen (1 Mos 1:26-29).

Gud sade: ”Vi skall göra människor som är vår avbild, lika oss. De skall härska över havets fiskar, himlens fåglar, boskapen, alla vilda djur och alla kräldjur som finns på jorden.”

Gud skapade människan till sin avbild, till Guds avbild skapade han henne. Som man och kvinna skapade han dem.

Gud välsignade dem och sade till dem: ”Var fruktsamma och föröka er, uppfyll jorden och lägg den under er. Härska över havets fiskar och himlens fåglar och över alla djur som myllrar på jorden.”

Gud sade: ”Jag ger er alla fröbärande örter på hela jorden och alla träd med frö i sin frukt; detta skall ni ha att äta.

Åt markens djur, åt himlens fåglar och åt dem som krälar på jorden, allt som har liv i sig, ger jag alla gröna örter att äta.” Och det blev så.

Citat slut. De flesta verkar ha läst mycket noggrant vem det är som härskar på den här planeten. Men vad säger Gud att vi ska äta egentligen?
Ad G
12:12 26.5.2006


Angående djur och själ har Bibelsajten ett svar värt att läsa: det beror på vad man menar med själ.

http://www.bibelsajten.nu/visaFraga.asp?...

Gud älskar mänskor mer än djur, och samtidigt som vi ska vårda skapelsen betyder det inte att vi ska gulla bort både pengar och resurser.

Kattungarna får gärna leva om nån tar hand om dem, det är mitt enda svar på kattungefrågan.
Oskar
12:06 26.5.2006


Bara för att göra det mer komplicerat så tror jag att djuren har en själ. Begreppet själ är missförstått som något specialiserat religiöst ord. Ordet som används i NT för själ är psyche, ur vilket vi har psyke, psykologi etc. Själen är alltså det i oss som har känslor, tankar och vilja. Synoymer till ordet själ är alltså t.ex. sinne eller psyke, inte ande eller spöke :)

Nu tror jag också att djurens själ är väldigt annorlunda en människas själ. T.ex. har säkert en hund eller katt känslor, men om de har tankar i mänsklig mening, det har jag ingen aning om. Vilja har de ju nog helt klart.

Håller vi oss till de kristna begreppen så är det inte själen som är evig, utan anden (trots att i Upp, verkar det som att själen också följer med människan på ett eller annat sätt). Så om djuren har en själ betyder inte det att de är evighetsvarelser i nivå med människan.

För mig är det tillräckligt tydligt att man får äta kött då man läser:
Fruktan och skräck för er skall komma över alla djur på jorden och alla fåglar under himlen, över allt som krälar på marken och över alla fiskar i havet. De är givna i er hand. 1 Mos 9:2 (Men det är förstås ingen ursäkt att plåga djur)
..
11:18 26.5.2006


Hur vet ni att djur int har nån själ? Står d i bibeln nånstans?
Jag själv tycker int d e nå fel i att "klubba" kattungar, eller att äta kött.. men ja börja ändå fundera att djur int har nån själ.. hu kan ni va säkra?
Ond
10:45 26.5.2006


Jag ber om ursäkt för min senaste kommentar,jag hade druckit för mycket starköl.
killroy
09:03 26.5.2006


Och du vaffö !
Du som kristen borde ju veta att djur inte har nån själ . Dom kan ha känslor men ingen själ , och det är ju människan som är satt att råda över djuren så kom inte med en massa djurrätts snack .
Vaffö
09:03 26.5.2006


Kanske de du känner..
Men alla är ju inte lika
killroy
08:50 26.5.2006


Jag känner massor av veganer och tycker synd om dom .
Dom lurar sig själv genom att äta tillskott bara för att komma upp i det dagliga protein och mineral behovet .
Dom säger kanske att dom är friska men varje natt drömmer dom om stora saftiga biffar.
Vaffö
08:47 26.5.2006


Killroy: jag har bara talat om katter inte andra djur, så ta INTE och sätta ord i munnen på mig!!!

Om ni nu vill tala om människoliv i afrika så varför hjälper vi inte först dom små människorna i finland som mår så dåligt, alla små som är vanskötta.. som inte får tillräkligt med mat, kläder m.m
Vaffö
08:38 26.5.2006


erkki; det gjorde jag ju också..

Killroy: man får nog tillräkligt med protein ur bönor och nötter.. Bara man ser till att äta ordentligt och dessutom finns det en hel massa människor som du ALDRIG skulle tor är veganer, alltså menar att de är i jätte bra skick!

Metsäranta: Bara djur, som i det här fallet inte skulle ens finnas ifall det inte var för människan..
killroy
08:34 26.5.2006


Den där Vaffö kan bara stå där och säga : vaffö gör dom på detta vis . ha ha
killroy
08:33 26.5.2006


Bra sagt caco , jag förstår inte heller hur dom tänker alla sk. djurrättsaktivister . Dom tror dom värnar om djuren men istället offrar dom människoliv i kampen för djurens rätt samt släpper ut djur ur burar som springer runt i en ny värld och äter upp andra djur och till sist dör dom själva eftersom dom inte e uppväxta i skogen.
Caco
08:16 26.5.2006


Lustiga kommentarer som visar hur urbaniserade och främmande från själhushållningen vi blivit i Finland, även på landet, men i lite mindre grad där. De flesta av oss äter gärna kött och köper skor av läder t.ex. men vi skulle inte själva tycka om att se då djuren dödas och styckas. Och många har fått för sig att husdjur av någon anledning skulle ha nästan lika stor rätt till allt möjligt som människan. Jag tycker det blir väldigt fel då folk satsar tusentals euro på diverse operationer på gamla hundar som ändå dör snart då samma pengar tex skulle kunna rädda livet på kanske hundratals människor i Afrika om de användes till vaccinationer eller liknande. Förr i världen hade bönderna ett väldigt empatiskt förhållande till sina djur och skötte dem på bästa sätt men då de blev gamla och sjuka gick de bakom vedbon med bössan och kom tillbaka med en tår i ögat. Självklart skall vi sköta om djuren på bästa sätt men de har ingen själ och kan därför inte behandlas som människor. Om vi gjorde det konsekvent skullle livet bli omöjligt, tänk på alla myror man trampar ihjäl tex. Vem skulle bestämma vilka djur man måste behandla "mänskligt" och vilka som man inte behöver bry sig om?
Ond
00:10 26.5.2006


När du nu tar upp ämnet käre Metsäranta; har du någonsin funderat på hur världen skulle se ut utan dig?

Skulle den rubbas?

I så fall ur vems perspektiv?
metsäranta
23:29 25.5.2006


dom e ju bara djur... världen skulle inte rubbas om en eller annan katte skulle få sin död lite väl till närs...
Astrid
22:00 25.5.2006


Kan du inte låta kattungarna leva och nacka veganerna istället? Kattungarna har ju inte gjort något ont!
killroy
21:39 25.5.2006


Det är enbart genom att äta kött och grönsaker som vi får i oss tillräkligt med proteiner och kolhydrater så vi håller oss friska och levande , vilket inte vaffö vaffö tycks förstå .
Se på alla löjliga veganer hur sjuka dom ser ut och taniga små kroppar som faller när första vindpust kommer .
Nej ta hit kattungarna så vrider jag av nacken på dom så har vi det problemet löst.
erkki esimerkki
14:12 25.5.2006


jag syftade inte på någon speciell, ville bara säga vem jag hatar
Vaffö
12:37 25.5.2006


erkki; Om du syftar på mig, så vill jag fråga att, i vilket sammanhang sa jag att det är ok att äta andra djur? Jag bara sa att det hör hemma till en annan diskussion.
Andreas
12:26 25.5.2006


Det här klubbandet är väl sådant som folk på landet sysslat med i hundratals år redan då ovälkomna ungar av olika slag dykt upp. Då ungarna är tillräckligt små är ett välriktat tillräckligt hårt slag på rätt ställe en mycket snabb avrättningsmetod som inte innebär att djuren lider (lika mycket som de skulle göra om de dog naturligt i skogen = frysa eller svälta ihjäl eller bli uppäten av ett större rovdjur). Det känns ju rått för den som klubbar de söta små liven förstås. Då våra arma kaniner hade fått för många ungar klubbades några av dem ihjäl vad jag vill minnas.
erkki esimerkki
12:13 25.5.2006


Jag hatar bara såna männsikor som tycker det är okej att äta grisar, kor och älgar. Men så fort det blir tal om att äta hund eller katt så blir det ett jäkla liv. Djur som djur tycker jag.
Vaffö
10:11 25.5.2006


Killroy: Ja kanske gt men då var det ju frågan om att man inte kanske hade tillräkligt med mat och för att få mat måste man döda djur.. och dessutom så äter väl inte människorna de kattungar de tar livet av..
Är det inte så att Gud har rätt att bestämma inte människan????? Vem säger att katten inte har en själ... du?
Ironiskt, många kristna speciellt unga (som levt i bomull största delen av livet) tycker de är s.a.s bättre folk och så tykcer de så som ni skriver nu......
killroy
23:13 24.5.2006


klart att det är rätt att ta livet av kattungar och andra djur . Det är ju bibliskt .
Vi har ju fått rätt att bestämma över djuren och inte tvärtom som vissa vill tro . och dessutom har djur ingen själ som människan .
Vaffö
22:13 24.5.2006


erkki: katterna finns inte till för mat, inte i finland i varje fall, vilken tur. Det är alltid fel att ta livet uta djur, för ingen orsak. Det här med om att döda djurför mat eller dyligt hör hemma till en helt annan diskussion tycker jag. Nu är det frågan om det är rätt, att ta livet uta oskyldiga små katter, när man inte gjort ngnting för att hindra nya ungar att födas.. eller överhuvudtaget
erkki esimerkki
20:54 24.5.2006


Vaffö: Skulle det vara okej att döda katterna om de var för mat då?...
hanna
20:15 24.5.2006


hur många av katterna behöver hem ännu? ja vet var man kan fråga av riktiga kattvänner om de vill ha en söt liten unge
Victor
19:05 24.5.2006


Inte brukar man väl "klubba" kattungar?
Vaffö
18:44 24.5.2006


ch: Jaja men man hade ju redan en katt!
Ch
18:34 24.5.2006


Vaffö: om du inte godkänner att katter klubbas kan du ju inte heller godkänna att människan dödar djur överhuvudaget. Kor dödas för att tillfredsställa människans behov. Likadant med katter. Behovet av att bara ha EN katt.
Oskar
18:28 24.5.2006


Om katten verkligen steriliseras så mister den inga instinkter. Jag är ingen djurexpert, men antagligen är det så att i verkligheten så steriliserar man inte katten, utan kastrerar den. Sedan kallar man det för att sterilisera för att göra kattägare glada: "Ja, Fridas Gunnar steriliserades ju också efter 7 barn, och han verkar ju helt vanlig, så varför skulle det inte vara bra för lilla Friskis (katten) också?"
Vaffö
18:08 24.5.2006


Hörru christa vilken planet föll du från? Tycker du faktiskt att det är humant att ta ens liv????????? Ja, katten är kanske ett djur men dom har känslor där var du också har (eller borde i varjefall).I fall man har katt/katter så sköter man om dem, också fast man skullu ha 100 det är ju ens eget val, eller?? Alltså endera matar man p-piller eller så steriliserar man dem. Säger inte Gud att alla har lika stor rätt att leva, eller kanske det är människan, som är större och har en hel del hjälpmedel att gör illa åt djur, bestämma över en annans liv. Nu har jag förstått någonting fel.. ALLA människor vet att en katt inte föder bara EN unge utan det blir nog flera.. Vill man ha en, så kan man väl fråga ifall nån har en att ge bort. Ifall man vill att egen katt får ungar, ja då får man nog se till att alla som överlever får leva...Ganska själviskt att bara för att man själv vill ha en, klubbar man till andera hoh hoh..
Vem säger att det är okej att klubba en /flera oskyldiga själar.
Jag som kristen förstår inte detta tänkesätt...
jag
16:41 24.5.2006


ursäkta nu bara Christa men det är INTE ok att klubba kattungar vill man ha en kattunge så kan man väl fråga någon om någon skulle råka veta var man kan få en och inte döda små oskyldiga kattungar skulle det vara rätt att klubba ett barn om man fick tvillingar och bara ville ha en?
Christa
16:10 24.5.2006


Sterilisering av katter är inte speciellt humant, eftersom de fråntas många naturliga instinkter.

P-piller är lite bättre, men det kan vara svårt att mata i många katter pillrena.

Kattungar föds i mängd och massor och har alltid gjort det. Skulle katterna födas naturlig i skogen skulle mer än hälften stryka med.

Vill man ha en kattunge måste man låta sin katt bli gravid. Råkar det komma fem stycken kan det inte hjälpas. Då är det okej att klubba=slå ihjäl dem.
*nica*
23:39 18.5.2006


Christoffer jag antar att de är för små för att man skall kunna identifiera könet. Det är ganska vanligt på nyfödda djur, vad jag har förstått.
Christoffer
18:50 18.5.2006


Jag hoppas "klubba" i detta fall betyder att katterna går på auktion och säljs till den som bjudit högst innan auktionshållaren slår med klubban.

Kön okända? Hmmm. Kan inte en veterinärhandbok vara till hjälp här?
.....
16:32 18.5.2006


tyvärr så avskyr ja katter, utom en enda viss...
sku d va hundar sku ja ta alla!!:)
Vaffö
16:02 18.5.2006


Kan ngn vänlig själ berätta för lilla mig, vaffö inte kattägare kan föra sina katter och steriliseras eller ge dem preventivpiller (ja man får såna åt katter också) istället för att låta dem bli gravida och sedan döda de oskyldig ungarna ifall ingen vill ha dem???
UNF******BELIEVABLE
*nica*
22:21 17.5.2006


Jo, 2B, ska vi ta dom resterande 4? =) nå nä, ja som inte ville ha husdjur, men katter e no så söta!
cao
20:50 17.5.2006


di ba så golla!o små!!!:):):)
lotta m.
13:09 17.5.2006


vilka små söta kissemissar!
2B
13:08 17.5.2006


va sägs Nica? HEHE nånää...int ja heller
Sök

Skriv sökordet i rutan
Reklam

Annonsera här? Det passar bra! Kontakta oss!
musik >
10 senaste
>
You're forgiveness
Av Samuel Erik, Text och musik Samuel Erik, Producerad Samuel Erik och Manne Tiainen
Mick
Av Zealot Poets
Kärlekseld
Av Zealot Poets
Flumparanoia
Av Zealot Poets
The Day of Salvation
Av Pontus J Back
Without You
Av Pontus J Back
Thankful
Av Pontus J Back
Mighty God You Are (King of Kings)
Av Andreas Forsberg, producerad av Egon Veevo
Every Drop
Av Samuel Eklund, Producerad av Joakim Palmén