Goda nyheter sedan 2002     Torsdag 2 juli 2020 kl 19:04Nyheter | Skicka in artikel | Annonser | Bli skribent | Galleri | Blog | Musikalbum | Kontakta oss
Nyheter > Eurovision hos Fredi
Eurovisionsvaka
Linus
 1 9140 37 36
Linus Mickelsson
Online 10:05 19/05 2006  Modifierad 12:04 15/08 2010

Old articles  Gårdagens uttagningstävling i Eurovisionen gick som planerat: Carola och Lordi kom till final. Glädjande är att Finland första gången kommit till final med det nuvarande systemet. Fredi och Elin ordnade eurovisionsvaka.

I början uppstod grupperingar som hellre sett färdigt ishockeymatchen där Finland vann över mot Vitryssland. An efter i sångtävlingen förbättrades nivån.

Bland det mest chockerande för tv-tittarna, som redan stått ut med Lordis scenkläder och diverse avklätt, var när Islands tv-komiker blev kraftigt utbuad både före och efter uppträdandet.

Lordi, sagan om ringen-trollen, visade också prov på humor. Med en Finland-pappershatt på huvudet inledde sångaren bidraget.

- Klimaxet måste ha varit när vingarna på Lordi åkte upp som en stel vägbro, analyserade en person som inte vågar säga sitt namn.

Carola hade som vanligt överlägsen scen- och publikkontroll. Tyvärr gick det inte lika bra för den andra svensken på scen, Estlands representant Sandra.

I Fredis studio klagade vissa på de många lättklädda kvinnorna i tävlingen men ingen klagade på de lättklädda männen, fast kvinnorna också såg bättre ut. Men visst verkar det vara försök att täcka in svagare melodier i blottad hud.

Lördagens final blir säkert bra, Linus favoriter är Irland, Schweiz, Sverige


linus
00:05 21.5.2006


Bra show, men jag somnade i mitten av föreställningen så jag missade bland annat "We are the winners". Carola var utmärkt men många andra var också bra. Får se hur det går.
Alex
00:01 21.5.2006


Norge har nog snyggaste bidraget, men ingenting sku va mer humor än om Lordi sku vinna...:D Finlands enda ESC-seger, vunnen av ett gäng monster...:D
John
23:08 20.5.2006


->>freppi

Matt. 7:1 - 5

Läs och tänk över!
lotta m.
20:53 20.5.2006


så är det bara , vi kan inte förändra nånting mera. Finlands bidrag är nu Lordi. men men men....vi kan välja vad vi röstar på ikväll. Det kan egentligen sluta hur som helst. Tänk bara om ett bidrag vinner som man aldrig trodde skulle vinna, det är ju också helt möjligt i en eurovision:)hoppas förstås inte på det...
Alex
16:55 20.5.2006


Jonas >> de e int mer rätt att ljuga för att många andra gör det.

...o sluta nu gnälla redan, mänskor :D
(om Lordi då...)
de man int kan förändra e de onödigt att klaga på.
Jonas
15:09 20.5.2006


Tänker inte diskutera, tänker inte diskutera, tänker inte dis... nej... NEJ, jag kan inte hålla mig!!!

Magnus>> Och enligt dig åker mr.Lordi & Co till helvetet. Se humorn. Eller kanske... se allvaret, det är ju precis samma "skrämseltaktik" som man använder inom frikyrkliga sammanhang... hmmm... bet du kanske din egen fot nu?
Ska vi vara petnoga: "Not quite an angel, or the one that fell", dvs. han säger att han inte är en ängel, och inte heller Lucifer. Fel? Nä, jag tror honom! Eller borde han vara någondera? Lordis "nya" gränser... har du nånsin sett t.ex. Kiss? Jag personligen blir absolut INTE skrämd. Den som blir skrämd skulle nog inte lyssna på Lordi, så den slutsatsen var nog tyvärr dålig. Att Eurovisionen är en familjeföreställning... nåh, inte på många år, det är ju mjukporr för hela slanten. Gulliga monster är väl det trevligaste att se på! Så länge Lordi inte för fram nånting som är skadligt för ungdomar/andra, så behövs inte åldersgräns på dem, men nakenheten och skönhetsidealen (vilka syns extra bra i Eurovisionen) är skrämmande!
Om du vill komma med en åsikt, för fram den då. Säg att du inte gillar låten, det är så enkelt. Dina motiveringar är inte så bra, så lämna din motivering vid att du inte gillar låten! Det andra som du säger är flum-flum och lösa påståenden om ingenting. Det är inte roligt att diskutera på det sättet.

Freppi>> Väx upp! Kom med nånting uppbyggande, alternativt nånting med en motivering.

Gamling>> Jo, håller med om att det är fusk, men:
1) Vem som helst i Europa kan göra samma sak, så det är jämnt på den fronten.
2) Det är också fusk att den som råkar vara på resa i ett annat land röstar på sitt eget land, något som har förekommit ända sedan telefonomröstning infördes. Har någon klagat på det? Näe. Borde man klaga på det? Kanske. Kan man göra nånting åt det? Nej.

AdG>> Tack för att du ger en "traditionellt" kristen syn UTAN att döma Lordi! Väl genomtänkt! Jag kan respektera din åsikt och låter dig gärna rösta på Carola ;) Det är sant att Lordis låt inte är uppbyggande enligt kristen syn, men det är ju inte en tävling för kristen musik, vilket du verkar ha förstått.
Man behöver inte gilla den, man behöver inte lyssna på den, men man skall absolut inte komma med onödiga motiveringar till varför den är "ond" och dålig. Bra AdG!
Gamling
13:59 20.5.2006


Någon nämnde att man kan rösta Finland via Skype. Är det inte så att finländarna inte får rösta Finland? Då är det ju inte rätt att rösta via Skype. Man ljuger ju att man är svensk fast man är finländare.
freppi
12:04 20.5.2006


Folk borde växa upp och förstå att det inte är nyttigt att gilla ett sådant band som Lordi. Oberoende fast någon av dom varit ungdomsledare osv osv så är talar både texter och utseende sitt tydliga språk.

De vill vara hippa och blanda ihop alla kort.
Magnus
10:20 20.5.2006


lordis ord:

"Wings on my back
I got horns on my head
My fangs are sharp
And my eyes are red
Not quite an angel
Or the one that fell
Now choose to join us or go straight to Hell"

Så jag far väl då till helvete enligt honom. Men ni känner säkert väl
till hans budskap, så onödigt att trassla om det. Satanist eller
demon har jag inte påstått nån vara som jag beskylls för här.
Men lordis taktik går ut på att skrämma och pröva nya gränser.
Sånt biter alltid och får framgång i världen.

Jag låter vem som helst lysnna på vilken musik som helst, men
eurovisionen har jag ändå uppfattat som en familjeföreställning.
Jag skulle inte låta mina barn se/lyssna på dem. Behövs det
åldersgränser på musik oxå?

Häftigt och roligt? Nappar inte... Det har inte något att göra med
att jag inte skulle tycka om hårdrock, som jag nog nångon kan njuta av.
Men visst, om ni njuter av musiken och orden så fritt fram.
Hans cd:n kan man ju köpa och lyssna tills man tröttnar - om man
tröttnar. Men skulle va intressant att veta vad ni då egentligen tycker
att är så häftigt och roligt med dem? Och vad är det som är
uppbyggande som Ad G hänvisar till?

Och om vi nu vill hänvisa till bibelverser, så tycker jag att
vi inte skall glömma 1 Kor 8. Speciellt vers 8,9 och 13.

För övrigt spelar det ingen roll för mig hur de klarar sig.
I mitt tycke är "musiken" skräp.
Ad G
00:43 20.5.2006


Måste väl säga min mening också, kanske det kastar nåt ljus på den möjliga debattens två sidor.

1 Kor 6:12 - Allt är tillåtet för mig, men allt är inte nyttigt. Allt är tillåtet för mig, men jag skall inte låta något ta makten över mig.
1 Kor 10:23 - Allt är tillåtet, men allt är inte nyttigt. Allt är tillåtet, men allt bygger inte upp.

Värt en tanke, eller hur? Det är inte världens uppbyggligaste sång, men tävlingen är inte det heller. Om nån hittar nåt positivt i den, nåt uppbyggligt, gå inte och riv ner för den mänskan. Det finns strider som är betydligt mer värda att strida än den här.

Minns nån att "av fruktet känner man trädet"? Om Lordi, som Sagan om Ringen, da Vinci-koden, Passion of the Christ, och allt annat uttryck för ett ökat andligt intresse och/eller en vilja att bryta från traditionalistisk religion, bidrar till debatt bland mänskor, vad är det för dåligt med det? Och om inte, spelar den då nån roll? Jag tror inte nån, på allvar, menar att den sången skulle förstöra Finland rykte i Eurovisionssammanhang. ;)

Matt 12:33 - Om ni förutsätter att trädet är bra, så är frukten bra, eller att trädet är dåligt, så är frukten dålig. Ty av frukten känner man trädet.

Många har beslutat sig för att tänka traditionellt (vad ser ut som en demon, låter som en demon, och klär sig som en demon?) emedan andra ser det som ett skämt eller som konst. Både konst och skämt har sina gränser för vad man kan göra utan att det blir löjligt och/eller hädande, men halva ESC är en sexshow i dagens läge, så väl påklädda varelser (ser man alls nån hud?) och mycket starka ljus är helt välkommet. Dessutom, till skillnad från en hel del andra bidrag _kan_ de sjunga på engelska.

Man behöver inte gilla den. Man behöver inte lyssna på den. Man kan ingenting göra (numera) åt att den representerar Finland. Om man inte tar sig utomlands eller skype:ar kan man inte ens rösta på den. Men man behöver inte heller förstöra för dem som gillar den. Det finns värre saker än hevare med orch-dräkter*.

( * Demon? Man kan se sångarens utseende som en tatuerad klingon om man vill. Besides... hur många av oss har _sett_ en demon? Varför tror vi de ser ut så där?)

Min röst går till Carola. Det skulle den fast jag skulle få rösta på Lordi.
Jocke Grönroos
23:32 19.5.2006


Heh, heh. Tack Jonas. Fast jag hoppas att vi slipper diskussionen den här gången...
Jonas
23:26 19.5.2006


Ajo, glömde en sak:
Jocke, jag tänkte låta bli att delta i diskussionen den här gången (eftersom det ser ut att bli diskussion igen, ett frö är redan sått), men stå på dig, du vet vad du skriver om! Jag fanittar dig nästan lika mycket som jag fanittar Lordi ;)
Jonas
23:22 19.5.2006


Åhh, det var häftigt att höra publiken både före och efter Lordis framträdande, och mr.Lordis vingar var uuurcoola, publiken lär ha ställt sig upp och hurrat när dessa började vecklas ut! Dessutom diggar jag pyroteknik :) Hoppas lördagens final går lika bra, och att Europa röstar lite nytänkande (nej, jag menar inte låten "We Are the Winners", utan den där finländska låten).
Enligt rykten som cirkulerar på internet fick Lordi nästmest röster i semin... låter bra :)
Jocke Grönroos
22:57 19.5.2006


Och ser man på, där har vi en till som har sett en demon (syftar på Christoffer) De må se ut som monster, men som demoner... njäe. När skall folk växa upp, och sluta komma med fjantiga påståenden, de ändå inte vet någonting om. Men jag har faktiskt tröttnat på att föra den här diskussionen igen, vi har redan haft den rätt så länge, så som jag precis skrev, vill ni se satanister och demoner överallt... varsågoda!!!

Och, Christoffer, vad är det att godkänna, du kan ju knappast förneka sanningen. Lordi är Finlands representant i årets Eurovision och har klarat sig bättre än vad Finland har gjort på länge! Det är fakta!!!
Jocke Grönroos
22:52 19.5.2006


Skall vi nu verkligen återuppta diskussionen om Lordi och satanism?!! Vissa verkar se satanister överallt...

De spelar bra musik och är inte satanister, själv ser jag det som en del av showen, deras kläder alltså, och som en väldigt kul grej. Sången skulle inte passa lika bra om de vore normalt klädda...

Och du, Magnus, verkar inte gilla hårdrock, då kan du väl knappast döma hårdrock heller. Hårdrock är häftigt, och är den nya "schlagern" Så jag hoppas det går så bra som möjligt för Lordi i finalen, det är faktiskt den låt jag gillar absolut bäst.

Beundra det fula??? Gå och lägg dig, Magnus, det är inte fult, det är häftigt och roligt... Man behöver inte vara så känslig och ta det så personligt, men om ni vill se satanister och demoner överallt... varsågoda!!! (Om det nu gör er lyckliga...)
Christoffer
22:44 19.5.2006


Magnus, inte heller jag godkänner Lordi som eurovisionskandidat. Var månne Europa ska tro när Finlands representant ser ut som en demon?
Magnus
22:05 19.5.2006


Tycker alla faktiskt att det är bra att lordi klarar sig? Ush, sån musik och såna dräkter. Och orden är inte precis uppbyggande. Ett barn fråga efter att ha sett lordi; skymfar dom Gud? Kanske barnen ser klarare än vuxna... Det vackra har bytts ut mot det avskyvärda. Visst borde lättklädda damers uppträdanden också ifrågasättas, men att beundra det fula och mörka är något nytt...
Ch
21:08 19.5.2006


Ni som vill rösta på Lordi och bor i Finland kan göra det via Skype. Skype kopplas via en server i Sverige vilket gör att alla Lordi röster via Skype registreras...även från Finland :D
revdaniel.org
18:51 19.5.2006


Av mig så fick Finland och Sverige två röster var och Estland och Belgien fick en var..=)
Jocke Grönroos
17:18 19.5.2006


Lordi är klart häftigast... Om jag skulle få rösta på dem, skulle jag inte ens tveka. Nåväl, jag röstade på Rysslands faktiskt, men av de som gick vidare (förutom Ryssland) så gillar jag nog också Ukrainas bidrag.
Atte
17:02 19.5.2006


Men visst e de ju roligt att se hur långt Finland kommer. Iallafall buade inte folk. Är ingen Lordi-fan, men nu måste man ju säga att de iallafall har hittat ett bättre sätt att få uppmärksamhet än de sångerna där det fanns lättklädda kvinnor. :-)
Caco
15:18 19.5.2006


Det verkar som om herr Lordi mest är intresserad av att se ut som om en demon/monster, men innanför masken verkar hav vara en ganska medel-virtanen gällande sin syn på kristendom. Så här uttalade han sig i en intervju på www.eurovision.tv:
"Surely Lordi and Christianity don’t go together? Sure they do. “I am a member of a church and our drummer Kita actually wrote and played some church music.”
“I don’t want to burn in hell, I want to go to heaven.”

Men visst är texterna andligt laddade om väldigt motstridiga...
revdaniel.org
15:01 19.5.2006


Lordi och Carola hade helt klart dom bästa framträdande.

Fast jag blev lite besviken på att Belgia och Estland inte kom med i finalen..

Jag tror att finalen slutar med Lordi som klar etta, Sverige som tvåa och att Norge överraskar som trea...=)
melii
14:52 19.5.2006


jag tycker det är dumt att alla länder får vara med och tävla alla år för tyget räcker ju uppenbarligen inte till för ordentliga kläder åt alla...
AnnaS
14:52 19.5.2006


Hmm... Undertecknad blev rätt besviken på de flesta bidrag igår... Rysslands var dock rätt lustigt, särskilt "anden i flygeln".. Och en liten gullighetspoäng fick Lordi då gitarristen hoppade omkring på ett ben...

Annars blir man ju mer och mer övertygad om att denna tävling inte -aldrig- bör tas på allvar :)
Christa
14:52 19.5.2006


Ja det stämmer Andreas. Han heter Sampsa Astala och är trummisen i Lordi. Men det är inte så inside, läs denna intervju med honom från kotimas sidor:http://www.kotimaa.fi/kotimaa/index.php?...
Andreas
14:43 19.5.2006


För att diskutera Lordi lite igen så fick jag igår höra att en av medlemmarna i Lordi (antingen gitarristen eller basisten) tidigare jobbat som ungdomsledare i Parkstads församling (eller i närheten) i Helsingfors - detta lär ska vara mycket inside information: den nuvarande ungdomsledaren råkar nämligen känna min kompis som gjorde detta stora avslöjande.
Vote for the winners!
14:20 19.5.2006


Ja, Islands bidrag var ett skämt. Liksom även Litauens och Finlands. Det är helt klart en protest mot att en eurovisionslåt skall låta på ett visst sätt (typ "fångad av en stormvind") och handla om fred på jorden, och ha en massa lättklädda flickor som äcklar sig på scen. Dvs så som största delen av gårdagens låtar var.
Jersey
13:24 19.5.2006


Jag tycker Carola är bäst! =) Fast hon hade inte riktigt lika bra utstrålning igår som hon annars brukar ha. Island fattade jag mig inte alls på. Var det ett skämt? Falskt från början till slut var det i alla fall!
Nu är det bara att ladda sig inför lördagens final!
*
13:20 19.5.2006


ja tycker nog lordi e bra!!:) säkert finlands bästa bidrag, hittills!
så d så..
litauen va så cool!hoppas di vinner om int finland gör d förstås!
island sög grovt!
Alex
13:18 19.5.2006


Lotta, antagligen vet int ens Lordi själv va dom sjunger. :)Texten e ju nonsens från början till slut :P
Alex
13:17 19.5.2006


Ja säger bara: Litauen!!! :D

Men nog sku de ju va humor om Finland sku vinna me Lordi. Hur som helst kommer dom antagligen att ta Finlands bästa placering nånsin. Komiskt :)
lotta regina
12:20 19.5.2006


marie å ja tvinga nå norrmän å se på "melodi grand prix" me oss här å :) fantastiskt :) men ja blev faktiskt överraskad över hur bra finlands låt e...om man int vet va dom sjunger å int stör sej på utseendet så lät d ju nästan riktigt bra. :) tyckte att estland absolut borde ha gått vidare (å island :P). för övrigt tyckte jag om "we are the winners.." :) å carola var ju bra. (MEN tycker fortfarande att hon ser arg å stressad ut på scen)
lotta m.
11:23 19.5.2006


Irlands bidrag var jättebra, tråkigt att inte belgiens kom med, den var en av dom bästa, men Carolas evighet är nog bäst. Spännande ska det bli å se hur ställningen blir mellan Greklands och Sveriges bidrag. Greklands bidrag var så super!
säkert blind
10:58 19.5.2006


Vah! Har Janne blivit så där stark?
en syster till en viss person
10:54 19.5.2006


haha :P go ullis å janne :D
Sök

Skriv sökordet i rutan
Arkiv
Reklam

Annonsera här? Det passar bra! Kontakta oss!
musik >
10 senaste
>
You're forgiveness
Av Samuel Erik, Text och musik Samuel Erik, Producerad Samuel Erik och Manne Tiainen
Mick
Av Zealot Poets
Kärlekseld
Av Zealot Poets
Flumparanoia
Av Zealot Poets
The Day of Salvation
Av Pontus J Back
Without You
Av Pontus J Back
Thankful
Av Pontus J Back
Mighty God You Are (King of Kings)
Av Andreas Forsberg, producerad av Egon Veevo
Every Drop
Av Samuel Eklund, Producerad av Joakim Palmén