Goda nyheter sedan 2002     Lördag 11 juli 2020 kl 10:09Nyheter | Skicka in artikel | Annonser | Bli skribent | Galleri | Blog | Musikalbum | Kontakta oss
Nyheter > Finland vann Eurovisionen - äntligen
Linus
 0 6876 32 76
Linus Mickelsson
Online 01:00 21/05 2006  Modifierad 19:38 16/08 2010

Old articles  Äntligen placerades Finland på musikkartan! Med överlägna poäng kom monstren Lordi på första plats. Mickelsson.net kontaktade Mr Lordi.

Det osannolika hände: Lordi fick stort stöd omkring i europa. Finland ledde nästan hela tävlingen överlägset.

Med en lapp "Tavataan torilla" meddelade en av trollen tv-tittarna.

Det diskuterats mycket om fenomet Lordi. de som träffat dem säger att de är hyggliga. Men varför vill de gömma sig bakom slibbiga masker, undrade någon.

Mickelsson.net tog kontakt med Mr Lordi för att få hans syn på Jesus. Redaktionen väntar på svar när läget lugnat sig aningen.


Ad G
19:47 27.5.2006


Lordi vann. Lordi hade en sång som fler röstade på. Carola är också bra och hade en sång som också var bra.

... är barnslig.
...
18:50 26.5.2006


Lordi vann!! Lordi e bäst å Carola e SKIIIT.
Ad G
01:40 26.5.2006


http://mickelsson.net/main/?&q_art=2006/...

Finns en hel del skojiga kommentarer där. Bror Grönroos har varit aktiv. Nån sa att vi aldrig kommer att vinna. Mer finns att läsa från "förr i tiden". :P
Viktor F
23:11 25.5.2006


Det är ledsamt att se bråk mellan kristna bröder och hur lätt man fördömer andra människor att vara djävulsdyrkare / i pakt med den onde / demonisk mm.

Jesus främsta bud var: "Du skall älska Herren din Gud av hela ditt hjärta och med hela din själ och med hela din kraft och med hela ditt förstånd, och din nästa som dig själv."

Vår nästa är både andra kristna och icke-kristna. Vi är kallade att vara världens ljus och salt. Herren arbetar inte genom hat, vrede, förakt, fördömelse, ilska, avsky.
Ad G
23:36 24.5.2006


Ad G är Jocke Grönroos bror på mer än ett sätt. ;)

Oskar har helt rätt, men samtidigt måste man fråga sig hur den vane kan se fel i det han/hon är van med. Vi blir lätt så avtrubbade på allt vad vi ser att det inte längre gör nåt märkvärt intryck på oss, men i det långa loppet ökar vår tolerans och vi blir mindre och mindre kapabla att ens se nåt fel i det.

Själv vet jag att jag knappt reagerar på filmvåld numera. Jag skyller på att jag är väl medveten om gränsen mellan fiktion och verklighet, vilket jag trots högre inlevelse än allmänheten vågar påstå mig vara mer kapabel än allmänheten på. Men det är knappast sant.

Folk har inte samma tolerans för gummimasker som för sexanspelningar, så verkar det från folks reaktioner på Lordi och resten av ESC.

Oskars förslag om att informera media om när nåt går emot vår "goda smak" är bra, men då måste vi vara väldigt medvetna, inte bara om våra egna åsikter, utan Guds, så vi inte favoriserar en syndig utveckling framför en annan. Och Guds åsikter är ibland svåra att inse när man själv är övertygad om att se bröstkorgar slitas upp inte påverkar lika mycket eller lika illa som att se nakna bröst.
Oskar
17:58 24.5.2006


Media har ansvar skrev Ad. I ett demokratiskt samhälle har den fria pressen funktionen att se till att de folkvalda beslutsfattarna respekterar folkets åsikt. Det gör pressen genom att hålla beslutsfattarna ansvariga och påpeka fel. I praktiken kan man säga att detta fungerar överraskande bra. I fråga om medias ansvar, vem är det som har motsvarande "kontrollerande" funktion?

Jag tror ingen annan i praktiken kan ha den funktionen utom tittarna själv. Om något är mot tittarnas "goda smak" så visas det inte för det ger så mycket tittarfeedback. En stor orsak till liberala attityder till nakenhet etc. beror främst på att publiken allt mer betraktar det som acceptabel underhållning.

Om man vill göra något åt det, så är det knappast att dra upp riktlinjer för "hur mycket som får visas" (USA modellen), för om folket vill se, så ser folket till att någon visar. Däremot kan man givetvis själv ge feedback om det som är mot ens egen "goda smak". Men det egentligen enda effektiva medlet mot sjunkande moralisk standard är att människor kommer till tro. Kontroll fungerar inte, verklig ändring måste komma inifrån.
Nyfiken i en strut
17:27 24.5.2006


Ad G, vem är du egentligen? Du har så kloka åsikter så ja blir alldeles till mej :D men på riktit, vem e du?
Ad G
01:33 24.5.2006


Hanna har en bra point. Tillika som media har ett ansvar har vi själva ett ansvar. Tyvärr har vi blivit såpass vana vid att se halvnakna kvinnor att vi knappt reagerar på det mera - Vilket gör att vi öppnar dörren för desto mera påverkan.

I ena diket har vi kläder som just och just täcker vad som på TV inte får visas utan åldergräns och i andra sidan har vi burka (och Lordis heltäckande utstyrsel). Samhället - inklusive vi som utgör samhället btw - lutar åt det naknare diket och försvarar det med frihet 'på eget ansvar', men eget ansvar innefattar tydligen inte längre att man har ett alldeles eget ansvar för andra också. Men var ska man dra gränsen mellan att klä sig för att tåla vår finländska sommarhetta och vad som är anständigt. Och när går det över till andra diket?

Man säkert sammanfatta en hel del av den här debatten med att man har ett aldeles eget ansvar för hur andra tänker - inte bara hur andra tänker om en själv.
Christa
22:55 23.5.2006


Ja på med burkan nu var och en så slipper vi bli upprörda.
Hanna
22:43 23.5.2006


Bildtexterna på linken är väldigt bra och bilderna är oroväckande. Va ja själv reagera på när ja titta var att pojkarna int reagera (iaf int så mycket) på halvnakna kvinnor, medan när Islands manliga dansare drog av sig byxorna ville int de se mera. Tittar man på det man vill se fastän man vet att de kan leda till felaktiga tankar, men genast när man tycker att det kommer något obehagligt (andra killars bara ben) så vill man inte mera se?
Ad G
22:11 23.5.2006


M.a.o. leder klädbristen bland kvinnor i media till en snedvriden självbild för kvinnor i alla åldrar, och till en snedvriden kvinnobild för män i alla åldrar.

En sak är att ha ett ovårdat yttre och/eller att gömma det. Jag är inte en burka-förespråkare. Det är en helt annan sak att klä sig anständigt i respekt för både män och kvinnor.

För den delen är media den stora (mänskliga) boven i dramat. Det behövs kristen moral också i media, man kan inte som kristen stänga av hela världen.

Hur var det, om ditt ena öga förleder dig i synd, riv då ut det, visst? Nå, när folk inom media förleder oss... Landförvisning!! :D
nicolina
18:02 23.5.2006


dessutom bidrar de till den underbara kvinnosynen man har i detta sammhälle...jag kan som flicka tala av erfarenhet att såna där bilder skapar komplex.
vilket hos vissa leder till anorexia och så vidare..
Magnus
13:41 23.5.2006


"Jag tycker inte det är något fel med kort kjol eller shorts på kvinnor. Jag vet inte heller varför så många blir kränkta av det? Kanske..."

Kolla dessa bilder och säg den kommentaren pånytt..

http://www2.nrk.no/redskap/bildegalleri/...
Ad G
22:31 22.5.2006


Amen broder Jocke! Jag tror att både den här sidan och debatten efter min analys av texten har kommit fram till det vid det här laget: Lordi är bokstavligen förskräckliga (notera ordet skräck) men inte djävulska.

Men kläder/modeämnet måste jag kommentera: snyggheten likaså vansinnet ligger i betraktarens ögon. Jag läser inga diskussioner som klassar den skotska kilten som ett tjejplagg, men om man kallar shorts utan gren för kjol, då är det genast transsexualistiskt.

Vad vill Bibeln säga? Kanske att vi kan klä oss (anständigt i sammanhanget) hur vi vill, bara det redan från kläderna framgår om vi är man eller kvinna.

Så visst, varsågoda, lansera en "kjol" för män, men den bör vara designad så att det _tydligt_ framgår att den är för män. (kanske men skotskt mönster)

Seriöst talat, vår kultur har dikterat våra klädnormer. Jag ser inget fel i att kvinnor har slips, lika lite som jag anser det vara fel för kvinnor att ha byxor. (slips är väl inte ens ett klädesplagg) Jag frågar: är det personligt tycke/otycke eller en synd att klä sig som vi gör? Spelar det nån roll för Gud på vilken sida om mitten som knapparna sitter? Vi ska inte klä ut oss till det andra könet, det är pointen med varför män och kvinnor ska ha olika kläder enligt Bibeln. Vi ska bära olika kläder liksom vi är skapade olika. Men våra kläder måste inte vara helt olika för vi är inte helt olika.
HannaBanna
20:42 22.5.2006


Va har de överhuvudtaget för skillnad vilken religiösa läggning sångarna i lordi har? De hör väl int ti nån annan än dem själva.
Jocke Grönroos
18:40 22.5.2006


Till alla de som aldrig lär sig...

Säg mig en sak som Lordi har gjort som vore djävulsdyrkan alt. satanism!

Tomma påståenden kan man säga åt vem som helst. Jag skulle kunna kalla Carola för satanist och djävulsdyrkare. Japp, det skulle jag kunna, men om jag inte har något konkret bevis för det, och om jag inte kan räkna upp en enda sak hon har gjort som vore satanistiskt. Vad för betydelse skulle mina påståenden ha?

Jo, mina påståenden skulle inte ha någon betydelse alls... Det är samma sak som när vissa hävdar att Jesus är en kvinna! Det är tomma påståenden de aldrig kan bekräfta likaså kan inte ni bekräfta era påståenden.

Så väx upp och tänk inte på vad saker och ting verkar. För om vi skall ta saker och ting som de verkar... finns det då verkligen en Gud som älskar oss? Jag menar: Klart det finns en Gud som älskar oss, men om vi tar saker och ting som de verkar, är det många viktiga frågor vi aldrig kommer att få svar på.
erkki esimerkki
17:34 22.5.2006


Det kan vara hur snyggt som helst med brudar med slips. Allt är bara en vanesak och allt mode ändrar. Snart kommer jag säkert att gå med kjol... så de så
erkki esimerkki
17:34 22.5.2006


Det kan vara hur snyggt som helst med brudar med slips. Allt är bara en vanesak och allt mode ändrar. Snart kommer jag säkert att gå med kjol... så de så
Ad G
14:46 22.5.2006


Kombinationen mellan en text med sexanspelningar, med texten matchande koreografi, och matchande brist på klädmängd är vad många reagerar mot. Stränder är inte problemet, kläderna är inte problemet, koppplingen mellan klädstil och livsstil är problemet.

Jämför strandklädsel på en strand och strandklädsel på en koncert eller på ESC. Mängden är inte grejen, det är anspelningarna, kopplingarna som görs. Att ESC spårat ur visste vi långt innan Lordi ens var inbjudna till uttagningen.

Att skönhet är uppskattat är inte svårt att förstå, men skönhet finns av olika slag. Det finns gamla gummor som ser hur söta ut som helst utan att man kopplar det till sex. Problemet är att ungdomlig skönhet har blivit närapå synonymt med sexighet, vilket i dagens bakvända värld betyder att sexighet i mångas ögon är detsamma som ungdomlig skönhet. Problemet sitter i fåfängan.

För den delen ser jag skönhet (läs: kreativitet och design värt och t.o.m. njutbart att beskåda) i Lordis klädsel och maskering, liksom i musiken. Jag kan se på dem utan att koppla det till satanism, men det finns kläder och uppträdanden (i ESC, media och samhälle) jag inte kan annat än att koppla till otukt.

Bibeln säger i GT att kvinnor inte ska klä sig som män (eller tvärtom, minns inte). Det betyder inte att kvinnor ska låta bli att klä sig. Det är en sak att klä sig som en kvinna, en annan att klä sig utmanande. Reklamer tycker om utmanande för att det är uppseendeväckande... reklam ska ju ses. När sedan reklamerna visar en utmanande norm tar folk efter, och det är inte längre lika utmanande.
LJ
14:39 22.5.2006


Annika f har rätt. 14 bilder om ämnet:http://www2.nrk.no/redskap/bildegalleri/...
annika f
13:25 22.5.2006


Jag tycker att en kort kjol i sig inte nödvändigtvis behöver vara helt fel, men i kombination med att personen med den korta kjolen kråmar sig och sjunger något i stil med "I wanna be with you, I wanna give it to you" är det ju inte helt konstigt om folk reagerar. Dessutom tyckte jag snarare att en kjol skulle ha varit helt på sin plats på många av artisterna, för i min ögon stod ganska många och sjöng i bara trosor...
Christoffer
13:07 22.5.2006


Det stämmmer. Ett ansikte kan verkligen göra en ännu mer tänd än en kropp. Kanske borde muslimkvinnorna också dölja ögonen eftersom även de kan få en man intresserad.

Orsaken till att endel kvinnor klär sig som män kan väl också ligga i det könlösa ideal som vi verkar ha i dagens samhälle. Slips på kvinnor ser t ex vansinnigt ut, men det har förekommit länge.
linus
12:44 22.5.2006


Jag tycker inte det är något fel med kort kjol eller shorts på kvinnor. Jag vet inte heller varför så många blir kränkta av det? Kanske världen är så sexualfixerad att lite tyg för den betyder otukt. Akta er för stränder! Om man är rädd för vackert skall man också akta sig för ansikten! Ansikten är minsann vackrare än någon kroppsdel. Allt detta har redan talibanerna kommit på: slöja / burka (http://en.wikipedia.org/wiki/Burqa)

Men såklart, synden ligger i beskådarens öga, knappast ser en mammografi-läkare så syndigt på sina patienter.

Sist och inte minst, man skall inte utmana eller provocera och i det här fallet tycks det finnas många som tydligen leds till synd om de ser för mycket av benen. Men de borde hålla sig borta från sportarenor, simhallar, bastun
(det är ofta kvinnor som klagar på andra kvinnor) och stränder!

Jag gillar inte att kvinnor klär sig som män, men tydligen gör de det för att så många annars leds till synd om de har något lite mer kvinnligt på sig. Tråkigt och trist!
....
12:03 22.5.2006


heja ad!!
bra sagt!
Ad G
11:48 22.5.2006


Billi... bara ben är väl vackert? Bara axlar och armar, bar mage, och sen bara br... *ahem* Vi ska inte söka oss till det som tilltalar köttet.

Det gäller det tuffa rockbidragets attityd också.

Jag blir påmind om att vi reagerar mot det vi tycker är äckligt, men när vi väl har vant oss är allt otukt i samhälle och media "kultur".

Min mamma kommenterade kring alla dessa fattiga länder som inte har råd med ordentliga kläder åt kvinnorna i sina bidrag. Ledsamt att så få reagerar på det.

Om vi har vision börjar vi med sexualiseringen och splittringen av äktenskapen, förstörandet av det första förbund Gud instiftat: äktenskapet. Att artister ser ut som horor gör mer skada än då de ser ut som troll. Really.
Alex
11:13 22.5.2006


Det s.k. "bocktecknet" är inget djävulstecken...idag symboliserar det snarare rock, eller hårdrock. Om rock är lika med djävulen får var och en själv avgöra...;)
Billi F
10:32 22.5.2006


vision för euro-området = eurovision.
självklart lucifer säger sig komma som ljusets ängel för att Bibeln säger att han kan förställa sig till ljusets ängel. Nu kan han dra raka spåret fram med sitt rätta utseende och sina onda ord. Folk bara säger: inte kan det här vara av djävulen det är ju så fult.Horntecken bara det ju humor.
Från Finland skulle utgå väckelse o inte förskräckelse.
Nu funderar man vad man skall hitta på till nästa år. Mera horntecken bara av hela folket så ordnas nog riktig demonfest. Man kunde ju ha lite benjihoppare utan linor och annat trevligt.
Allt som är vackert och ljuvligt skall du söka dig till.
nån
10:18 22.5.2006


jaa,ja tycker att Lordi e lika mycket av djävulsdyrkare som Alice Cooper eller Ozzy Osbourne.
int e Ozzy osbourne heller djävulsdyrkare,fast han säger att han e "king of the darkness"

hoho!!
Ad G
10:05 22.5.2006


Det märks att du, killroy, inte ser på utseendet, iom. att utseendet i många uppträdanden inte är långt ifrån naket. Minns nån att otukt är en av köttets gärningar? Men ja, så länge det inte har nån koppling till djävulen är det ju helt okej, eller hur?

Men vad i dagens värld, då alla inte tror på fiendens existens, får folk att bojkotta hård rock men tolerera nummer i vilka underkläder skulle vara _mindre_ avslöjande? Kanske det att folk tror att så länge det är färggrannt så är det bra. Kan det vara så? Tror nån att Lordi skulle göra en lyckad Coco Dance?

En fråga: försöker du, killroy, uppmana till otukt genom en ensidig kritik av den enda deltagande som lyckades undvika att visa hud?
....
09:57 22.5.2006


kära killroy, Lordi e FAKTIST INT någo som helst djävulsdyrkare!!
just so you know.
Magnus
07:46 22.5.2006


>>Casper
Ja, jag respekterar också till fullo att han inte ville se Lordi på tv. Men respekterar du lika mycket att han ville se alla de andra bidragen? Min point var att jag tycker det fanns bidrag han isåfall borde ha censurerat före Lordi. Men det här samhället går mot att det skall vara så mycket naket som möjligt och det blir bara mer och mer accepterat.

Och svar på din fråga; Det är sådana som du som ger eld under brasan för debatten. Varje sådan kommentar leder till några till kommentarer. Till slut blir någon irriterad på någon annan och går till personangrepp. Det leder till att någon blir sårad och så har vi igång "debatten" på allvar.
killroy
01:38 22.5.2006


Jag ser inte på utseendet utan på innehållet , kära adg. Och alla som kallar sig kristna och avgudar lordi borde vakna upp ..
Ad G
01:23 22.5.2006


Du talar som du har förstånd till, killroy. Lite research kan man göra innan man dömer efter utseendet (och ut... öh, låtandet).
killroy
01:21 22.5.2006


Ja jag får väl gratulera fimland till den historiska seger , men det är bedrövligt att måsta se en massa djävulsdyrkare ta fram den.
Det skulle inte förvåna om finland representerar melodifestivalen nu i 10 års framtid med masker för ansiktet.
TC
23:09 21.5.2006


Det inte är ett argument utan ett konstaterande att "det var så förr" eller att "så var det verkligen inte förr". Detta faller ibland i glömska.

Jag tycker Lordi har visat upp en ytterst sympatisk bild off stage, och bandet förtjänade verkligen segern, proteströster eller inte. Så fortsätt med de normativa diskussionerna, ni kommer inte att bli sams men det tjänar väl ett syfte... Men erkänn Lordis seger.
Ch
22:44 21.5.2006


Bra skrivet Ad G. Lordis framgång i ESC gör under för den finländska självkänslan! Precis som VM guldet för ca 10 år sen och OS-silvret för några månader sedan. Finland har inte nått framgång i Eurovisionen på 40 år!!! Nu vann vi, det talar för sig själv! HEJA LORDI!
Ad G
22:35 21.5.2006


Om man vill bojkotta artister med "demoniskt" utseende finns det goda grunder till det, precis som det finns goda grunder till att bojkotta hela tävlingen för den allt råare sexualiseringen. Varför gjorde inte den pastorn det?

Försök inte komma med "de äldre och andligen visare gör så här", för då är vi inte långt ifrån att återgå till kjoltvång för kvinnor som det var förr - då smink och byxor var otänkbart på en kvinna. (Smink trol. också otänkbart för män.) - enbart orgelmusik, för dansbandsinstrument av alla de slag är syndiga... Ja, ni kan tänka er hur borta vi blir om vi bojkottar allt vi inte tycker är som det avr förr.

En utmaning för munhuggarna: saklig diskussion, debatt, inte pajkastning och vojvojande.

Utmaningen lyder: på vilka sakliga grunder kan man klassa Lordi som djävulskt?

Alternativt: av vilka orsaker kan vi känna oss stolta över Lordis framgång och på vilka grunder kan man klassa HRH! som uppbygglig musik?

Med lite saklig debatt blir också åsiktsskillnaderna till uppbyggelse.
Casper
21:56 21.5.2006


Ja Magnus, en pastor som inte vill se monster i sin Tv ruta, jag respekterar till fullo vad den pastorn gjorde. Vad håller det på att hända med mickelsson.net?? Bröder o systrar som ständigt munhuggs och förnedrar varandra (o jag menar inte enbart ESC debatten)... man tror inte det e sant.
erkki esimerkki
21:41 21.5.2006


OJOJ va lordi rocka igår.... Ni skulle ha varit med på Pedros pub, där va de stämning
Caroline
21:21 21.5.2006


Är det detta som vi kristna vill? (Jag citerar Aftonbladets Markus Larsson): "Ni kommer att få höra ordvitsen tills öronen blöder. Men jag kan inte låta bli. Ni vet väl var vi ses nästa år? I Hell-singfors."
Magnus
20:40 21.5.2006


Hard Rock Halleluja var enligt mig den bästa låten igår!

Ser ni ironin i att många tycker det är helt okej att halvnakna flickor dansar omkring på scenen, men när någon klär ut sig till monster så är det så farligt att man borde censurera det.
En församling i sverige såg på eurovisionen igår, men när Lordi skulle spela stängde pastorn av programmet och satte på det igen när dom spelat klart. Haha!=D
jappen
20:07 21.5.2006


Gå till Aftonbladets hemsida och checka in Lordi på efterfesten där!
Jocke Grönroos
19:43 21.5.2006


Som hmm säger, Finland fick poäng av Israel. det var endast tre länder Finland inte fick något poäng alls ifrån: Armenien, Monaco och Albanien tror jag, är lite osäker på den sista, men typ så!

För övrigt fick Finland fyra eller mer poäng från alla andra nationer, snacka om sensation!!!
hmm
19:14 21.5.2006


Israel gav typ 7 poäng åt Finland nog.
Christoffer
18:01 21.5.2006


Det stämmer att Lordis texter inte är uttalat satanistiska. Da Vinci -kodens budskap är nog mer antikristet. Såg filmen i fredags.

Men Lordis FRAMTONING var vad som gjorde att jag inte gillade dem som kandidater/vinnare i Eurovisionen. När jag sett eller hört dem sjunga (och speciellt efter tävlingen då vissa åskådares bocktecken också syntes)har jag upplevt ngt slags inre obehag. Det är svårt att beskriva, men kanske det är som när man varit oärlig eller när man äter mat som inte är god.

Själv har jag spelat djävulen i mer än en sketch eller pjäs o har antagligen varit utklädd till djävulen oftare än flera andra på detta forum. Men det handlar om under vilka förtecken det görs. Att spela demon ha en demonliknande framtoning på en eurovisionstävling är olämpligt, anser jag. Det handlar om vem man representerar. Märkte ni att Israel inte gav poäng till Finland. Varför inte? Förmodligen för att halleluja betyder "prisa Gud" eller egentligen "prisa Jahve". Jahve = "jag är" och är heligt för judarna, för heligt för att ens uttala. Därför säger de Adonai, dvs. Herren.

Visst är eurovisionen främst en show. Jag såg också en lättklädd kvinna som egentligen var nästan naken. Hom var i Moldaviens grupp, tror jag. Så lättklädda var de inte förr i denna sångtävling.
Mia
17:21 21.5.2006


Jag tänkte på samma sak som Atte, Hard rock hallelujah = hårda, stadiga klippan halleluja! Och Jesus är ju vår underbara klippa som står stadigt när världen rasar ihop. Tack Jesus för det :)
Ad G
16:52 21.5.2006


Djävulstecknet, dvs pekfinger och lillfinger upp, de andra ner, är mer ett tecken för uppror mot auktoritet (vilket sällan är särskilt bra) än en symbol för satanism (som iof. är uppror).

Petruskorset, däremot, har blivit en starkare symbol för anti-kristna attityder, tron, och livsstilar - i meningen att vända uppochner på korset.

Men i det här fallet tror jag det är mera hårdrocksattityd än satanism. Inte för att det berättigar till djävuls- eller antikristen symbolik, men det förklarar åtminstone mängden.
linus
15:01 21.5.2006


Ett kors upp och ned blir Petruskorset, eftersom han enligt vissa vägrade att korsfästas som sin frälsare eftersom han var ovärdig. En helt kristen symbol, beror på vad man menar förstås.

Däremot visade många bocktecknet, pekfingret och lillfingret som skall symbolisera djävulen ... Men vad fansen gör kan väl inte Lordi alltid ansvara för, jämför med fotbollshuliganer.
bananflugan
14:35 21.5.2006


Int fattar ja heller det där som kajsa säger om någå hakkors?? Alltså va?

För övrigt är jag jätteglad att Finland äntligen vann, liitte vi förtjänar det alltså!!

Och angående Lordi så come on hey, int e dom satanister! Okej dom sjunger kanske om lite konstiga saker som t.ex. "my eyes are red" etc. Men det är ju mycket bättre med lite humoristiska "monster" än halvnakna silikontanter..
jimmy
14:17 21.5.2006


Hur får man ett hakkors med finlands flagga?? jag har ännu inte lyckats...
marie
14:17 21.5.2006


yees, jag ær nog fortfarande mer svensk æn finsk.. men trots allt ær det ganska stort att finland faktiskt vann! next year in helsinki indeed!! och vem gissade att england skulle stanna på 25 poæng? liiitte bra hehe..
Kajsa
13:39 21.5.2006


Något som jag reagerade på och som jag inte alls gillade var att några finska fans svängde den finska flaggan upp och ner (->hakkors) efter att vinnaren hade presenterats. Då fick jag en äcklig känsla att det onda hade segrat.

För övrigt gillade jag Lordis låt, även om det har tagit ett bra tag för mig att förstå mig på den. Ackorden är faktiskt arma snygga, men det märkte jag först då jag hörde låten på radio och inte behövde titta på de fula varelserna.

Hursomhelst, grattis Finland! :)
Atte
13:31 21.5.2006


Jag är iallafall i ekstas, bara för att jag inte kunde tänka mig att Finland nånsin skulle få ordna världens största sångtävling under min livstid. De e helt super. Man ska ta Lordis masker lite med humor, det gör de ju me. Och jag tycker att deras sångfras "true believers, thou shall be saved" är så sant!!!

Hard Rock (HÅRDA KLIPPAN =JESUS) HALLELUJA!
...
12:33 21.5.2006


vad e det egentligen för skamligt med att Lordi vann?? fattar int alls.
jag
12:33 21.5.2006


d e ju bara för hääääääärligt att Lordi vann!!:)
di rockar nog stort!!

vissa trodde på dem o hade rätt..;)
SkogsTrolle
11:54 21.5.2006


Lordi rokkar fett!!
Dom to hem segern å nu ska vi fira..!å i nästa år e de HÄR som finalen e!!!!*jublar*
Fd finländare
10:27 21.5.2006


Ännu ett incitatment till att byta medborgarskap.Man kan ju alltid bli svensk så får man njuta av hockey guld på köpet.
revdaniel.org
03:15 21.5.2006


Lordi rockade helt makalöst!

Låten är skön och dom förtjänade att vinna! Personligen röstade jag 4 gånger på Lordi...=)

Otroligt kul att Finland har vunnit ESC!=)

Tror jag tar en tur över till nästa års finlan i Finland!=)
Lordi rules...
02:58 21.5.2006


Skön och skrattretande show!
Och även om detta bidrag var mer humoristiskt än av bra kvalite, så sände Finland äntligen ner ett bidrag med den typ av musik man varit bra på i många, många år - nämligen hårdrock.
Och det gav resultat!
Ad G
02:53 21.5.2006


Amen, sara.

Finns för många av den typen. Tyvärr (delvis tyvärr) handlar ESC numera om show än musik, även om musiken ännu spelar en stor roll (och enligt namnets antydan kommer sång fortsättningvis att vara obligatoriskt i varje nummer). Men vi har under de senare åren sett nånting näst intill mjukporr/fetischnummer, haremdans, kläder mer avslöjande än underkläder, andebesvärjande, hädelser... Några monstermasker är väl jämförelsevis oskyldigt.

Olyckligtvis (kanske, kanske inte) sammanföll folks demonbild med en kristen-besläktad text som gör kopplingen till satanism desto lättare att göra. Men kända kristna hårdrocksbänd har båda grymmare och diffusare texter än HRH!.

Men visst, kanske ESC borde göra upp regler för hur mycket hud som måste visas. Men isåfall får se arma dagar se till att slänga upp regler kring hur mycket hud som måste döljas.

Det är en sångtävling, inte en misstävling. Nån har tydligen missat meningen med det.
sara
02:27 21.5.2006


man ska väl va glad över att de inte va nån lättklädd kvinna som vann
Tofi
02:18 21.5.2006


öh, whoops, min browser fick visst någo fel, så min kommentar kom två ggr :P Men jocke, skratta på du, de e bra för dig. Däremot tvivla ja inte på att Lordi sku komma på bra plats, nejnej, de e inget konstit att han kom på första plats. Vad gällande smak: Jag tänkte att eurovison gällde sång och röst, inte ansiktsmasker... Eurovision e ju helt fel nuförtiden.
Mathias
02:13 21.5.2006


Tänk om alla kristna skulle be för Lordi i stället för att prata illa om honom? Att prata illa om andra är aldrig välbehagligt i Guds ögon.

Så försöker vi behaga Gud eller försöker vi uppfylla en stereotyp kristen reaktion på dylika fenomen?
nicolina
02:02 21.5.2006


ja tänk att det skulle bli så:)..
sitter lite chockad ännu över att vi aldrig mer kommer vara det där landet som aldrig vunnit...intressant:)..
i hesa nästa vår..känns lite underligt..
:)
02:01 21.5.2006


Grattis Finland!!! äntligen! stor skillna vem som va artister, huvudsaken att vi vann :D
Sångfågeln
01:56 21.5.2006


Och ännu en annan fundering:

Aivan
Kirjoittanut: toinen uskovainen 21.5.2006 klo 01.35 Suomi24

"Aivan, synti on eri asia kuin ulkonäkö. oikeasti se on sitä miten kohtelet toisia ihmisiä, eikä tälläinen pynttäytyminen vielä itsessään kuvaa sitä miten kohtelet toisia. Mielestäni kyllä ulkokultaiset toisten tallaajat ovat vaarallisimpia."

http://keskustelu.suomi24.fi/
carro
01:46 21.5.2006


första gången vi vinner å vi vill inte vinna?
Sångfågeln
01:43 21.5.2006


Tänkte bara vidga era vyer lite för vad andra troende i landet har för åsikter:

Uskovainen
Kirjoittanut: Lestaadiolainen 21.5.2006 klo 01.32 Suomi24

"Tämä on tosi hieno asia kun tuli voitto viisuissa.

Ei esitys ollut mitenkään rienaava.

Onnitelut!! Niin sitä pitää nuoret semppiä!!!!"

www.keskustelu.suomi24.fi/
Dankku
01:35 21.5.2006


I nån tidigare Lordi artikel kommenterade jag: "Lordi far dit och rockar skiten ur alla andra". Och ja, det gjorde de ju. Jag håller med Jocke Grönroos, det är roligt att ha rätt ibland! ;)
Anders Ekström
01:32 21.5.2006


Bedrövligt böjkot ellendigt vilken skam för vår land!

Bra att bo i Sverige just nu så man får lite distans till detta.
Jocke Grönroos
01:26 21.5.2006


Jag tänker inte svara på dina ord, Tofi. Även om det du säger även handlar enbart om olika smaker, istället säger jag bara... Hahahahahahahah!!!!! Ack, ni ignoranta tvivlare! Ursäkta om jag råkar vara hånfull just nu, men jag kan inget annat säga än: Vad var det jag sa?!! Varför lyssnar ingen någonsin på mig??

Någon tvekade på att de skulle ta sig till final, jag var hyfsad säker på att de skulle göra det... Däremot kan man ju aldrig räkna med en seger, vilket jag naturligtvis inte heller gjort. Men nog en topp 10 placering, och så blev det seger...

Visst, är det roligt att ha rätt ibland! Och här klagar folk på att vi valde fel bidrag... Hårdrock skall Finland satsa på i fortsättningen, och inte några fjantiga ballader. Hårdrock är den nya "schlagern"!!!
sawi
01:23 21.5.2006


Är europa så avkristnat att största delen finner Lordi värd att vinna?
Alex
01:23 21.5.2006


Hela Europas metalvärld kom ju i rörelse, kände sitt ansvar och röstade (det fanns riktigt ordentliga kampanjer på internet), så de e int helt överraskande! :D

Så nu e de next year in Helsinki...antagligen enda gången det händer...:)
Thomas
01:21 21.5.2006


Det visar sig att Gud inte ville låta Carola vinna,men Han var tydligen på Finlands sida.

HARD ROCK HALLELUJA!!!!!*headbangar*
Tofi
01:15 21.5.2006


Grattis Finland! Men däremot e ja tveksam över hur mycke grattis ja vill ge the monsters from hell; att Finland sku måsta ta ti monster för o vinna :P Sången va ju int ens bra... Hellre Carola, den ägde iallafall, me hennes röst o allt!
:D
01:12 21.5.2006


jaa,vem kunde tro att Finland verkligen skulle vinna med Lordi??:) grattis Lordi å grattis Finland!!:) måst ju säga att vi var ju bäst!:)
Sök

Skriv sökordet i rutan
Arkiv
Reklam

Annonsera här? Det passar bra! Kontakta oss!
musik >
10 senaste
>
You're forgiveness
Av Samuel Erik, Text och musik Samuel Erik, Producerad Samuel Erik och Manne Tiainen
Mick
Av Zealot Poets
Kärlekseld
Av Zealot Poets
Flumparanoia
Av Zealot Poets
The Day of Salvation
Av Pontus J Back
Without You
Av Pontus J Back
Thankful
Av Pontus J Back
Mighty God You Are (King of Kings)
Av Andreas Forsberg, producerad av Egon Veevo
Every Drop
Av Samuel Eklund, Producerad av Joakim Palmén