Goda nyheter sedan 2002     Tisdag 14 juli 2020 kl 16:58Nyheter | Skicka in artikel | Annonser | Bli skribent | Galleri | Blog | Musikalbum | Kontakta oss
Nyheter > Ferrari F430 Spider i Helsingfors
Vad ordet design var menat att betyda
Linus
 1 6245 29 13
Linus Mickelsson
Online 23:20 22/05 2006  Modifierad 08:17 17/07 2010

Old articles  Det verkar finnas allt fler grabbar med god smak i Helsingfors. Ferraribilar, de riktigt vackra bilarna, syns allt oftare i gatubilden. Mickelsson.net spanade in en av Ferraris verkliga pärlor: F430.

F430 Spider är baserad på en annan supersportbil, 360:an. Det finns, för övrigt, en glad ägare av 360:an i Meilans. F430:an har även fått lite design från den legendariska Testarossan. De ovala öppningarna i fören härstammar från 60-talets F1 bilar.

Det som är helt nytt med F430:an är den 4,3 liter stora v8 motorn med sina 483 hästkrafter. Bilen är fylld med andra moderniteter som elektroniskt kontrollerade fjädringar, växlar, gasrespons och en aktiv differential.

Sommaren 2006 kommer Miami Vice ut som film, där syns bilen också.


oj nej...
18:32 26.5.2006


Jag hade fel... och som vanligt har båda sidorna en poäng... Vore det inte för stoltheten skulle inte många diskussioner vara långlivade, eftersom de flesta ändå har rätt... men Ferrari... SKu jag få den sku jag nog ändå sälja den och köpa vettiga saker... som en Ritter bas för 6000 euro:P ...eller sen int, men drömmar e aldrig fel... sikta högt så kommer man i alla fall över bäcken... eller nåt...
Per
20:13 24.5.2006


En mycket trevlig sida denhär mickelsson.net. Kul med alla åsikter.
Jag tycker också att Ferrari är en mycket vacker bil och jag tror att Gud unnar oss att få njuta av skönhet i olika former.
Däremot är jag lite tveksam till att Jesus skulle ha åkt Ferrari in till Jerusalem. Han valde en åsna som var ett ganska vanligt djur, så jag tror att han i så fall kanske hade valt en Volvo(jag är en hurri som bor i Sverige)
För övriga transporter tror jag att Jesus hade valt en minibuss för 13 personer, av förklarliga skäl.
Men, när han kommer tillbaka så tror jag att tom Ferrari kommer att kännas för futtigt, för då blir det verkligen åka av.
Petter
00:00 24.5.2006


Ferrarimentalitet är inte i sig av ondo, men leder tankarna in på köttsliga banor. Den värld där Ferraribilarna finns är inte tolerant, utan hård och dömande och full av tävlingsmentalitet och avundsjuka. Men bilen i sig är kanske något annat. Kanske. Åk till Modena och ta en lokalbuss till fabrikerna som ligger söderom staden och haka på en visningsrunda på fabriken. Köp sen en Ferrari i fabriksbutiken och kör söderut in i Toscana längs småvägar över kullarna. Gör det om Ni kan. Och om Ni inte kan det så är Ni inte mycket värda i den världs där Ferraribilarna rör sig. Tyvärr.
Sen till frågor: Vem jag är kvittar, men är nu bara en slags 'idiot' som även (tror att) förstår mej på en hel del saker. Vad jag sysslar med kvittar också, men (påstår att) är van att vara vid 'stupet' och balansera mellan livet och döden. Och ha kalla nerver. Men min läromästare är faktiskt den Helige Ande, vilken jag kommunicerar med dagligen.
Världen är fullständigt av ondo och människan är synnerligen vek och bekväm och vill sällan se sanningen som den är.
Sök Gud medan han låter sig finnas. Det är det enda som kommer att ha betydelse i ett evighetsperspektiv. Ingenting annat faktiskt.
Bo
22:57 23.5.2006


Hm det leder ju osviktligt in på frågan vad du Petter tror att Jesus skulle åka runt med? I Bibeln står det att Jesus förutom att han knallade runt, red på en åsna samt vid ett par tillfällen nyttjade en båt. Varför skulle han inte använda en bil om han hade haft tillgång till den? Och är man konungars Konung och herrars Herre så tycker jag att en Ferrari inte är malplacerad. Bibeln lär oss att samla våra skatter i himlen men jag har aldrig fått den uppfattningen att livet på jorden måste ske i någon påtvingad form av fattigdom, jag tror inte att det glädjer någon. Fattigt är väl det liv som bara snurrar runt statusprylar men inget hindrar väl att man njuter av det goda om man får möjlighet?
linus
22:04 23.5.2006


Ja, det var minsann en detalj. Petter kan du svara på mina frågor?
linus
22:02 23.5.2006


Nu är jag inte så säker på om Petter driver med sig själv. Är det bättre om bilen är ful och kommer från Uralbergen? Vad en pryl kostar är ju ofta bara hur mycket tid man satt på framställningen. Är det mera synd att tillverka bilar än att sitta på en parkbänk?

Jag undrar vad Petter är för någon. Vem har du haft som teologisk lärare? Vad jobbar du med? Varför är du så negativ jämt?
Petter
21:57 23.5.2006


Är inte så säker att Jesus skulle åka med en Ferrari. En annan sak. I artikeln ovan; Mejlans heter Mej(!)lans på svenska och Meilahti på finska. Orten som anges ovan, dvs Mei(!)lans finns inte. Men det är nu en detalj.
Bo
21:16 23.5.2006


hade det funnits sportbilar på Jesu tid slår jag vad om att det var en sådan han cruisat runt i Jerusalem med och inte en åsna
Ch
19:10 23.5.2006


Petter, bilden ovan är något av det vackraste Gud skapat! Genom människohand.
Snabbisen
18:28 23.5.2006


För att så effektivt som möjligt kunna predika på så många ställen som möjligt är det bra med en mycket snabb bil! Dessutom är folk så intresserad av en dylik bil att de samlas kring den och då tar man som en sann Kristi efterföljare varje lägligt tillfälle i akt och predikar...
So, step on it, and Just do it!
Petter
18:21 23.5.2006


Är inte så säker på att stendyra strömlinjeformade bilar är helt i linje med Guds Ord. Jesus hade ju bara sina sandaler. Så produkten ovan från fabriken i Modena i Italien är kanske mera av köttet än av lammet.
TM
08:55 23.5.2006


En verklig skönhet! En sån borde man ha:)
Oj ja...
23:51 22.5.2006


Äntligen nåt vettigt... det här kan det ju bara inte bli diskussioner om...:P Vår familj ska ju stå enad...:)
Sök

Skriv sökordet i rutan
Reklam

Annonsera här? Det passar bra! Kontakta oss!
musik >
10 senaste
>
You're forgiveness
Av Samuel Erik, Text och musik Samuel Erik, Producerad Samuel Erik och Manne Tiainen
Mick
Av Zealot Poets
Kärlekseld
Av Zealot Poets
Flumparanoia
Av Zealot Poets
The Day of Salvation
Av Pontus J Back
Without You
Av Pontus J Back
Thankful
Av Pontus J Back
Mighty God You Are (King of Kings)
Av Andreas Forsberg, producerad av Egon Veevo
Every Drop
Av Samuel Eklund, Producerad av Joakim Palmén