Goda nyheter sedan 2002     Lördag 15 augusti 2020 kl 10:18Nyheter | Skicka in artikel | Annonser | Bli skribent | Galleri | Blog | Musikalbum | Kontakta oss
Nyheter > Kommentera mera!
Ibland gör en diskussion en hök av en fjäder
Linus
 1 7216 39 26
Linus Mickelsson
Online 10:30 24/05 2006  Modifierad 08:17 17/07 2010

Old articles  Mickelsson.net-redaktionen har fått förslag att helt slopa kommenteringsmöjligheten från artiklarna. Andra igen tycker att kommentarerna gör sidan mycket mer mångsidig. Vad tycker du?

Dekning och partibldning är något som händer när diskussionen stängs utåt och när en grupp bara talar med varandra. På Mickelsson.net har vi tagit in kommentarer från höger, vänster, uppifrån och nerifrån. Samtidigt är det viktigt att inte en diskussion bara upplevs som ett enda gnällande och besserwissrande.

Vad tycker du om kommentarerna och diskussionerna?

Tyck till i den nya ndersökningen till höger.


JS
17:20 1.6.2006


Inte tror jag att Linus på allvar vill ta bort kommentarerna.

Skulle det inte räcka med något slags "Ångra"-funktion, som man i all tysthet kunde förlita sig på, om och när man utan att tänka efter råkar häva ur sig någonting riktigt opassligt. Detta alltså i stället för att man som nu får skämmas ögonen ur sig några månader framöver. Alternativt kunde det, när man har tryckt "Skicka", hoppa upp ett meddelande på skärmen i stil med "Arme JS, är du riktigt säker på att du verkligen vill häva ur dig det här och skämma ut dig igen?", som man sedan kunde svara "Nej, absolut inte" eller kanske till och med i vissa fall "Ja" på.
TM
16:53 31.5.2006


Fritt fram för kommentarer
freppi
08:55 27.5.2006


utan kommentarer så blir nog sidan död och tråkig. Det är ju därför man surfar in hit nu som då. Bara för att kommentera och läsa lite vad andra sagt.

Fram med pressfrihet....ha ha
killroy
00:46 27.5.2006


Käre tomas , du behöver ju inte läsa inläggen om du blir så bedrövad . jag har inte sagt att jag har bevis för mina påståenden utan det är vad jag känner och tycker för stunden . Ibland kan det säkert vara hårt för vissa klena att ta emot allt men eftersom det finns artikel kommentarer så får man ju skriva vad man känner . vill ni censurera mej så är det fritt fram men jag skriver så länge jag har tid och möjlighet.
Oskar
00:39 27.5.2006


Du har en poäng med ditt citat av Jakob, anonym, det är ett bra och träffande citat. Jag skulle bara vilja tillägga att Gud inte tagit tungan från oss människor, trots att den kan användas så totalt fel också. Därför tror jag också det är bättre att låta människor tala här, och inte kontrollera det (åtminstone alltför strikt, lite är ok).
My
22:43 26.5.2006


Behåll kommentarerna! Om man inte vill läsa dem är det ingen som tvingar en. Om någon tycker att kommentarerna skall bort bara för att man blir irriterad kan man helt enkelt låta bli att läsa/skriva kommentarer över huvudtaget. De flesta som skriver står för sina åsikter och börjar nu inte gråta för att någon tycker annorlunda. Vi är väl vuxna människor... Men en censur kan nog behövas för ibland uppför sig inte alla som vuxna...
Rasse
20:26 26.5.2006


Underligt att vissa säger att de är helt ointresserade osv men ändå bemödar sig om att skriva inlägg t.o.m. med punktindelning... :o)
Redaktionen borde förbehålla sig rätten att eliminera onödiga och osakliga inlägg anser jag. Men, vad är skillnaden?... Man kan ju snacka lika mycket skit bakom husknuten... Men då slipper man ju visa hur korkad man är då ingen annan får ta del av ens åsikter... :o)
Piis and luv!
Go Lordi!
anonym
20:06 26.5.2006


Ett tips till Linus: Återupprätta det gammla forumet och passa dit alla dispytberoende och debattglada. Någon invänder kanske att det ändå kommer att finnas de som inte bryr sej o debatterar i varje fall på nyhetssidan...nåja trots allt tycker jag att debatten har blivit fräckare sen forumet stängdes (trots att det knappt alls användes). Förövrigt anser jag annars att det vore bäst att stänga av kommenteringen, trots att en del inlägg är väldigt uppmuntrande... ” Men tungan kan ingen människa betvinga, oregerlig och ond som den är och full av dödligt gift.
Med den tackar och lovar vi vår Herre och fader, med den förbannar vi människorna, som är skapade till Guds avbilder.
Från samma mun kommer lovsång och förbannelse. Så får det inte vara, mina bröder. Inte kan samma källsprång ge både sött och bittert vatten?
Och, mina bröder, inte kan ett fikonträd bära oliver eller en vinstock fikon eller en saltkälla ge sötvatten.” Jak 3:8
Rade
20:00 26.5.2006


Kommenteringsfunktionen är bra, så länge kommentarerna hålls sakliga :) Det är också skönt att det inte finns någon inloggnings-system.
Thomas
19:42 25.5.2006


Jag har huvudsakligen två saker emot diskussionerna:

1.Det stora antalet osakliga påståenden som helt saknar argument.Signaturen killroy är expert på att komma med obevisade påståenden.

2.Trosfrågor borde inte diskuteras här eftersom ni knappast kan göra det utan att blanda in era personliga känslor vilket gör diskussionen osaklig och överdrivet känslig.

Jag ogillar diskussionerna, men det vore inte klokt att förhindra dem...

Jag håller mig helst utanför alla diskussioner av föregående orsaker,men jag tycker att ni kan fortsätta som förut så länge jag inte behöver stå ut med det.Om det roar er att hålla på som ett gäng barnungar i sandlådan är det OK för min del.Mina Besserwisserattityder är inte heller vad ni behöver.
Ad G
23:23 24.5.2006


En liten regel som notis ovanför kommentarformuläret i stil med att undvika att föröka hålla sig till saklig debatt (där debatt uppstår) och inte kränka andra eller köra ett flame war eller på annat sätt missbruka funktionen kunde behövas.

Kommentarfunktioner är helt klart uppskattad, och jag vet att jag själv blev uppmuntrad av den feedback jag fick på tidigare artiklar (som uppmuntrade folk tillräckligt för att de skulle uppmuntra tillbaka). Dessutom kan en artikel bli ofullständig och det är lättare (och snabbare) att lämna en kommentar med rättelse än att be linus fixa det nästa gång han gör nåt på mickelsson.net.

Därtill gör ju funktionen att mickelsson.net, som konstaterat av andra, blir interaktivt, och inte en artikelsida utan ett slags community. En saklig diskussion kan, för delen, göra oss enkelspåriga mänskor lite klokare på hur andra tänker. I allmänhet har andra mänskor "fel" :P, så lite insikt i hur andra tänker är bra för oss som i all ödmjukhet har fullständigt "rätt" i allt vi säger. ;)
Christoffer
22:19 24.5.2006


Det är ju kommentarerna som gör mickelsson.net till ett intressant diskussionsforum. Man kan ju inte diskutera utan att få kommentera. Det råder stor brist på finlandssvenska diskussionsforum.
Sami S.
20:39 24.5.2006


De e nog bra att kunna slänga in en kommentar här å där om man har nåt vettigt att komma med. :) Men allt vasst och småsårande kommenterande kunde man klara sig oläst med. Speciellt irriterad kan iaf jag bli på såna som slänger ur sig mycket oigenomtänkt och inte ens vågar sätta dit sitt namn efteråt. =/

..Just thoughts.. :) peace everybody.
Atte
18:21 24.5.2006


Det skulle vara så kuiva om man inte kunde skriva vad man tänker, och visst e det ju ett utmärkt att hålla kontakt me varann, såna som man kanske ser väldigt sällan. Jga tycker att hela Mickelsson.net är nästan onödig om det inte går att kommentera; kommentarerna är ju hela jujun. Visst behövs det bra artiklar också... Men det är kiva att få vara en del av det hela. :-)
Oskar
18:02 24.5.2006


Kommentarerna rular, det är de som visar att det finns något liv på sidorna. Att skriva artiklar som ingen kommenterar är ju också urtråkigt. Utan feedback inga bra artiklar.

Om kommentarerna stör någon kanske man kunde göra det möjligt att välja att inte alls visa dem på sidan?
josse
17:56 24.5.2006


klart att man ska kunna kommentera :)
minea
17:36 24.5.2006


oops, ja mena *möjligheten med ett ö :)
minea
17:34 24.5.2006


nej ta för allt i världen inte bort mäjligheten att kommentera!! det är ju det som är intressant. Linus, var klok nu! De e väl du som e typ chefen här, right?
nån..
16:04 24.5.2006


det är ju sööta kommentarerna som gör stället!..
Magnus
15:35 24.5.2006


Jag tycker kommentarerna är viktiga! Jag föreslog en gång en "paus" i kommentera funktionen. Mest för att jag tyckte att människor hade väldigt dålig stil mot varandra och att det hade spårat ut rejält. Så jag tänkte att en paus skulle vara hälsosam. Men det var ett förslag, jag vet inte om det skulle ha hjälpt så mycket.
linus
13:29 24.5.2006


De syns inte för det skall vara klarare visuellt, men jepp, när man skall svara någon så är det ju roligt att läsa det. Vi fixar förändringen snart.
annika f
13:29 24.5.2006


Jag håller med. Jag hittade inte heller något alternativ som kändes lämpligt i gallupen. Och det är faktiskt ett bra förslag att man kunde se mera av andras kommentarer än det som syns i högra sidan.

Och det är alldeles sant att det är diskussionerna som gör denna sida. Man skulle ju inte komma hit flera gånger om dagen annars. De som inte vill ha diskussionsmöjligheten kan väl låta bli att läsa kommentarerna helt enkelt.
en tjej :)
13:23 24.5.2006


Jag tycker kommentarer är bra. Punkt.
*mediekultur-janne*
12:58 24.5.2006


Jag tycker att kommentarerna ger mickelsson.net den dynamik och ofta också substans som säkert förklarar populariteten på sidan. Man har möjlighet att reflektera och ge kommentarer. Annars förblir det en statisk tidning som kommunicerar bara åt ena hållet.

Angående innehållet i diskussionerna så tycker jag att de ofta är intressanta. Sedan är det ju upp till var och en själv att bedöma vilka inlägg som kan räknas som trovärdiga. Ibland skulle man önska lite mera saklighet hos vissa. Kanske en artikelserie om att lära sig lyssna på varandra skulle passa bra? :)

Mickelsson.net är ett praktexempel på vad en webbtidskrift på 2000-talet kan och bör vara. En informationskanal och mötesplats i samma skal.

ett förslag; varför kan man inte se de befintliga kommentarerna samtidigt som man själv skriver en? Det skulle underlätta diskussionen.
...
12:58 24.5.2006


Jag tror frågeställningen borde preciseras lite. Hur man uppfattar andras kommentarer eller hur man uppfattar syftet med att man själv kan kommentera? Hade också (liksom på den förra surveyn) lite svårt att hitta ett alternativ som passade för mig.
killroy
12:11 24.5.2006


Det är ju helt klart att det är komentarerna man läser .
En artikel läser man bara en gång medan man kan blädra tillbaka och kolla andras kommentarer flera gånger .
Utan koment. inlägg blir det en död sida.
Sök

Skriv sökordet i rutan
Reklam

Annonsera här? Det passar bra! Kontakta oss!
musik >
10 senaste
>
You're forgiveness
Av Samuel Erik, Text och musik Samuel Erik, Producerad Samuel Erik och Manne Tiainen
Mick
Av Zealot Poets
Kärlekseld
Av Zealot Poets
Flumparanoia
Av Zealot Poets
The Day of Salvation
Av Pontus J Back
Without You
Av Pontus J Back
Thankful
Av Pontus J Back
Mighty God You Are (King of Kings)
Av Andreas Forsberg, producerad av Egon Veevo
Every Drop
Av Samuel Eklund, Producerad av Joakim Palmén