Goda nyheter sedan 2002     Tisdag 14 juli 2020 kl 16:24Nyheter | Skicka in artikel | Annonser | Bli skribent | Galleri | Blog | Musikalbum | Kontakta oss
Nyheter > Ande och Liv på Stockholm Gospel Festival
Solisterna Carl Hall och Frank Ådahl och en liten del av kören syns (basen och tenoren). Foto Christa
Linus
 1 5972 24 7
Linus Mickelsson
Online 23:10 28/05 2006  Modifierad 05:32 16/08 2010

Old articles  En av mina största musikupplevelser någonsin, summerade His Master's Noises dirigent Simon Djupsjöbacka om lördagens storkonsert i Filadelfiakyrkan i Stockholm.

Ett större grupp från Atlanta lärde europeer gospel. Stockholm Gospel Festival handlar om glädje och Ande med musik i praktiken. Under helgen framkallades många tårar, vissa var rörda till tårar andra skrattade så de fick tårar.

- Det är något lite i stil med det här som vi kommer att ha det i himlen, sade en av dirigenterna.

Om det stämmer vill jag hellre än någonsin till himlen. Alla körister som Mickelsson.net talade med var eniga om att konserten var exceptionellt kraftig. Den helige Ande gav liv och glädje i överflöd rent bokstavligt.

Någon nämde att här ser man hur mycket roligare man har det tillsammans utan alkohol (Ef 5:18 Berusa er inte med vin, sådant leder till ett liv i laster. Låt er i stället uppfyllas av Anden)

Sången fortsatte efteråt i tunnelbanan, i Gamla Stan, i bussar och i mångas hjärtan.


Nina
20:50 3.6.2006


Tusen TACK till alla Noisare för en oförglömlig resa! Det var super! :)
Veronica
19:19 30.5.2006


Jaaa, det var oerhört underbart! När mörkhyade sjunger gospel...ja, det är ju nästan inte av denna världen! Inte heller när 1000 sjunger tillsammans! Tack alla noisare som förgyllde min tillvaro!
Cizi
17:10 30.5.2006


Jaa, heelt huippu! (fast man int kunde sjunga då men....) Heh..
Tack alla!
Simon
14:37 30.5.2006


Tusen tack för köråret och den fenomenala avslutningsresan till Stockholm. Alla hjälptes åt för att göra allt det praktiska så smidigt som möjligt och för att hålla stämningen uppe (fast där hjälpte ju nog våra amerikanska vänner lite oxå ;-)). Vi ses igen i höst med nya nappatag. Ha en skön sommar!
Manda
21:56 29.5.2006


Åh vad det låter härligt! Jag är så ledsen för att jag inte kunde komma till Stockholm Gospel Festival (var i Göteborg, vilken usel timing!) fast å andra sidan tycks ni ju ha klarat er bra utan mig ;) Gospel är så mäktigt! Så sjung vidare alla kråkor och andra sångfåglar.
annemie
12:02 29.5.2006


massor me tack till alla noisare för en underbar resa o festival! en av d starkaste o finaste upplevelserna i mitt lilla liv.. helt oförglömligt! det enda som e synd e att vi måste vänta ända till augusti för att få börja öva igen :) puss, kram o skön sommar speciellt till alla er jag inte träffar före hösten, A-M
Jontte
10:50 29.5.2006


Oj, låter bra! Skulle vara kul att se några bilder därifrån..
Sök

Skriv sökordet i rutan
Reklam

Annonsera här? Det passar bra! Kontakta oss!
musik >
10 senaste
>
You're forgiveness
Av Samuel Erik, Text och musik Samuel Erik, Producerad Samuel Erik och Manne Tiainen
Mick
Av Zealot Poets
Kärlekseld
Av Zealot Poets
Flumparanoia
Av Zealot Poets
The Day of Salvation
Av Pontus J Back
Without You
Av Pontus J Back
Thankful
Av Pontus J Back
Mighty God You Are (King of Kings)
Av Andreas Forsberg, producerad av Egon Veevo
Every Drop
Av Samuel Eklund, Producerad av Joakim Palmén