Goda nyheter sedan 2002     Torsdag 9 juli 2020 kl 08:07Nyheter | Skicka in artikel | Annonser | Bli skribent | Galleri | Blog | Musikalbum | Kontakta oss
Nyheter > Träffades under en TV-inspelning
Bandbilden
 1 4680 20 9
Ronja Wikström
Online 11:40 29/05 2006  Modifierad 08:17 17/07 2010

Old articles  Bandmedlemmarna Matias Saarukka, Toni Nordlund, Martin Holm och Simon Ventus startade i höstas bandet The February Stars.

Simon Ventus ringde runt till olika personer för att fråga om de var intresserade av ett band. Av en händelse gick Ventus en kväll förbi övningslokalen där Toni Nordlund spelar. Simon Ventus passade då på att fråga om han var intresserad av ett band. När Jox hösten 2005 gjorde en TV-inspelning tillsammans med Simon Ventus träffades bandet för allra första gången. Sedan dess har bandet övat lite nu som då. Till sommaren kommer de satsa hårdare på att spela tillsammans.

Hittills har de en inbokad spelning på Humle festivalen i augusti. Som bäst håller de tummarna för flera spelningar innan Humle. Var någonstans de spelar har de ingen större skillnad på, så länge det är på ett ställe där folk vill lyssna på musik. Alla bandmedlemmar har sedan liten varit musikintresserade. Två av medlemmarna arbetar nu som musiklärare, tre sjunger i kör medans alla mer eller mindre spelar i något band.

– Vårt mål är att spela varierande pop med snygga melodier, säger Simon Ventus.
Först och främst spelar bandet egna låtar men finns det andra roliga eller bra låtar kan de också tänka sig spela dem.

The February Stars kan du hitta på www.thefebruarystars.com, där finns också tydligare bilder på medlemmarna.


maria c
21:09 30.5.2006


ja, det låter ju bra. Jag tänker ungefär likadant. Men jag tror att Gud ger oss de medel vi behöver för att nå ut till de människor som lyssnar på oss. En får gåvan att sjunga om livet i sig, för att folk som lyssnar, på ett lätt sätt ska kunna ta till sig hur Gud också är Gud i det vardagliga. Medan någon annan får gåvan att skriva lovsånger, eller kanske direkta "evangelisations"-sånger (inte ett så bra uttryck enligt mig, men kom inte på något bättre) som klart och tydligt lyfter fram budskapet. Båda behövs och båda använder Gud för att visa människor vem han är. I kolosserbrevet 3:16 kan man läsa om hur vi ska använda musiken som kristna. vi ska lära och vägleda varandra, uppmuntra varandra står det också på nåt ställe i nån översättning. Allt vi gör ska sträva att uppbygga de som lyssnar, vi ser på frukten om trädet är gott. ja men det finns som sagt mycket att säga om dethär. intressant diskussion, men det finns inget svart eller vitt tror jag. men ja, det finns ju band som helt enkelt inte vill säga direkt om dom är kristna eller inte, och man får en känsla av att de gör så bara för att de lyssnare som inte är troende inte ska skrämmas bort. jag tror personligen att de fans som inte är troende inte bryr sig desto mer om bandmedlemmarnas livsåskådning utan kanske bara musiken. Föll dom för musiken så nobbar dom inte bandet bara för att nån säger sig tro på Jesus. Det är klart att det kan finnas undantag i detta fall också. samtidigt finns det ju alltid en chans att dessa lyssnare någon gång tänker efter och börjar bry sig mer om innehållet eller vad som ligger bakom låtarna. Jag tänkte inte att du, Simon, var en sån som skrev bara för att få lyssnare, men det finns absolut sådana låtskrivare också, även kristna tyvärr. Hoppas att du inte tänkte det som ett påhopp, för det var inte meningen. Lycka till med keikkorna och musicerandet, jag ska försöka komma och se er på humle. ha det, häj!
Simon
14:01 30.5.2006


Det är roligt med åsikter. Jag hoppas att jag inte var alltför vag och otydlig. Hittills har jag skrivit texterna och jag tror på Jesus och försöker söka honom, vilket innebär att texterna nog är skrivna ur ett kristet perspektiv, det vill säga ur mitt perspektiv, även om de ofta är skrivna rätt kontemplerande. Ifall man läser texterna hoppas jag att det nog lyser igenom vad jag har tänkt, och ifall det inte gör det hoppas jag att läsaren eller lyssnaren kan bilda en egen uppfattning. Jag har aldrig skrivit en låt eller en text som jag själv skall framföra för försöka få lyssnare. Jag har skrivit det jag har velat och det jag har kunnat, för jag vill kunna att stå för det jag är på scen. Det att texterna är skrivna ur ett kristet perspektiv innebär för mig att jag skriver om livet och om världen så som jag ser den. Kristen tro är inte självklart för mig varje morgon när jag vaknar, vissa dagar tvivlar jag precis som säkert många andra här. Och de gångerna vill jag skriva om hur det känns. Jag är dessutom ganska kritisk till min natur och därför är det jag skriver också kritiskt ibland. Jag skulle aldrig kunna tro utan att ibland fundera, utan att ibalnd ifrågasätta. Och det är allas vår rätt att göra det. Hmm. Nu blev det lite väl personligt det här. Jag anser att man inte heller kan vara kristen utan att leva. Och livet är inte alltid stötdämpat. Varken för mig själv eller för de jag känner eller för någon annan. Det finns mycket tråkigt som händer, precis som det naturligtvis fins mycket gott/roligt som händer. Livet är en outtömlig inspirationskälla, och om ifall texter om livet inte är godkännt "kristna" texter så, so be it. Men jag vill inte stå för en självklarhet som inte är självklar för mig. Det finns dock många texter om nåd och Guds kärlek som jag tycker att är alldeles underbara. Sådana texter om jag gärna lyssnar på och finner stöd i. Men sådana texter behöver mer än några andra vara igenomfunderade. Det är lätt att kopiera DCTalk eller nån StJames/Chapman men det anser jag att inte har så hemskt stort värde. Om budskapet om Guds nåd blir ett självändamål som man bara skriver om för att man tror att man måste så har väl budskapet förlorat något viktigt på vägen. Eller? Jag upplever att jag har stött på flera såna texter än jag har velat läsa, men att jag också har läst underbart genuina texter. Genom mina texter vill jag förmedla ett ett ställningstagande är viktigt. Men också att man inte bör svälja allt man hör med hull och hår utan att det ställningstagande man gör skall vara byggt på egna åsikter och sånt som man själv tror på. För man kan inte tro med någon annans tro. Sist vill jag påpeka att musik är underhållning, och som nån Petter N skrev i en av Lordi debatterna är en låttext ofta ett par rader budskap och resten uttfyllande vacker, i bästa fall, poesi. Hmm. Det var långt. Sorry. ;)
maria c
13:45 30.5.2006


hmm, micke, jag tänker ändå att ett kristet liv är och ska vara rätt alldagligt. Gud är också Gud i vardagen. Så varför inte sjunga om alldagliga saker också på kristna festivaler, om man inte helt och hållet står emot det kristna budskapet dvs. Om man inte vågar visa sin tro i vardagliga situationer blir det också svårt i de stora sammanhangen, tror jag. Som sagt, jag tänker så, att Gud också välsignar musik som inte direkt handlar om honom. Jag tror han uppskattar när hans barn lever i världen, bara dom inte glömmer att han också finns där...typ så.
Micke
11:27 30.5.2006


Jag funderar för mej själv vad har bandet att göra på en kristen festival ? Att komma dit och sjunga om alldagliga texter som inte har ett kristet budskap är ju detsamma som att kolla på mtv .
Det kan hända att nån är kristen i bandet men om det inte hörs genom texten så då kan man ju ta dit vilka icke kristna som hellst.
maria c
11:00 30.5.2006


denhär diskussionen kan man ta hur långt som helst så jag vill gärna komma in i början :). jag tycker att kristen "musik" ska handla om det kristna budskapet, eller vardagen ur ett kristet perspektiv (hur man vill definiera det begreppet är ju också en fråga). Som kristna är vi ju också människor och för mig är det viktigt att förmedla det i mina texter, jag har problem som alla andra, och om jag kan visa på det med mina texter så vill jag det. MEN jag tänker inte utelämna den oerhörda nåden jag fått möta i Jesus kristus. Det kanske inte kommer fram i just de exakta orden, men jag vill inte sticka under stol med att jag bär på ett hopp och tror mig ha en Gud som tar emot mig, en helt vanlig människa. Så tänker jag om min musik och kristen musik. Ett kristet band however, kan ju vara en helt annan sak. det betyder väl att medlemmarna är kristna, troende. Om endast en person i bandet är kristen så är ju inte hela bandet kristet och musiken behöver heller inte kallas "kristen" bara därför, bara för att det finns en kristen politiker i riksdagen betyder det ju inte att alla beslut som kommer ur riksdagen är "kristna" beslut, eller? Jag hejar på alla kristna som vill syssla med musik, alla som har den musikaliska gåvan ska använda den tycker jag. För min del är det så, att jag skriver och sjunger om det som är viktigt i mitt liv. Jag vill leva och andas som kristen, sjunga som människa med kristna värderingar. Ärlighet är det som når in i människors hjärtan, så hur svårt det än må vara vill jag försöka vara ärlig i det jag gör, oavsett om det handlar om min musik eller något annat. Om Gud har gett dig, Simon, gåvan att sjunga om "vanliga" saker som inte direkt skriker ut Jesus, så att människor blir berörda och fattar vad som är viktigt, så tycker jag absolut att det är rätt! Så länge du inte bara gör det för att inte förlora lyssnare, och bara du inte döljer din tro när det väl gäller. Det är bara min personliga åsikt i frågan. jag tycker iallafall att vi har ansvar för vad vi ger åt de som lyssnar...ja, det var några tankar jag hade om detta.
Simon
09:23 30.5.2006


Kristen profil? Vad innebär det att ett band är kristet eller inte? En del av medlemmarna är kristna, men för den skull känner inte de som är det att bandet behöver vara kristet. Jag anser att en text utan substans är en text skriven utan eftertanke och kontemplation. Det finns ett försök till en poäng i vissa av våra texter, men inte nödvändigtvis i alla. Personligen har jag när jag sökt efter "vardagsstöd" i texter, hittat det i band utan kristen profil. (Utan att våga säga någonting om dem som är med i bandet.) Vad tycker ni om klassifieringen Kristen/icke-kristen musik?
Jonas
18:28 29.5.2006


Way to go, Matto und Simppe & Co ;)
jag
16:20 29.5.2006


Har bandet kristen profil?
linus
15:41 29.5.2006


Man måste försöka komma till Humle då!
Sök

Skriv sökordet i rutan
Reklam

Annonsera här? Det passar bra! Kontakta oss!
musik >
10 senaste
>
You're forgiveness
Av Samuel Erik, Text och musik Samuel Erik, Producerad Samuel Erik och Manne Tiainen
Mick
Av Zealot Poets
Kärlekseld
Av Zealot Poets
Flumparanoia
Av Zealot Poets
The Day of Salvation
Av Pontus J Back
Without You
Av Pontus J Back
Thankful
Av Pontus J Back
Mighty God You Are (King of Kings)
Av Andreas Forsberg, producerad av Egon Veevo
Every Drop
Av Samuel Eklund, Producerad av Joakim Palmén