Goda nyheter sedan 2002     Fredag 7 oktober 2022 kl 15:06Nyheter | Skicka in artikel | Annonser | Galleri | Blog | Musikalbum | Kontakta oss
Nyheter > Välkommen på ungdoms- ledardagar 3-5.2 2006
Keld Dhalman (Okänd Fotograf)
 1 7993 64 5
Pricken Levälahti
Online 18:50 04/01 2006  Modifierad 07:57 15/08 2010

Old articles  Ungdomsledardagarna arrangerades för första gången förra sommaren i samband med Konferens 2005. Intresset var stort och många har frågat om och när det blir någon fortsättning.

Dessa dagar verkade fylla en viktig funktion som ofta kanske glömts bort i våra kristna sammanhang. Det ordnas ungdomskonferenser och pastorsdagar, men det finns egentligen inget forum där ungdomsledarna kan bli uppbyggda och få inspiration — förrän nu!

Tanken med ungdomsledardagarna är att samla ungdomsledare från alla frikyrkoförsamlingar till gemenskap och undervisning. Ungdomsledardagarna är ett gyllene tillfälle att få kontakt med ungdomsledare från hela Svensk-Finland, utbyta idéer och även stötta varandra i vår gemensamma strävan att bygga Guds rike.

Ungdomsledardagarna riktar sig inte bara till anställda ungdomsledare utan också till personer som t.ex. är med i ett ungdomsledarteam i sin församling, samt till andra som har ungdomar på sitt hjärta. Pastorer är också varmt välkomna att delta i ungdomsledardagarna – det behövs mera kontakt mellan olika generationer!

Årets ungdomsledardagar kommer att gästas av David Mortensen och Keld Dahlman från Århus Valgmenighet i Danmark. De kommer att introducera begreppet Life Shapes, och hur man kan arbeta utifrån det i församlingen. Peters och Kelds församling har praktiserat Life Shapes redan en längre tid — med gott resultat.

Begreppet Life Shapes myntades av Mike Breen och hans medarbetare från St. Thomas Church i Sheffield, Storbritannien. De studerade de strukturer och de metoder Jesus baserade sin tjänst och undervisning på och de fann åtta principer som Jesus lärde ut till sina lärjungar. Mike och hans medarbetare omvandlade dessa principer till enkla figurer för att lättare kunna komma ihåg dem. De började applicera dessa principer i sitt församlingsarbete och med hjälp av dem (och den helige andes ledning) har församlingen växt till en av de största församlingarna i norra England, där 80 % av medlemmarna är under 40 år.

På ungdomsledardagarna i februari kommer vi att få undervisning om Life Shapes, men vi kommer också att sätta mycket tid på gemenskap med Gud och med varandra. Vi kommer att vara inför Herren i bön och lovsång och söka hans ansikte. Vi tror att det är viktigt att komma samman och söka Gud och be för vårt arbete — för vi arbetar alla för samma sak trots att vi finns på olika platser — och för att vårt land skall vända sig till Herren!

Denna gång kommer ungdomsledardagarna att hållas i Vasatrakten och det kommer att kosta runt 30 € per person (40 € för dem som anmäler sig efter den 22.1). Mera information om plats och program kommer snart på vår hemsida, där du också anmäler dig: www.ungdomsledardagar.info

För mer information angående Life Shapes gå till: www.sttoms.net

Vi ser fram emot att träffa Dig och önskar Dig Guds rika välsignelse!
Arr: Frikyrklig samverkan


ups
18:37 6.1.2006


glömde jag mellan träffa och i
marie
18:37 6.1.2006


hej honom träffa i sheffield! kult.
Veronica
21:49 4.1.2006


Om någon undrar så så kan jag berätta att det är meikäläinens blinkande öga och näsa som pryder nämnda hemsida. He!
André
21:39 4.1.2006


haha!! :) den va bra!!! jag kommer också
¤jenna¤
20:51 4.1.2006


Bjarne: "Jag kommer!"
Sök

Skriv sökordet i rutan
Reklam

Annonsera här? Det passar bra! Kontakta oss!
musik >
10 senaste
>
You're forgiveness
Av Samuel Erik, Text och musik Samuel Erik, Producerad Samuel Erik och Manne Tiainen
Mick
Av Zealot Poets
Kärlekseld
Av Zealot Poets
Flumparanoia
Av Zealot Poets
The Day of Salvation
Av Pontus J Back
Without You
Av Pontus J Back
Thankful
Av Pontus J Back
Mighty God You Are (King of Kings)
Av Andreas Forsberg, producerad av Egon Veevo
Every Drop
Av Samuel Eklund, Producerad av Joakim Palmén