Goda nyheter sedan 2002     Onsdag 31 maj 2023 kl 03:31Nyheter | Skicka in artikel | Annonser | Galleri | Blog | Musikalbum | Kontakta oss
Nyheter > Fila NERD partyt var en succé!
 0 8438 94 6
Christian Rosenlund
Online 08:30 07/01 2006  Modifierad 21:47 14/08 2010

Old articles  Efter exceptionellt påtryck av allmänheten och nattlig telefon terror har jag nu bestämt mig för att slarva ihop några rader och berätta hur NERD partyt blev!

Måndagen den 26 december, stod jag i köket hos mina föräldrar. Jag mumsade i mig en smörgås medan jag malde på tanken att jag stod framför ett dataproblem jag inte hade en lösning på, jag vågar erkänna att jag var relativt paff. Under minuterna följande, medan min tankeverksamhet hade fullt upp med att mala diverse faktorer slog tanken mig att dra video kanon till församlingsvåningen och sitta och softa. Det gick inte många minuter fören jag hade konstruerat scenariot runt Fila NERD Party. Jag ringde till min bror Mathias och frågade om det skulle gå för sig, han tyckte det var en jätte bra idé och jag och min bror Daniel – min brother in crime bakom Filas första Nerd party – fick klartecken för att köra igång.

Efter att vi med blod svett och tårar fått all utrustning och fungera var det dags att börja titta på första filmen. Upplevelsen var måttligt exalterande, visuellt helt fenomenalt och känslan av att trumhinnorna studsade hit och dit av en 900 watts subwoofer var ju helt enkelt fantastiskt. Vi hade byggt upp vår egen personliga biograf, men många fler fördelar jämfört med att traska till tennispalatset och punga ut med 10 spänn. Sköna soffor, mat i kylskåpet, toaletten underbart nära, Gran Delicato nere i hörnet (piilomainos, fantastiskt kaffe), möjligheten att verkligen breda ut sig där man sitter och det där fundamentala som man saknar på så många biografer, en paus knapp på kontrollen.

Jag vet vad du tänker ” ååååh härlighet, dagens ungdom sitter bara och ser på film ” Misströsta inte, vi gjorde så mycket mera än det, vi spelade dator och tv-spel också. *fniss* okej, jag ska sluta provocera. Nej, vi spelade också pingis och umgicks till sena timmar. Vi hade mycket annan aktivitet. För tanken bakom det här är, tro det eller inte, enhet. Vad vi gör vill jag att vi gör tillsammans. Enhet, enhet, enhet. Har vi inte enhet i församlingen och utanför den traditionella församlingsverksamheten kan vi lika bra avsluta verksamheten och stämpla kaffe kalas på agendan och ta högläsning från liberalismen i blickpunkten.

Vad jag ser i anden över Helsingfors och över Filadelfia församlingen är att Guds folk öppnar sina ögon och fokuserar på vem och vad vi är i Kristus och står tillsammans, hand i hand, i enhet. Församlingarna släpper sina barrikader och börjar sträcka sig över till andra församlingar, med vissheten om att när Guds folk står tillsammans i enhet kan vi stå emot helvetets portar.

Hur som helst, jag skulle inte skriva en predikan nu. :D Jag ville bara skriva lite om hur vi hade det under nerd partyt och tanken bakom. Partyt för den här gången är slut redan en vecka sen, men tankarna och planerna om att göra det här till något regelbundet, för alla att njuta av är mycket aktuellt.

Fila Nerd Party kommer förhoppningsvis att bli ett regelbundet party, jag hoppas att många tycker att det här är en bra grej och visar intresse för det. Kom gärna med förslag och idéer om hur vi kunde utveckla det här så att det kan vara en glädje för så många som möjligt.

Med dessa ord slutar jag för den här gången, power to the nerds.


bittilapsi (lukke)
23:00 8.1.2006


ME to wants oxo... kommer me ba d int härjar me mvv.. kör hårt men fort
Veronica
17:45 7.1.2006


Jaha, så fick den som vill ha min e-post adress den alldeles på köpet!
veronique_nordman@hotmail.com
17:43 7.1.2006


Du kan redogöra och illustrera du, Cicka. Du får mig skratta. Var välsignad!
Rasmus
17:19 7.1.2006


Se till att nästa gång inte blir samtidigt som MVV! :D jag vill också komma med :)
Dankku
13:03 7.1.2006


Well said, my brother! 2005 kunde inte ha slutat bättre, Fila Nerd Party var helt "tookot"!
Oskar
10:49 7.1.2006


Väl talat om enhet.
Sök

Skriv sökordet i rutan
Reklam

Annonsera här? Det passar bra! Kontakta oss!
musik >
10 senaste
>
You're forgiveness
Av Samuel Erik, Text och musik Samuel Erik, Producerad Samuel Erik och Manne Tiainen
Mick
Av Zealot Poets
Kärlekseld
Av Zealot Poets
Flumparanoia
Av Zealot Poets
The Day of Salvation
Av Pontus J Back
Without You
Av Pontus J Back
Thankful
Av Pontus J Back
Mighty God You Are (King of Kings)
Av Andreas Forsberg, producerad av Egon Veevo
Every Drop
Av Samuel Eklund, Producerad av Joakim Palmén