Sofia reste till South Hampton, New York (fotograf: Isa)

Dags för en resa?

OLD ARTICLES. Julen och nyåret är förbi. Framför oss har vi 3-4 månader av snö och kyla. Hur skulle det sitta med en resa?

På http://www.lomalle.com hittar du bra samlade reseerbjudanden. Vad sägs om en vecka i Marocko för 275€, en i Spanien för 250€ eller en på Teneriffa för 277€? Erbjudandena är så kallade sista-minuten resor, med avgång från 10 januari 2006 och framåt.

Mera långväga resor förstås också som alternativ. Ett hett tips är att söka efter en billig flygbiljett till ett land med låga priser. I Thailand kan du exempelvis på vissa ställen bo i en bungalow 50 meter från straden (och det 35-gradiga vattnet) för 7€/två personer.

Som en liten turn-off kan jag nämna att det har räknats ut att varje person kan flyga en enkel resa till Bankok i året utan att påfresta naturen för mycket. Var och en måste själv bestämma om ens samvete tillåter många flygresor i året.

Många påstår också att orsaken till att flygresor är så billiga är att flygbolagen inte behöver betala överhuvudtaget lika mycket bränselskatt som bilister etc.

Vare sig man reser eller inte är något av det härligaste att drömma sig bort från vardagen och kylan. Det kan alla göra oberoende av budget och ekologiska grubblerier.