Goda nyheter sedan 2002     Fredag 7 oktober 2022 kl 15:54Nyheter | Skicka in artikel | Annonser | Galleri | Blog | Musikalbum | Kontakta oss
Nyheter > Venia - In our weakness
Skivomslaget, målningen är av Teija Fagerström
 1 9900 67 2
Anders Olin
Online 08:20 19/01 2006  Modifierad 00:55 16/08 2010

Old articles  För ett tag sedan släppte det nyländska heavy bandet Venia sin demo. En demo som snabbt blev en populär raritet och åtråvärd skiva bland åhörarna. Undertecknad var en av de lyckliga som fick höra den och blev så pass imponerad av den att jag sedan dess sett framemot nästa alster.

Den upplevelsen lät inte sig dröja, för bara ett år senare blev en EP inspelad och om det inte vore nog så var Bombwork records så pass imponerade av den att de beslöt sig för att släppa den. Och då man hör skivan förstår man varför: melodiös heavy metal med en dos thrash influenser är vad som bjuds på. Och som inbiten fan av genren slukar jag detta med stor glädje.

Det som skiljer Venia från de flesta andra banden är två saker. Först och främst har de en kvinnlig sångare, Veronica, vars röst har vuxit enormt sedan demon. Vilket är imponerande med tanke på att det inte förflutit mycket tid sedan dens dagar. Man undrar vart detta skall sluta om hon fortsätter utvecklas i samma takt? Ännu hör man lite nyanser av osäkerhet när hon sjunger på engelska, men jag är rätt säker på att det är som bortblåst på nästa skiva. Den andra saken som skiljer dem är deras väldigt radikala och uppmuntrande texter. De handlar om frälsning i Jesus Kristus och vad vi är i Honom.

Av de fem spår jag blir erbjuden på denna skiva, har förälskelse skett med tre utav dem: den emotionella "Illusion", den thrash-influerade "The path" och den smått fantastiska "Heikko". De två resterande spåren är en rätt torr instrumental låt och en halvt sömnframkallande ballad. Viktors gitarr-spelande är något som också mponerar, kanske inte så snabbt med väldigt rena och melodiska stycken.

Trots att två av låtarna inte fyller mig med varma känslor, är detta en EP som jag tänker hämta från min skivsamling nu som då, för den skapar tro, hopp och kärlek!

--

Fler recensioner (för tillfället 463) hittar du på Anders Olins outtömliga resurs: www.victoryzine.com

Du kan köpa skivan från någon av ställena som är listade på följande länk:
www.bombworksrecords.com/cdInfo.php?cd_id=5009

Venias sida finns på följande adress:
www.veniaband.com


Viktor
13:35 19.1.2006


Skivan kan beställas från vår sida för 8€ / st + postporto (2€ för 1-2 skivor). Inget kreditkort behövs.


Sångtexterna är mycket viktiga för oss när vi lyssnar på musik så vi har medvetet valt denhär stilens texter. Vårt mål är att ha givande, upplyftande, uppmuntrande samt tankeväckande texter, sånt som vi själva tycker om att lyssna till. Personligen använder jag mig själv som "målgrupp" när jag skriver mina texter. Vad behöver jag höra? Trots att Bibeln kanske är bekant från pärm till pärm behöver vi ofta bli påminda om de otroliga löften som finns i den och kanske se dem i något annat sammanhang för att de riktigt skall sjunka in.
Thomas
11:35 19.1.2006


Det är alltid intressant när det dyker upp ett nytt kristet heavyband.Jag skulle köpa skivan om möjlighet funnes.Men eftersom jag inte har kreditkort får jag väl vänta och se.

Personligen tycker jag att deras sångtexter är lite väl radikala för min smak.De cerkar vara psalmer snarare än underhållningsmusik.Vilket ju nog är bra för dem som helst lyssnar på kristen heavy;de behöver inte vara rädda för onda influenser och sina egna tankar.Men kanske Venia skulle utgöra ett bra alternativ till den vanliga kyrkomusiken....

Sångtexterna räcker i alla fall inte för att bedöma deras musik.Det finns många band som spelar bra musik men har märkliga sångtexter.
Sök

Skriv sökordet i rutan
Reklam

Annonsera här? Det passar bra! Kontakta oss!
musik >
10 senaste
>
You're forgiveness
Av Samuel Erik, Text och musik Samuel Erik, Producerad Samuel Erik och Manne Tiainen
Mick
Av Zealot Poets
Kärlekseld
Av Zealot Poets
Flumparanoia
Av Zealot Poets
The Day of Salvation
Av Pontus J Back
Without You
Av Pontus J Back
Thankful
Av Pontus J Back
Mighty God You Are (King of Kings)
Av Andreas Forsberg, producerad av Egon Veevo
Every Drop
Av Samuel Eklund, Producerad av Joakim Palmén