Goda nyheter sedan 2002     Fredag 7 oktober 2022 kl 14:25Nyheter | Skicka in artikel | Annonser | Galleri | Blog | Musikalbum | Kontakta oss
Nyheter > Dagens funderare
 1 11630 73 8
Ronja
Online 18:05 25/01 2006  Modifierad 22:55 14/08 2010

Old articles  Vissa människor ställer man högre krav på än andra. Har man rätt att göra det? Om två personer gör samma misstag i liknande situationer, då blir man kanske arg på den ena, medans man inte ens reagerar på vad den andre gjorde.

Förväntar vi oss mera av våra kristna vänner? Tycker man att kristna människor i grunden ska veta bättre än icke-kristna?
Har det ens med saken att göra?

Det är nog bara så att vi i allmänhet särbehandlar folk. Vet inte om det är en bra eller dålig sak, det kanske är lite både och, beroende på situationen.

Hur som helst, man måste inte alltid förstå sig på människan, men man kan alltid försöka.


Andreas
22:05 26.1.2006


Måste instämma med Mathias i hans kommentar om bilden. Den är en verklig konstupplevelse! Många bilder är snygga, häftiga eller vackra - men inte alla berör en djupare, vilket denna bild faktiskt gör! :)
...
21:26 26.1.2006


Jag tycker att kristna mänskor tror sig allt ivara bättre än icke-kristna. Och om man gör något fel eller syndar så tittar genast kristna m,änskorna ner på en och dömmer
...
21:26 26.1.2006


Jag tycker att kristna mänskor tror sig allt ivara bättre än icke-kristna. Och om man gör något fel eller syndar så tittar genast kristna m,änskorna ner på en och dömmer
*nica*
13:46 26.1.2006


Det är så sant som du skriver. Jag måste erkänna att visst har man högre förväntningar på vissa än andra, trots att de kan vara i samma ålder. Man vet att vissa t.ex. allti e lite klantiga o om de då klåpar så va de ju lite väntat, så man blir int så upprörd, medan om nån som för det mesta är duktig "klåpar" så reagerar åtminstone jag på ett helt annat sätt, tyvärr. =/
linus
13:04 26.1.2006


Tack Mathias! Jag låg på magen i hundparken och försökte hitta ett rent ställe på isen xD
Mathias
12:00 26.1.2006


Wow, fantastiskt foto!
Och bra tankar...
Ronja
06:43 26.1.2006


Nu var det ju inte hur man klarar av fyskiska saker jag tänkte på. Inte heller att jämföra ett barn med en vuxen. Men, men.. Bra tanke hur som helst.
Jersey
23:16 25.1.2006


Det är klart att man förväntar sig olika mycket av olika personer. Man anser t.ex. inte att ett litet barn skall kunna läsa tidningen och gå på pottan själv. Det skall en vuxen klara av (behöver nödvändigtvis inte syssla med det senare) och en hel del utöver det. När man växer och mognar får man mer ansvar. Om en person är medveten om att något är fel är det rätt att förvänta sig att den personen håller sig borta från det felet. Man kan inte greppa allting genast, men med tiden mer och mer och så skall det vara.
Man borde väl alltid förvänta sig att folk gör sitt bästa, utgående från sina egna förutsättningar? Det är inte för mycket begärt, vem vill inte göra sitt bästa?
När man väl strular till det, eller på annat sätt inte sköter sig så bra, är förlåtelsen lika stor för alla, borde vara det i alla fall, och kanske ännu lite större för den som borde ha vetat bättre?
Bara några tankar... =)
Sök

Skriv sökordet i rutan
Reklam

Annonsera här? Det passar bra! Kontakta oss!
musik >
10 senaste
>
You're forgiveness
Av Samuel Erik, Text och musik Samuel Erik, Producerad Samuel Erik och Manne Tiainen
Mick
Av Zealot Poets
Kärlekseld
Av Zealot Poets
Flumparanoia
Av Zealot Poets
The Day of Salvation
Av Pontus J Back
Without You
Av Pontus J Back
Thankful
Av Pontus J Back
Mighty God You Are (King of Kings)
Av Andreas Forsberg, producerad av Egon Veevo
Every Drop
Av Samuel Eklund, Producerad av Joakim Palmén