Goda nyheter sedan 2002     Fredag 7 oktober 2022 kl 16:05Nyheter | Skicka in artikel | Annonser | Galleri | Blog | Musikalbum | Kontakta oss
Nyheter > Lite sanningar på finska
Korson mieslaulajat 40 år sedan
 1 10703 72 25
fredi/vankilat täynnä
Online 10:35 30/01 2006  Modifierad 19:44 14/08 2010

Old articles  Inte att fördöma, men att folket skall få veta. Suomi24.fi, för att sanningen ska fram.

Detta är skrivet 28.1, dagen före valdagen. Copy-pejstat från Suomi24-keskustelu.

Halonen lopettamassa kristilliset koulut

Eilen Korsossa, Halonen jätti vastaamatta ja kiersi kysymyksen, kristillisten koulujen olemassaolon oikeutta koskevaan kysymykseen!

Tapansa mukaan selitti aivan jotakin muuta, ja kaiken huipuksi Halosen henkilöstö kävi kysyjään käsiksi!! Tämä kertoo paljon Halosen ylimielisestä suhtautumiseta kristillisyyteen ja jopa sen vastustamiseen, vaikka lähes 90 % suomalasista kuuluu kirkkoon. Pentti Arajärvi on kuuluisa vuosien takaa työnsä puolesta ajaa pois uskonnon opetusta kouluista. Ikävää kuultavaa Suomen istuvalta presidentti parilta.

Turha kysyä miksi nuoriso voi huonosti ja vankilat ovat täynnä, kun heille ei saa opettaa onnellisen elämän ohjeita raamatusta, mitkä suojelevat nuorten elämää, johtavat oikeisiin valintoihin ja lähemmäisen rakkauteen.

Sama henkilö kysyi Niinstöltä tänään saman asian ja sai selvän vastuksen, Niinistö sanoi:" kannatan kristillisten koulujen olemassaoloa".

Mielestäni on kansallinen rikos äänestää jotakin muuta kuin Niinistöä. Martti Ahtisaarikin toivotti Jumalan siunausta uudenvuoden puheensa lopuksi.

Detta kom lite sent! Men bra att tänka lite nästa gång.

Låt oss ÄNDÅ stöda och välsigna Tarja, konstigt nog, men det är den ända vägen :)


pertti
22:54 31.1.2006


Ajattelevalle ei liene vaikeata ymmärtää, mikä vaikutus on korkeimmalta taholta tulevilla mielipiteillä päätöksiin.
Kristillisten koulujen lakkauttaminen ja kielteinen suhtautuminen niiden laajentumiseen (johon on tarvetta)
tulee toteutumaan jo ensi lukuvuonna, mikäli eduskunta niin
päättää ( ei kahden vuoden kuluttua)Saman tulevat kokemaan steiner ja montessorikoulut.
Lakkautuspäätös olisi puhtaasti poliittinen, koska ko. koulut toimivat taloudellisemmin kuin kunnalliset koulut.
Asiatiedon voit tarkistaa ylen uutisista tiistaina ja varmasti
huomisen lehdistä Erkolta tai Sossuilta.
Vetoomuslista koulujen puolesta kasvaa kymmenintuhansin allekirjoituksin- mennään mukaan!!
RHN
16:53 31.1.2006


På kd:s hemsida finns till vänster ALLEKIRJITA VETOMUS klicka där.Om du inte vill skriva ditt namn där kan du bara studera namnlistan.
Moi
16:33 31.1.2006


Varför ska man skriva namnet på en lista om det inte skadar... är det bara för skoj skull... dessutom vet jag inte var listan finns... kollade KDs webbsida men där fanns inget (som var så där jättesynligt alltså)
RHN
16:18 31.1.2006


Det skadar inte att sätta sitt namn på listan.För en stund sedan hade 20908 personer skrivit sitt namn på listan.Folk från olika delar av världen har skrivit sina namn,bland annat från Australien,Norge och flera andra länder.
Moi
14:37 31.1.2006


Vi måste ju debattera för att veta OM vi över huvud taget ska skriva på KDs lista... dahhh!
RHN
14:09 31.1.2006


Hallå!Istället för att debattera kristna skolor,skriv ert namn på kd:s lista och stöd kristen undervisning och kristna skolor i vårt land.
lotta m.
08:10 31.1.2006


visst är kristna skolor bra, precis som dagisar etc.Det viktiga är väl att vi inte blir "insnöade" i vår kristna värld utan har aktiva kontakter med icke kristna också.
Moi
22:04 30.1.2006


Är inte orsaken till att finland sekulariseras det att vi kristna inte finns med i samhället, d.v.s. står upp och visar färg (förutom när vi står intryckta i ett hörn på ett torg någonstans med en gitarr i handen). Skulle vi delta som normala människor kanske folk skulle ta kristendomen på allvar... och då följdaktligen inte sluta med religionsundervisning osv osv...
Oskar
21:47 30.1.2006


Jag tycker det är intressant att finländare alltid tänker i form av "det är säkert bäst att", och därför får alla alternativ förbjudas.

Oberoende man tycker det är bra för ens barn att gå i kristna skolor eller inte, så borde man väl få ha sådana!? Jag menar, andra borde ju åtminstone få ha sina barn i sådana.

Vi säger ofta att vi stänger in oss själva. Att ha en kristen skola kan vara att stänga in sig. Alternativt kan det vara en möjlighet att omformulera sin kristna tro i värderingar och ett praktiskt liv.

Om du skulle märka att man gör allt man kan i skolan för att ödelägga ditt barns tro, skulle du då inte vilja ha ett alternativ? Nu säger jag inte att det är så, men det är ingen orsak att ge ifrån sig friheten att ha skolor.
caroline
21:37 30.1.2006


det finns både för- och nackdelar med kristna skolor. men...det finns det ju också med "vanliga" skolor.hur som haver, så tror jag ändå att det inte medför välsignelse över ett land om landets ledning stänger kristna skolor.
Moi
20:05 30.1.2006


En gång tänkte jag att man borde starta en kristen skola... senare kom jag att tänka på att vi kristna ändå låst in oss så varför låsa in sina barn också. Är kristna skolor så bra?
Fredi
18:12 30.1.2006


Det är ju bra om folk funderar på detta. Oftast brukar många bara strunta och låta bli. Det jag vet är att Halonen och sossarna är inte för kristna skolor, tom. vill man ha bort allt kristet från vanliga skolor, fastän de redan är helt sekulariserade. Och ändå kallar man Finland för ett kristet land. Min point var bara den att trots allt ändå välsigna dem.
Valter
17:24 30.1.2006


öh, kan nån ta bort mig som källa/medförfattare till denna artikel?
janne
14:03 30.1.2006


http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?c...

Där finns den ursprungliga kommentaren. (snabb sökning med sökordet "halonen lopettamassa" på forumet i www.suomi24.fi

Fredi - vilken attityd har du? Menar du att dina motiv med den här artikeln (och då eventuellt andra också) är "olika reaktioner"? Dvs. att väcka diskussion? Jag tycker att det finns bättre sätt att väcka diskussion.
Och att hävda att något är sant bara för att man hört/läst att någon säger det tycker jag att är lite långsökt. Med trovärdiga referenser menas en sådan källa som kan granskas (till exempel en riktig persion som varit med om det och som jag kan ringa till och fråga om han faktiskt var med om det). Om du menar att man utifrån antagandet att Halonen inte är för kristna skolor och att hon får stöd från vänsterpariet kan säga att den där artikeln är "sanning" så går man ganska långt. Tycker du att följande kommentar med titeln "SDP:n ja SAK:n salaliitto" från samma forum är sanning? Något får mig att tvivla.
http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?c...

Vad menar du att är sanning i artikeln? Berättelsen eller det att Halonen tänker sluta alla kristna skolor? Presidenten har nämligen mycket lite att säga till om i fråga om undervisningspolitik. Fast halonen skulle vilja sluta alla kristna skolor i Finland så har hon inte politisk makt eller rättigheter att göra det. Det här är en fråga som vi får ta upp pånytt inför riksdagsvalet om ett år. (http://www.om.fi/3408.htm)
Christa
13:27 30.1.2006


Men visst har du rätt Fredi, trots fina referenser kan mycket också vara skräp! Fördelen med referenser är ändå att man kan kolla upp källan och själv avgöra om man tycker att den är skräp eller inte.
Christa
13:15 30.1.2006


Det du skriver låter vettigt och kan mycket väl stämma. Det jag mest är fundersam kring är sättet på vilket du för ut politiska diskussioner och kallar dem för sanningar. Mickelsson.net, för att sanningen skall fram?
linus
13:14 30.1.2006


Fast jag vet inte om kristna skolor är bäst för alla? Alltså möten, söndagsskola, ungdomssamlingar mm, där får man ju höra sanningarna.

Man borde ju vara ute med vanliga människor, i skolorna t ex. Något fel gör vi ju när alla tycker att vi är dömande och tror att vi tycker vi är överlägsna och bättre människor.

Hur har det kunnat gå så?
fredi ;)
13:05 30.1.2006


hehe..fast varifrån du tar att det alltid ska finnas här.. Ja mena bara att fundera lite på saken vad som stämmer och vad inte. Världen och det som folk läser som sanning, kan ofta bara vara totalt strunt, fastän de har sina fina referenser. Eller har jag kanske totalt fel?
Christa
13:02 30.1.2006


Referenser för vaddå?
fredi
13:00 30.1.2006


Kära folk! Ja håller me referenser. Men vad är trovärdigt? Iltalehti, Hesari eller kanske svenskfinlands bibel Hufvudstadsbladet? Int sku ja nu ha skrivit ut detta om jag inte vet att de finns sanningar i det. Har ni någo referenser?
Christa
12:54 30.1.2006


Jag håller också för att man borde använda trovärdiga referenser och skriva ut dem.
fredi
12:39 30.1.2006


Ja har attityd, ja vet. D bra att ha! Men kom ihåg hjärtats inställning. Det är olika reaktioner som jag är ute efter när jag sätter in något. Du har en bra attityd. Du e bra du Valter.
Valter
11:58 30.1.2006


Berätta vilken min "attityd" är? Att använda trovärdiga referenser och skriva ut dem är en vedertagen princip. Inte en attityd som jag har. Och den här källan är under all kritik. Därmed påstår jag inte att allt eller ens en del av det som står i inlägget är osanning, det kan vi tyvärr inte veta. Men eftersom du själv säger att du "länge vetat hur det står till med Tarja" osv. och backar upp det med en privatpersons inlägg - som du inte kontrollerat sanningshalten i och som råkar matcha din syn på saken - är det väl snarare du som har en viss attityd här.
fredi
11:25 30.1.2006


Va e dedär fö attiyd! JA ha har ju själv veta länge hur det står till med Tarja och te.x socialdemokraterna. Om nu någon person som var i Korso och lyssnade på Tarja ville kommentera de utan att skriva sitt namn får han/hon göra d! Ja tror int att du va Korso. D lite viktigare diskussioner vi kunde ha här, Valter.
Valter
11:18 30.1.2006


...och det här copy-pejstade du från Suomi24-keskustelu?? Den sanning som ska fram här är att detta är skrivet av en privatperson med signaturen "vankilat täynnä" på ett högst oseriöst diskussionsforum. Man brukar ge källreferenser, men kanske du skämdes för att skriva ut det i detta fall?
Sök

Skriv sökordet i rutan
Arkiv
Reklam

Annonsera här? Det passar bra! Kontakta oss!
musik >
10 senaste
>
You're forgiveness
Av Samuel Erik, Text och musik Samuel Erik, Producerad Samuel Erik och Manne Tiainen
Mick
Av Zealot Poets
Kärlekseld
Av Zealot Poets
Flumparanoia
Av Zealot Poets
The Day of Salvation
Av Pontus J Back
Without You
Av Pontus J Back
Thankful
Av Pontus J Back
Mighty God You Are (King of Kings)
Av Andreas Forsberg, producerad av Egon Veevo
Every Drop
Av Samuel Eklund, Producerad av Joakim Palmén