Goda nyheter sedan 2002     Fredag 7 oktober 2022 kl 14:58Nyheter | Skicka in artikel | Annonser | Galleri | Blog | Musikalbum | Kontakta oss
Nyheter > Tolerans i en riktning
Arkivbild
 1 25092 80 106
Patrik Hellström
Online 12:45 31/01 2006  Modifierad 22:21 14/08 2010

Old articles  Under de senaste dagarna har vi i massmedia kunnat konstatera att jämlikhetstanken globalt sett enbart är en fin slogan. Jyllands posten i Danmark har gjort karikatyrteckningar av profeten Muhammed. Denna händelse har skapat stor uppståndelse i den muslimska världen.

Protesterna har inte uteblivit. Libyen stängde omgående sin ambassad i Danmark. Muslimerna i Mellanöstern har bojkottat mejeriföretaget Arlas produkter vilket har resulterat i ett dagligt försäljningsbortfall i miljonklassen. I nyheterna såg vi hur Palestinier på öppen gata brände danska flaggan och högljutt och aggressivt visade sitt missnöje.

De tog inte många dagar så bad Jyllands-Postens chefredaktör Carsten Juste muslimerna om ursäkt för publiceringen. Ursäkten må vara befogad; jag håller med Bill Clinton som angående teckningarna frågade sig: Ska vi ersätta antisemitiska åsikter med antimuslimska fördomar?

Svar: Nej!

Men det mest bisarra i hela situationen är att ingen överhuvudtaget vågar sätta någon press på muslimerna. Jag anser att muslimerna borde be Danmark om ursäkt för att de offentligt bränt deras flagga och skändat nationalsymbolen.

Varför skall alltid toleransen vara riktat åt ett håll? Västvärlden skall alltid krypa på knä och uräkta sig medan aggressiva islamister får göra hur som helst utan skyldigheter och förpliktelser.

Kan än en gång konstatera att det finns mycket att göra för de som propagerar för global rättvisa och jämlikhet i världen. Kanske något för vår nyvalda president att hugga tag i.


Mea
01:42 13.5.2006


måste bara kommentera en sak till, ni skriver de "muslimska länderna" och när ni berättar om deras lagar där verkar ni syfta på alla muslimer som bor i länderna. men ofta är länderna inte särskilt demokratiskt styrda. och tror ni verkligen att folk kan protestera mot styret om de blir dödade för något så litet som om de skulle ha fel religion.
Har ni läst någon historia alls? ifll ni skulle ha gjort d skulle ni aldrig prata på det sättet ni gör. man kan ju nästan undra om ni överhuvudtaget har läst något annat än bibelm, ni är sorgliga människor som ska hävda er. i alla religioner finns det rötägg men självaste påven förstör ju för människor som kämpar mot AIDS genom att ge order till nunnorna att säga att kondomer inte funkar. Det har inget med religion att göira och om ni sger att de beter sig på ett speciellt sätt för att de har den eller den tron så tar ni ju bort ansvaret från de och lägger det på religionen. Man kan aldrig skylla på att man blivit åtsagd av någon gud att döda eller utföra andra sjuka handlingar för att även om man tror på guden så borde man inte lyda den. Dödar man för att man tror att ens gud har sagt att man ska göra det så beror det ju fortfarande på att men tyckte att det var rätt att döda för man skulle ju inte dyrka en gud som man inte tyckte hade fel budskap. men tack och lov så är det inte så många religösa fanatiker oavsett religion. föresten har ni tänkt på att bush brukar ställa sig bakom kristendomen när han ska ut och bomba ihjäl människor?? han har ju alltid med gud i sina tal, det är väl konstigare att ni kristna som ska vara så jävla duktiga inte reagerar när han svärtat ner er religion och kopplar ihop er gud med död och krig, lr? är det inte lika viktigt när offren är i irak eller i iran? är det inte lika illa då? eller gör det inget eftersom det ändå bara ä muslimer som dör?
Och muslimer de vet ni ju hur de är.. det var ju dem som inte respekterade andra religioner.. eller hur var det?
Mea
01:11 13.5.2006


haha, innan du uttalar dig om koranen ska dy ha läst den!! det står klart och tydligt att man inte får avbilda allah eller muhammed på något sätt, muslimaer kan acceptera det om det är en bild som är målad på ett speciellt sätt, men inte en bild som målar ut muhammed som en terrorist.
jag förstår inte hur man kan jämföra bilderna på jesus som homosexuell med dom på mohammed, tycker ni att homosexualitet är så hemskt att man kan jämställa den "förnedringen" med att bli utpekad som terrorist. skulle ni fortfarande ha tyckt att det var rätt med publikationerna om bilderna drivit med judars böjda näsor? självklart har den lilla grupp muslimer som är militanta fel, men den största delen håller ju inte på å fjantar sig utan reagerar bara på förtal mot dem. har hur många argument som helst kvar men jag tror inte att ni skulle lyssna på dom...
Mea
01:02 13.5.2006


smarta kommentarer.. islam är ju en religion, å så vitt jag vet kan man inte bomba religioner eller människors åsikter, du verkar lite bombad däremot
freppi
17:06 9.2.2006


I Was there försöker rubba din ambasad under den andra artikeln.... ha haa
killroy
12:59 9.2.2006


Dom skulle bara försöka röra min ambassad för då tar jag mitt bombplan och smäller hela islam i luften .
freppi
09:35 9.2.2006


sedan kan man tillägga att nog är muslimerna fega och rädda de också. De ger sig på Danmarks, sveriges, norges osv ambasader dvs sådana länder som de vet att det inte kommer bombplan flygandes från. tex Frankrikes och Usas Ambassad slipper de inte i närheten av.

Nej dom små länderna vågar de härja mot men inte mot storebror.

Man kan bara tänka sig vad som skulel hända om de angrep Usas Ambassad...
freppi
09:32 9.2.2006


Vad jag har förstått så är det Förbjudet att överhuvudtaget avbilda muhammed enlig islam, så ifall det varit en fin bild så skulle det i princip vara lika stort fel av den som gjort det. Bomben han hade på skallen hjälper knappast saken.

Nog bör väl andra respektera deras förbud liksom de borde respektera våra... men men allt är så svårt eftersom de inte tänker som oss.

Sen tror jag nog att det bara är ett svepskjäl det där med bilderna. Dessa folk bara väntar på att få börja härja mot väst och nu fick de en orsak.
Bo
01:25 9.2.2006


Jag tror att en del av rädslan gäller olja, eller kanske bristen på olja, Om fossila bränslen blir en bristvara(vilket det blir efter Kinas industralisering) så vill inget land bli ovän med dom som sitter och trycker på reserverna
killroy
23:41 8.2.2006


Konsigt att alla är rädda för muslimer och ingen vill vara ovän med dom . Man bara undra varför det inte var sån här uppståndelse när det kom eccehomoutställningen då va det nog minsann fritt fram att visa bilder och tavlor och till råga på allt i domkykan . Bara för att det kallas för konst , men e det inte samma sak .
Visst protesterade kristna vilket var rätt men inte kasta dom brandbomber på konsulat för det .
Man får skämta om Gud och Jesus men ritar man en bild av Muhammed så är man död ? Det står ingenstans i koranen att det är förbjudet att avbilda Muhammed . Men vi kristna har många karikatyrbilder av gud , ex. finns det i "Humor i helgade hyddor" .
Nej vi är fega som backar och vänder ryggen till.
Ch
22:35 8.2.2006


kilroy helt rätt av Sverige att ta avstånd från Danmark i denna sakfråga. Ingen vill väl att den "danska dynamiten" ska sprida sig till att gälla även Sverige, än mindre vårt kära fosterland!
jimmy
21:54 8.2.2006


Jag misstänker att Petter i själva verket har ett annat namn...hans sätt att skriva påminner mej om nån..va hette han nu...
Jocke Grönroos
17:28 8.2.2006


Orsaken varför jag inte skrivit om artikeln här ännu är för att jag inte har orkat, och... Nä, förresten inte orkar jag nu heller. Men det är ändå förstås en bättre diskussion än den om alkohol...
linus
16:42 8.2.2006


Tack Petter ;)
gotapelle
16:30 8.2.2006


Verkar vara dendär Petter som fick folk att börja skriva. Tacka honom. Fast den unge pastorns artikel är bra. Mycket bra.
Undraren
09:41 8.2.2006


Jag undrar om unge pastorn hade räknat med så mycket feedback på sin artikel?
killroy
17:47 7.2.2006


Jag tycker det är fegt av sverige att inte stöda danmark , vi i nrden borde väl hålla ihop . För skulle det va ombytta roller så sku alla länder runtomkring gadda ihop sig . Men här tar vi istället avstånd från varandra eller drar oss tillbaka när det börjar brinna i knutarna . De enda som hörs är typ : Ursäkta att vi finns till.
Oskar
17:28 6.2.2006


En bra artikel som visar hur ensidigt detta drama är, och behandlar muslimernas egna karikatyrteckningar finns här:
http://www.jpost.com/servlet/Satellite?c...
killroy
23:38 5.2.2006


Det är ju helt sjukt att extremisterna slipper fram för att bränna ambassader till höger och vänster . Lite humor från jyllands posten och dom tar det på blodigt allvar . löjligt . Och jag tror alla håller med mej .
Och det är bra att Flemming (han som ritat bilderna av Muhammed) inte ber om ursäkt . För att citera honom själv : Att be om ursäkt skulle ju va detsamma som om ett våldtäktsoffer skulle be om ursäkt för att hon haft för kort kjol på sig .
killroy
23:37 4.2.2006


Ja nu har det ingenting med artikeln att göra mera .
Lugna ner er nu kära bröder.
Moi
23:16 4.2.2006


Nu har Rambam och linus krånglat till det ordentligt... jag förstår inte vart ni två vill komma... FÖRSÖKER ni förstå varandra???
Rambam
22:27 4.2.2006


Mina besserwisser-sidor kommer normalt bara fram om dom lockas fram av andra besserwissrar. Om mänskor som inte är besserwissrar har fel bryr jag mig inte desto mer.

Men glädjen i att outbesserwissra en besserwisser är omätbar.
linus
22:25 4.2.2006


Jag har en Besserwisser-klubb med några polare! Någon här som kanske skulle vilja komma med på prövotid? ;)
Rambam
22:12 4.2.2006


Åh, jag ser nog den infallsvinkeln däri också. Men då man börjar nå sådana här meta-nivåer på diskussioner så är det svårt å låta bli.
linus
21:59 4.2.2006


Jag har kritiserat dig för att du anklagat mig för att döma andra. Men verkar det som om du lyssnar?
Rambam
21:57 4.2.2006


Med det menade jag att i längden blir det en tråkig upplevelse.

Däremot är det ju förståss tråkigt att känna sig kritiserad. Men om nån kritiserar mig för att jag gör något som helt klart är syndigt eller fel eller orättvist mot någon, så då - även om det uttråkar mig - så lyssnar jag och försöker ta kritiken åt mig. Kanske du inte är sån?
linus
21:39 4.2.2006


Det skulle ju vara tråkigt om du blev uttråkad. Jag som just tycker du uttråkar mig med hårda anklagelser trots att jag vare sig har dömt muslimer eller kristna (båda blir riktigt tillräckligt dömda på domedagen).
Rambam
21:30 4.2.2006


Jag har hittat judendomen; jag var länge en ganska fundamentalistisk kristen. Och det finns inget som skulle få mig att vända tillbaka. På dylika websidor brukar det att man säger sig tro på judendomen leda till att folk börjar försöka övertyga en att kristendomen är sann, så jag ber er att bespara er den mödan, ni kommer inte lyckas, och jag blir bara uttråkad.

Att jag kallar dig för hycklare beror på att de åsikter du uttrycker nog förtjänar att kallas hyckleri, då du bedömer din egen religion enligt andra kriterier än deras.
linus
21:26 4.2.2006


Vad är det du har hittat?

Du vet inte vad du pratar om när du dömer mig till hycklare.
killroy
20:40 4.2.2006


Här var det rambam och linus i överflöd . Ja det är kul med debatter . Var och en har ju rätt att tycka och tro som han vill utan att för den skull bli hjärntvättad . Här skriver vi i förhoppning av att vår nyvalda president ska kunna huggatag idetta .
Som det står i artikeln av patrik.
Rambam
20:25 4.2.2006


Jag har redan funnit vad jag behöver. Det var inte direkt vad jag ville hitta, men nu när jag väl är där finns det inget sätt för mig att förneka vad jag har.

MEN!
Min poäng rubbas inte av det du sade, och det gör dig till en hycklare som tycker du kan döma islam, men som kommer på olika ursäkter för att ge kristendomen "immunitet".
linus
20:11 4.2.2006


Hur skall jag veta vem Martin Luther har slagit och vilka synder han har begått? Jag kan knappt hålla reda på mina egna. Om han överträdde det dubbla kärleksbudet så bröt han mot allt och behöver en frälsare.

Jag försöker väga jämt, men jag är ju begränsad till min hjärna!

Fortsätt söka bäste Rambam: den som söker han finner :)
Rambam
19:39 4.2.2006


Din tolkning är för tillfället ganska ointressant. Hur kristendomen har tolkat, och hurudana tolkningar man så att säga ger "spelrum" för bland gamla tiders kristna (ifall någon går så långt som att säga att alla som tagit till våld i kristendomens namn är avfällingar & förkastar dem som falska lärare (då faller ju Luther och diverse andra ut - på basen av Luk 6:43) så har de via sina ställningstaganden varit konsekventa och isåfall blir min kritik värdelös, men jag har ännu inte hittat nån som är beredd att gå så långt så ...) Du verkar ge olika spelrum åt islam och kristendom, vilket är, om vi ska tolka lite GT-lag symboliskt, att "använda olika vågar" (Ords 11:1, Lev 19:36, Deu 25:13Ords 16:11, Ords 20:23, Mic 6:11). Om du inte vågar använda samma vågar när du väger kristendomen som islam tycker jag du borde tänka till litet.

- Rambam, som varken är kristen eller muslim
linus
19:05 4.2.2006


Domen är Herrens och domedagen närmar sig minsann. Men tills dess skall vi gå ut med det glada budskapet om att frälsningen har kommit för var och en som tar emot den.
Rambam
18:48 4.2.2006


Du menar alltså att Jesus, när han berättade liknelsen (och sade att med himmelriket är det som med ...) Det är helt klart att Jesus ville visa någon slags parallell mellan denne man av förnäm släkt som fanns i liknelsen och sig själv. OCH! Många av de citat av koranen som uppges mot islam är ännu mera dragna ur sina sammanhang än det jag nu kom med, eller som du så fint antydde "insinuerade".

Låt mig citera Fjellstedts bibelkommentar. Fjellstedt var under 1800-talet en respekterad luthersk präst, som förärades en Bibelutgåva med de kommentarer han författat. Han var mycket aktiv inom missionen till judar under delar av 1800-talet.
Så här sade han efter 19:27 - "härmed menas den dom, som skall öfwergå Kristi rikes motståndare, då han kommer, se Upp. 19:17-21, 21:8. Stundom fullbordas detta ord på Kristi fiender till en del redan här i den synliga werlden"
Jag undrar hur han menar att detta ord fullboras på Kristi fiender i den synliga werlden, om han inte accepterar att visst våld som används av Kristna mot "Kristi fiender" är berättigat. Ingen jag känner accepterar denna tolkning, men ingen är beredd att kalla Fjellstedt för en irrlärare - utom Liberalteologer.

Ännu en intressant detalj är att i indien använder de lokala kristna rena maffiametoderna mot de lokala hinduerna och muslimerna för att få dem att övergå till kristendom. Men det hör man så mycket om via kristna kanaler. (Jag har bara hört om det via judar, muslimer och ... liberalteologer). Men om man är tyst om det behöver man inte uttrycka/låssas(?) att man inte stöder det, och då kan ingen anklaga en för att stöda terrorism ... även om man innerst inne stöder de metoderna.
linus
18:31 4.2.2006


Mannen, som talade de där orden som citerades i föregående kommentar, var "En man av förnäm släkt för ett land långt borta". Rambam försöker felaktigt insinuera att denne mans instruktioner skulle gälla de kristna. Jag citerar(lånad från Folkbibeln.net)

Lukas 19:11-27

När de hörde detta, berättade Jesus ännu en liknelse, eftersom han var nära Jerusalem och de tänkte sig att Guds rike genast skulle träda fram på ett synligt sätt. Han sade: "En man av förnäm släkt for till ett land långt borta för att få kungavärdighet och sedan komma tillbaka. Han kallade till sig tio av sina tjänare och gav dem tio pund* och sade till dem: Gör affärer med dessa tills jag kommer tillbaka. Men hans landsmän hatade honom, och när han hade farit skickade de sändebud som skulle säga: Vi vill inte ha honom till kung över oss. Men han fick sin kungavärdighet, och när han kom tillbaka lät han kalla till sig tjänarna som hade fått pengarna. Han ville veta vad var och en hade förtjänat. Den förste kom och sade: Herre, ditt pund har gett tio pund till. Då sade kungen: Bra, du gode tjänare. Eftersom du har varit trogen i det minsta skall du härska över tio städer. Den andre kom och sade: Ditt pund har gett fem pund till. Kungen sade till honom: Du skall härska över fem städer. Därefter kom en annan tjänare och sade: Herre, se här är ditt pund. Jag har haft det förvarat i en duk av fruktan för dig, eftersom du är en sträng man som tar ut vad du inte har satt in och skördar vad du inte har sått. Hans herre sade till honom: Efter dina egna ord skall jag döma dig, du onde tjänare! Du visste att jag är en sträng man, som tar ut vad jag inte har satt in och skördar vad jag inte har sått. Varför satte du inte in mina pengar i en bank, så att jag kunde få ut dem med ränta när jag kom tillbaka? Och till dem som stod bredvid sade han: Ta ifrån honom hans pund och ge det åt den som har tio pund. De sade: Herre, han har redan tio pund. Ja, jag säger er: Var och en som har skall få, men den som inget har, från honom skall tas också det han har. Men dessa mina fiender som inte ville ha mig till kung över sig, för hit dem och hugg ner dem inför mina ögon.
Rambam
17:35 4.2.2006


Gissa vem som sa
"But those mine enemies, which would not that I should reign over them, bring hither, and slay [them] before me."

Och gissa vem som har uträttat detta budskap i hundratals år?
Veronica
14:51 4.2.2006


Verkar som att ett problem är:

Sura 5:33-35

"Those that make war against God and His apostle and spread disorder in the land shall be slain or crucified or have their hands and feet cut off on alternate sides, or be banished from the land. They shall be held up to shame in this world and sternly punished in the hereafter: except those who repent before you reduce them. For you must know that God is forgiving and merciful. Believers, have fear of God and seek the right path to Him. Fight valiantly for His cause, so that you may triumph."


Problem två:

"Say (unto them): If the abode of the Hereafter in the providence of Allah is indeed for you alone and not for others of mankind (as ye pretend), then long for death (for ye must long for death) if ye are truthful. But they will never long for it, because of that which their own hands have sent before them. Allah is aware of evil-doers."

En god muslim skall alltså längta efter döden.


Tänkvärd fråga:

If Koran did not support Osama bin Laden's claim that Muslims must kill non-Muslims, would tens of millions of Muslims be supporting him?
killroy
13:21 4.2.2006


Freppi de va inte du som skickat sms utan en person som inte själv vågar kommentera denna debatts inlägg . Och Oskar har rätt i att muslimer stöder säkert varandra när det väl kommer till kritan . Vi ser ju hur det gått för sverige , ger man dom lillfingret så tar dom hela handen. och Landet.
freppi
12:43 4.2.2006


Personligen så tror jag nog att många "vanliga medborgare" är väldgit förtryckta av de som utövar "paktisk islam" Dvs de skulle säkert jubla om de blev fria från förtryck och fick börja lära sig att tänka mera fritt.
Oskar
12:26 4.2.2006


Antag att islam är en fredlig religion, men problemet är auktoritetspersoner som inte följer islam. Då kan man inte få dessa "feltrogna" straffade. Det betyder att det som kommer att dominera den muslimska världen är dessa auktoritetspersoners form av islam, låt oss kalla det "praktisk islam". Då är vårt problem fortfarande att de som utövar "praktisk islam" vill kontrollera vad vi i väst gör, genom bombhot, genom terror, genom att bränna flaggor etc. Så då är "praktisk islam" ändå ett problem för oss, som vi måste ta ställning till.

Lösningen på det problemet är inte att backa för "praktisk islam", för att respektera religion. Då blir också vi kuvade. Vi straffar också "kristna" som dödar abortläkare. Varför inte då straffa "praktiska muslimer" som tar livet av västerlänningar? Jo, så långt håller de flesta med. Fundamentalisterna ska bort, säger de.

Frågan är bara om "de riktiga muslimerna" / "de flesta muslimerna" har större solidaritet till oss i väst, eller till "praktisk islam". Om det är det senare, så blir de en del av vårt problem med "praktisk islam". Då kommer de att skydda terroristerna från att bli fast, gömma vapen, bränna flaggor och glädja sig när de ser Europa i brand.
freppi
10:26 4.2.2006


Glömde säga att även vi bör ju hålla oss på den rätta vägen.
freppi
10:25 4.2.2006


Vi skall ju inte dömma människan men vi skall fördömma det som vi och de gör som är fel. Vi borde leda dom till den rätta vägen! Inte bara böja oss och ta emot och be om ursäkt för allt.
freppi
10:22 4.2.2006


Rambam verkar ju kunna en del fakta om saken. +poäng till honom också
freppi
10:20 4.2.2006


Förlåt om jag skicka sms till dig Killbegg... ha ha...
killroy
09:52 4.2.2006


Jag håller med att Petter har en del bra pointar , hade inte läst dom tidigare insändarna men nu har ja gjort det .
Hur som helst så skriver jag vad jag tycker på denna sida och är det så att någon stöter sig på det så stäng av datorn då eller skriv ett bättre inlägg själv , i stället för att skicka sms . dålig stil..........
freppi
09:10 4.2.2006


Intressant diskussion. Jag undrar bara varför alla klantar ner på Petter där i början( i alla fall många)?? Jag tycker nog att han hade flera pointer som var mycket tänkvärda.
Rambam
02:34 4.2.2006


tyvärr är de religiösa domstolarna i arabvärlden korrupta så du skulle knappast få någon bestraffad för det där. dock är det väl ingen överraskning, dom har i tiderna vart lika korrupta i den kristna världen också.
Problemet är det att - liksom i den kristna världen - är det många som inte riktigt läser sin religions heliga skrifter, och därför är det lätt för auktoritetsfigurer att missbruka sina flockars godtrogenhet. Därutöver, eftersom islam inte är sola scriptura, så är det lättare att förfalska extra-scripturellt material som beordrar diverse märkliga idéer.


även om det här temat är lite av en tangent så rekommenderar jag:
arabsforisrael.com
Rambam
01:27 4.2.2006


tyvärr är de religiösa domstolarna i arabvärlden korrupta så du skulle knappast få någon bestraffad för det där. dock är det väl ingen överraskning, dom har i tiderna vart lika korrupta i den kristna världen också.
Problemet är det att - liksom i den kristna världen - är det många som inte riktigt läser sin religions heliga skrifter, och därför är det lätt för auktoritetsfigurer att missbruka sina flockars godtrogenhet. Därutöver, eftersom islam inte är sola scriptura, så är det lättare att förfalska extra-scripturellt material som beordrar diverse märkliga idéer.


även om det här temat är lite av en tangent så rekommenderar jag:
arabsforisrael.com
Surfaren
01:25 4.2.2006


http://www.varldenidag.se/?aid=3280&sess...
Oskar
01:01 4.2.2006


Så om de som sysslar med terrorism är "dåliga muslimer" så kunde man ju tänka sig att det skulle vara möjligt att bestraffa dem i ett muslimskt samhälle?

Eller är det bara det att sekulärhumanismen tvingar oss att betrakta alla religioner som likvärdiga, eller nåt annat sådant?
Rambam
00:34 4.2.2006


Ingenstans i Koranen säger det något om att terrorister skall komma till Himlen och få domdär jungfrurna. Precis som det ingenstans står i Bibeln att man skall skjuta abortläkare.

I Koranen finns det faktiskt helt tydliga förbud som med direkt implikation blir förbud mot t.ex. självmordsbombning.
Oskar
00:23 4.2.2006


Muslimer kan säkert vara helt goda, men då kan vi ju istället säga att islam är ont. En kristen som dödar abortläkare bryter ju direkt mot Bibeln. Muslimska terrorister däremot lär ju ska komma direkt till paradiset.

Enda felet är att med den här synen är väl att vi då måste överge vår sekulärhumanistiska filosofi som underlag för kristen tro med demokratiska ideal.

What a shame, what a shame indeed :)

Då måste vi ju gräva fram den där gamla boken och lära känna Gud som Gud igen och inte en mänsklig idé.
Rambam
00:23 4.2.2006


Jag var nyligen i kontakt med en Finlandssvensk nazi som trodde att judehat och rasfientlighet var något bibeln stöder.

Han ansåg att Bibeln förbjuder äktenskap mellan mänskor av olika raser och annat sånt.

Och han menade att man har rätt att med våld driva ut folk av andra raser ur landet - speciellt judarna.

Eftersom det finns sådana kristna, så tycker jag det är helt rätt att kasta alla kristna i fängelse. /IRONI, men tyvärr är det helt sant det jag sade om den kristne nazin
Moi
22:50 3.2.2006


Man kan inte säga dom om muslimer... det finns kristna som tar livet av läkare som utför abort... det är ju också helt sjukt. Vi slänger inte ut alla kristna för det.
victor
22:09 3.2.2006


Roy har en point
killroy
20:50 3.2.2006


De e klart de finns goda muslimer oxå , men börjar dom hota med självbombare så e de bara att sparka ut alla ur landet . För kan man lita på en som ser söt och liten ut och samtidigt ha paketerat in sej med sprängdeg ?
Clara
15:48 3.2.2006


På tal om muslimer:
http://www.expressen.se/index.jsp?a=5186...
Andreas
13:24 3.2.2006


Sant, Moi, skillnaden är kanske den att de muslimska länderna i allmänhet verkligen är MUSLIMSKA och vissa av dem fundamentala. Då är det inte fråga om några bydårar som sitter under sina dadelpalmer och kastar bomber på alla förbipasserande utan dem som styr landet. T ex, läste jag i senaste Kyrkpressen, att flygvärdinnorna på det enda brittiska bolaget som flyger till Saudiarabien (kommer inte ihåg namnet) uppmanas avlägsna eventuella krucifix, klä sig i fotsid dräkt och gärna bära slöja i respekt för de troende muslimerna. Hm, säger jag. Och tycker fortfarande att de muslimer jag känner är lika fantastiska.
Moi
12:08 3.2.2006


Nu börjar ni ju övergå till rasism... Det är bland muslimer som med kristna... i båda grupperna finns en minoritet med hjärndöda idioter medan majoriteten är helt normala livsälskande individer. Tyvärr är det idioterna som hörs mest och därför spär på de fördomar som finns.
...
11:30 3.2.2006


Det var nyligen en iransk man som sade att europa skall förbereda sig för att ta emot judarna eftersom Israel kommer att bli övertaget av muslimvärlden. Som respons fick han av någon från europa: "Gärna, judarna är sofistikerade och intelligenta, men då muslimländerna vara berädda på att ta emot alla muslimer från europa( inte endast de som flyttat hit, utan också de som är födda här)
killroy
10:59 3.2.2006


provokativt eller inte ..
Men jag säger bara min åsikt .
Vi har ju religionsfrihet så då borde vi väl ha utrycksfrihet.
Snart är väl Finland med på svarta listan oxå pga. MUU MUU MUHAMMED med Lasse Erikssons låt om en ko som hette muhammed , ha ha .
linus
10:17 3.2.2006


Det som Killroy skriver låter först väldigt provokativt och elakt mot alla hyggliga muslimer som finns.

Men faktum är att muslimer har redan länge behandlat icke-muslimer så: På sitenhttp://sanningenomislam.se finns exempel på att man i Saudiarabien där det inte finns religionsfrihet, utan enbart moskeer får förekomma.

Muhammed säger Hadith 9:57: "Om någon förkastar sin islamska religion, döda honom."

http://www.sanningenomislam.se/introdukt... finns förklaringen varför månen används som religiös symbol.

Den sidan har sedan en mängd referenser listade.
killroy
09:53 3.2.2006


De e ju helt sjukt hur muslimerna håller på , bara för lite teckningars skull . Tänk om alla kristna skulle börja bränna olika länders flaggor och hota med självmordsbombningar när dom sett nån karikatyrteckning med Gud eller Jesus . Skulle Danskarna va kloka så ska dom utvisa alla Muslimer och invandrare så då finns det ju ingen ev.självmordsbombare kvar .
Hårt mot hårt , de e vad som gäller.
Moi
23:21 2.2.2006


Jenna... nu är det så att alla inte har haft samma moddalärare som du. Därför måste man modernisera språket (så att t om Oskar förstår)... men tack ändå...
Oskar
20:22 2.2.2006


Vad i all världen har "skära över samma kam" betytt ursprungligen? Att frisören klippte alla hår lika långa och håret blev både tjockt och fult? Känner någon till uttryckets historia?
¤jenna¤§
19:32 2.2.2006


Det här har nu absolut inget med artikeln att göra, men jag måste bara tillägga, att det heter "SKÄRA alla över samma KAM" enligt moddalärarna om man nu vill vara petig... inte dra eller kant... :) felåt min petighet!
Christa
17:13 2.2.2006


Jag läste slarvigt, nu förstår jag! Bajs på de :p
Erkki Esimerkki
15:48 2.2.2006


haha aaah d va d du mena... ne ja men ju första gången att en muslim e troligen mycke räddare för en attack en vad jag är.... Skit på dej christa ;)
Christa
15:01 2.2.2006


När du Erik, sa att du inte är det minsta rädd för militanta muslimer, men nog för flygplan från väst. Missförstod jag? Försökte bara vara lite lustig, sori maan :)
Clara
14:59 2.2.2006


Mänskor ska vi respektera, men deras gärningar behöver vi inte repsektera!
Moi
14:09 2.2.2006


Min kommentar hade inte så mycket med artikeln utan mera med inläggen...
Moi
14:08 2.2.2006


Har läst någonstans om en som sa att "det är lättare att se stickan i sin broders öga än att se stocken i sitt eget"... Ska vi nå muslimer måste vi ju också respektera dem som människor med egen kultur. Samtidigt håller jag med om att de har en total brist på självironi. Men o.a.s. kan man absolut inte dra alla över en kant.
Erkki Esimerkki
13:29 2.2.2006


Christa: Jag förstår inte vad de där två alternativen har med det jag diskuterade med linus före? kan du förklara. Va vill du komma fram till?
Caco
12:36 2.2.2006


Håller med Tanja att det verkar ganska konstigt att be om ursäkt för att man blivit mordhotad. Sedan är det ju också märkligt att muslimerna påpekar hur viktigt det är att inte såra andra religioner medan alla som någon gång bläddrat i dagstidning i mellanöstern vet att det nästan alltid finns någon kränkande karikatyr (ofta på ledarsidan) av judar mer stora näsor...Så det gäller tydligen bara alla andra än muslimer. Det är ju även mycket ironiskt att muslimerna som blev så upprörda över bilderna med muhammed med en bomb genast , just det, bombhotade tidningen! Det är nästan komiskt om det inte skulle vara så tragiskt samtidigt. Gällande hemskheter som gjort i kristenhetens namn i historien (korståg, inkvisationen mm) så måste man ändå påpeka att det finns en stor skillnad på den islamska läran (dö i heligt krig som får du fribiljett till jungfruarna i paradiset) och och det kristna budskapet (älska din nästa som dig själv. De kristna som utfört hemskheter har uppenbart avvikit från läran enligt alla som läst NT medan muslimer som gör bombdåd lyder koranen enligt åtminstone endel koran tolkare (många är naturligvis betydligt humanare i sin tolkning).
Tanja
11:10 2.2.2006


Karikatyrer på Jesus och Gud ritas ju konstant och inte har jag märkt att man bränner flaggor pga det, eller mordhotar någon. Respekt är liksom dagens "inne-ord" och i våra länder respekterar vi ju allt och alla - för det skall man. Men att sätta gränser och stå för det vi tror på. Det har vi blivit mycket dåliga på. Hur kan de muslimska länderna styra vad andra (kristna) länder vill publicera? Sen bränner de flaggor, mordhotar folk och så måste VI be om ursäkt.. för de blev ju så sårade!! Det är ju helt sjukt. Och att jag tycker att det är sjukt och fel innebär inte att jag hatar alla muslimer - men deras religion, den avskyr jag. Vad sedan kristna har gjort genom tiderna anser jag inte vara relevant i den här frågan.
linus
06:28 2.2.2006


Petter, jag läste dina kommentarer flera gånger och märkte att du hade också en hel del bra poänger (mellan anklagelserna). Jag råder dig att i framtiden skippa påhoppen så att man kan lättare ta fasta på det goda du har att komma med. Berätta hellre hur du själv gör och låt dig bli till föredöme :)
Nicke
23:11 1.2.2006


Petter är du då ett föredömme för andra? jag bara undrar...på tanken om ditt inlägg..Mmmm..??
Petter
21:59 1.2.2006


Mitt sista inlägg i denna debatt, som jag inte tror läses av många. Moderna människor i Svensk-Finland är blinda och förstår inte att söka Gud medan han låter sig finnas. Man vill hellre vifta med sina rävsvansar och åka i Världens karuseller. Djävulen syns sällan utan arbetar i det fördolda. Det lägsta som en pastor kan göra att gå med i världens system. Då förlorar han sin helighet och Gud blir fjärran och avlägsen. Och sen förvandlas han till en rostig tomt klingande trumpet som ingen gitter höra på. Och detta är denna debatt ett mycket tydligt exempel på. Vare sig den unge ivrige pastorns text eller debattinläggen innehåller någonsomhelst teologi eller känsla av kristendomstypisk ödmjukhet. Istället finns för Världen typisk smutskastning och hårda åsikter. Därför är min uppmaning till ett blint folk: 'Sök Gud medan han låter sig finnas'. Sen vad jag själv står för, vem jag egentligen är, vadslags insyn jag har i pingstkyrkan och liknande saker kvittar. Det som gäller är: 'Sök Gud medan han låter sig finnas, För ut evangelium till Svensk-Finland, Lev så att Ni är ett föredöme för andra, Fasta och Be'.
Avslutar med en liten uppmaning till den unge pastorn och påminner samtidigt om att jag ständigt ber för honom och för Svensk-Finland;

'Akta Noga Skatten Som Gud Dig Sänder/Att Den Ej Glider Ur Dina Händer/Du Är Ej Ensam, Många Änglar Till Dig Ser/Att Ljus Och Värme Råder Och Inget Oförutsett Sker'
Jode
20:40 1.2.2006


bra skrivet Patte! Gud välsigne dej!
Christa
20:39 1.2.2006


Det är sant att kristna i tiderna har gjort helt förskräckliga saker och vi har absolut ingenting att slå oss för bröstet för. Men skulle det inte ha varit bra om någon skulle ha stoppat de kristna korstågen, egentligen? Någon som sett vad som höll på och hända och som sa sin åsikt.

Förresten, Erik är du, personligen, mera rädd för att Bush skall flygplansbomba Forsby än för att Hassan bombar din kompis i Londons metro? Honest?

peace :)
Eccon
19:44 1.2.2006


Bra Patte!! Håller med dig 100%!!!!
O Tack "Petter" Du fick igång en ordentlig diskussion.. ;-)
Oskar
19:37 1.2.2006


Eftersom "Gota" skrev till "Ni" med stor bokstav så kan jag ju svara :)

Jag kan inte tala för Linus, men jag uppfattade Petters kommentar ilsken, eller kanske rättare sagt fientlig, inte p.g.a. åsikter "Petter" framförde, utan det att han angrep författaren till artikeln, inte saken.

Var då?
Du är alldeles för hård i dina omdömen. Sök Gud så skall Du få se att han inte förespråkar hårdhet och dömanden.

Åtminstone jag uppfattar detta som ett direkt angrepp på en persons karaktär, inte ett inlägg i en sakfråga.

I den andra kommentaren ger sig "Petter" på att författaren är pastor i pingströrelsen. Det är helt irrelevant för frågan. Det kan vara helt på sin plats att diskutera vad som passar och inte passar för en pastor på t.ex. pingstväckelsens pastorskonferens, men för denna diskussion är det helt ovidkommande, ja helt enkelt ett angrepp på personen, inte frågan, igen.

I övrigt så är det missvisande att kalla muslimer (eller kanske rättare sagt muslimska opinionsbildare) för desperata människor. Det är vår egen inbillning som får oss att tro att orsaken till att folk bränner danska flaggan inte är att de är fientliga till oss, utan att det är synd om dem. Och visst är det synd om dem, men det är ingen ursäkt att låta dem hålla på på det sättet.

Muslimerna vill ta över Europa. Islam lever aldrig fredligt med andra religioner, om inte de andra är kuvade under islam. Då blir det lika fredligt och bra som i, säg Iran.

Pattes artikel är mycket relevant och kan öppna våra ögon för saker som sker i vår värld idag, som kommer att påverka situationen i vår världsdel mycket märkbart de kommande åren.
linus
18:44 1.2.2006


Gota, jag svarade redan att jag uppfattade den som sådan. Men jag har haft fel förut, och jag kommer att ha fel många gånger till.
Gota
18:36 1.2.2006


Hur kan man få det till att Petters första inlägg är ilsket. Verkar som om skulle vara en armada av typer som håller samman mot alla utomstående. Men hur kan man få det till att Petters texter är ilskna. Kan Ni svara på det.
Jakob Wikström
16:14 1.2.2006


Bra skrivet Patte.
linus
13:43 1.2.2006


Jag uppfattade hans kommentar som mycket aggressiv, beskyllningar som om han inte läste artikeln i första hand. Men alla tolkar ju saker olika, på gott och ont. Inga problem :)
Erkki Esimerkki
13:27 1.2.2006


Inte det minsta. Varför skulle jag vara det? Om jag skulle vara det, vad skall jag göra åt det? Utrota alla muslimer eller? Jag tror dock en pojke i min ålder i arabvärlden är ganska rädd för bombplan från västvärlden... Och fortfarande Linus var fanns ilskan i Petters inlägg?
linus
13:10 1.2.2006


Erkki-Merkki, är inte du orolig för många militanta muslimers hotande?
Erkki Esimerkki
12:58 1.2.2006


linus var just visar petter någon ilska i sitt första inlägg? Jag tyckte det bara var helt vettiga saker han skrivit....
linus
12:34 1.2.2006


Får man inte tala om ett mörkt hot? Det skämttecknaren hade ritat var Muhammed som en självmordsbombare. Ironiskt nog hotas nu tidningen av bombare ...

Sen tycker jag att Petters första inlägg visade mycket av den ilska som han själv varnar för.

Men jag tror alla menar väl innerst inne, vi är bundna av ord och förutfattade meningar.
Petter
12:16 1.2.2006


Det finns en aspekt till texten som pastor Hellström har skrivit. Han ondgör sig tydligt över muslimerna. Och han har ondgjort sig tidigare om andra definierade grupper. Hårdför kristendomslära blandat med politik och värdsliga konflikter skall inte diskuteras på detta sätt av företrädare för pingstkyrkan. Många yngre ivriga pastorer har tappat bort sitt mandat och vad de är skickade för. Och enligt min mening handlar det om att de har distanserats från Gud. Det enda som ger närhet till Gud och hans vilja är ett aktivt och enträget böneliv. Gå den vägen. Sök Gud och lyssna till vad Han har att säga. Och sluta diskutera sådanahär värdsliga och köttsliga saker skapade av hat och ondska.
Bo
01:09 1.2.2006


Finns det ingen som tycker att det är en hädelse att muslimerna vägrar godta Carsten Juste´s ursäkt utan kräver en ursäkt av den danska regeringen? Har den muslimska världen ingen respekt eller förståelse för lagen om tryckfrihet? Jag håller med om att bilderna var ett övertramp och jag förstår om muslimerna känner sig kränkta men jag förstår inte hur man kan bränna flaggan till ett land som öppnat sina gränser och tagit emot flyktingar(även muslimska)och gett dom arbete och ett nytt liv utan krig och förföljelse eller hota medborgarna vars skattepengar till en viss del gått åt till bistånd för att upprätta en palestinsk stat.
Thomas
00:08 1.2.2006


Jag tycker mig nog kunna förstå muslimernas indignation.Om jag varit i deras situation hade jag nog också skändat Danmarks flagga.

Var går gränsen för hur mycket hädelser man måste tåla?
Majsan
22:26 31.1.2006


Bra Patte! Du har helt rätt.
linus
22:07 31.1.2006


Oskar du lärde oss igen ett bra begrepp. :)

Jag ser dessa provokationer som Danskarna gjort som onödiga, men reaktionerna är betydligt sämre, som när någon skämtar om din näsa och du slår ihjäl dem :)

Peace!
Andreas
21:25 31.1.2006


http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d...
Andreas
21:24 31.1.2006


Köpenhamn. Bombhot mot danska städer och en fatwa mot den danska bataljonen i Irak. Det är den senaste utvecklingen i den eskalerande krisen om tidningen Jyllands-Postens karikatyrer av profeten Muhammed.

Så långt Dagens Nyheter. Otroligt dumt är det ju av Jyllandsposten att publicera sådana bilder, men detta är nog överdrivet. På muslimskt håll kunde man lära sig innebörden av ett ord: förlåtelse. Men tragiska fakta är att det inte existerar där på samma sätt som hos oss.

Dagens Nyheter igen:

Bojkotten av danska varor och tjänster i den muslimska världen fortsatte. På tisdagen rapporterade Den Danske Bank att de informella sanktionerna kostar Danmark motsvarande åtta miljarder kronor i årlig exportinkomst och att danska arbetstillfällen hotas. Från Gaza kunde danska tv-tittare se hur danska flaggan Dannebrogen brändes, liksom bilder på regeringschefen Fogh Rasmussen. Det palestinska självstyrets president Mahmoud Abbas vädjan om att stoppa aggressionerna och hoten mot danskar tycktes klinga ohörda.
Oskar
20:20 31.1.2006


Jag tycker Petter kunde läsa vad ad' class='embedurls embed-link' target='_blank'>http://dictionary.reference.com/search?q... hominem betyder, och sedan sluta vanhelga min broders namn :)
clara
20:16 31.1.2006


Kära Petter; minns en sak: läs hela texten och försök förstå vad som skrivs (dvs. att tolerans bör gå två vägar; med andra ord: kristna ska respektera muslimer och deras samhälle OCH muslimer bör respektera kristna och vårt samhälle). Det var artikelns budskap, vilket tycks ha gott Herr Petter helt förbi.

Minns även en annan sak: att respekt gäller även för bröder, systrar, pastorer, medmänskor osv. Respektera andras åsikter, liksom vi ska respektera muslimernas åsikter.

Minns slutligen en tredje sak: Att precis som vi inte ska dra hela islamvärlden över en kam så ska vi inte heller dra hela kristendomen över en kam.

Amen, säger vi till bönen – respektera vår nästa trots att denne inte delar våra värderingar – gör du det Petter? Det gäller dina kristna vänner lika mycket som muslimerna i Mellanöstern.
clara
20:10 31.1.2006


Kära Petter; minns en sak: läs hela texten och försök förstå vad som skrivs (dvs. att tolerans bör gå två vägar; med andra ord: kristna ska respektera muslimer och deras samhälle OCH muslimer bör respektera kristna och vårt samhälle). Det var artikelns budskap, vilket tycks ha gott Herr Petter helt förbi.

Minns även en annan sak: att respekt gäller även för bröder, systrar, pastorer, medmänskor osv. Respektera andras åsikter, liksom vi ska respektera muslimernas åsikter.

Minns slutligen en tredje sak: Att precis som vi inte ska dra hela islamvärlden över en kam så ska vi inte heller dra hela kristendomen över en kam.

Amen, säger vi till bönen – respektera vår nästa trots att denne inte delar våra värderingar – gör du det Petter? Det gäller dina kristna vänner lika mycket som muslimerna i Mellanöstern.
fredi
19:55 31.1.2006


Det som inte världen förstår är skillnad mellan religion och relation. Relation till Gud får man endast genom att ge sitt liv till Jesus.

Före man inte har gjort detta i sitt hjärta kan man inte förstå det andliga, för att ens ande inte är född pånytt, den ande som Gud i skapelsen blåste liv i, som Bibeln säger. Detta bröts i syndafallet. Alla har syndat, även jag och du, säger Guds Ord, men tackvare Jesus är vi FRIA. En som bara lever med kropp och själ, ser inte. Been there, done that.

Jag vet inte vad "petter" tänker eller "x", men ni tycks inte förstå hela bilden, evigheten.

Allt som kallar sig kristendom utan relation till Jesus är religion och är samma sak som alla andra religionen, om det nu sen är buddism, hinduism, islam, taoism, ett rockband eller något humanistiskt tankesätt som gör människan till gud, alla tror på något, vill man det eller inte. Bra att fundera ibland vem man riktigt tjänar. Religion är död. Jesus är liv. I den äkta tron på Jesus finns kärlek, hopp, frid och liv i överflöd.

Jag har vänner som är Palestinier och Iranier, både Bahai (ungefär som muslim) och troende och icke-troende muslimer. De är mina vänner och jag älskar dem, det är därför jag vill tala sanning med dem och berätta evangeliet, annars vore jag ju väldigt fräck. Evangelium (glada nyheter) ahaaaaa?? Där ser man, kan man vara glad när man är kristen? ;) Fundera... glad av religion eller att man funnit livet med stort L. Allt har sin tid och man skall faktiskt fundera om det är värt att vara kristen, många i denna värld betalar ett högt pris idag när de väljer Jesus. "Jag är vägen, sanningen och livet" Häls. Jesus. Var välsignad pastor Patrik.
Andreas
19:01 31.1.2006


Ok, hade inte läst ditt inlägg helt ordentligt X och såg nu att du inte påstod att Hitler direkt var kristen: så förlåt mig mitt påhopp! Står för mina åsikter, men de är inte riktade till dig!
Andreas
18:58 31.1.2006


Hej, Mr X, ta och studera Bibeln lite och finn att Jesus säger: ett bud ger jag er: älska din Gud av hela ditt hjärta och din nästa såsom dig själv. Var det detta Hitler gjorde? Nej. Oberoende av i vems namn Hitler gjorde sina fruktansvärda handlingar (de må så ha varit i Snusmumrikens namn) så kristen var han inte. Vilken satanist som helst kan ha hur goda relationer till Vatikanen som helst bara han förstår att spela teater tillräckligt väl.

Någon rim och reson får det allt vara. Jag besökte själv det muslimska landet Egypten för en dryg månad sedan och träffade en massa troende muslimer som var alldeles underbara människor - vänliga och trevliga. Samtidigt är jag medveten om att det t ex Hamas sysslar med och detta kan jag inte godkänna. Det gäller att vara saklig och hålla sig till sanningen åt alla riktningar, eller hur Mr X?
x
18:28 31.1.2006


Ha ha Petter är igång igen. Arma Gubbe.
Är nog sanning i det att västvärlden och kristendomen inte är så heliga som de tror.
Vad har västvärlden att komma med; porr, narkotika, slum, barnhandel, arbetslöshet, miljöförstöring, hiv, tobak, materialism, skillsmässa, protitution och mycket mera.
Regimer i västvärlden som mördat i Guds namn; vietnam (USA), nazi (Tyskland). Både Hitler och Bush hade/har starka drag av kristendom i sin maktutövning. Även Hitler, som höll sig länge på god fot med tex Vatikanen och Påven blundade för existensen av koncentrationsläger.
Och går man litet längre tillbaka i tiden så har man skjutit, krossat, eldat, dränkt i Guds namn.
Nog är muslimer fanatiker. Och nog är Petter det även tillsammans med andra 'kristna'.
Men nog har Petter litet rätt även. Det är inte bra att laga konflikt och reta upp folk från andra kulturer i onödan. Det är nog mycket ohövligt att rita skämtteckningar av Muhammed och trycka upp de i en tidning. Och det blir en känsla att Jesus inte skulle ha tyckt om sådant.
linus
17:54 31.1.2006


Petter, skämtar du? Vem som helst som säger något ifrågasättande emot islam verkar kunna bli hotad till döden (Runar Sögaard, S Rushdie, någon filmare i Holland, som några exempel). Är det något som skall tolereras? Respekterar du inte ens åsiktfrihet längre?

Vad har du för underlag till påstående punkt 3?

Petter, menar du verkligen att det inte ligger något i det Patte säger?
Petter
16:34 31.1.2006


Pastor Hellström; minns en sak. Vad skulle den kristna världen tycka om man skulle rita karikatyrbilder av Jesus på ett kors tex drickandes någon finländsk mellanöl och utan kläder(bara en liknelse). Du och jag och många andra kristna skulle ta mycket illa upp och tycka att det är att häda våra religiösa värderingar. Du är alldeles för hård i dina omdömen. Sök Gud så skall Du få se att han inte förespråkar hårdhet och dömanden. Låt muslimerna ha sina värderingar och respektera dem. Det är sann kristendom. Ingen blir bättre av att man i Västvärlden i offentigheten hädar muslimernas värderingar. Det bara ökar på känslan av orättvisa och på hatet. Västvärlden har extremt mycket skuld på sitt samvete och är egentligen en parasit på jordklotet som roffar åt sig alla resurser och inte vill dela med sig och skapar stenhårda gränser så att de som är utanför skall förbli utanför. Även Du och även jag har andel i denna skuld och jag är övertygad om att då Domens Dag kommer så kommer vi att på något sätt få stå till svars för vad vi tagit från våra medmänniskor.
Minns även en annan sak: islam är en sak och islamister är en annan sak. Du blandar ihop begreppen.
Minns slutligen en tredje sak: Kristendomen har varit exakt lika blodsdrypande genom historien som islam.
Det är lätt att döma ut desperata människor när man sitter i ett tryggt och lugnt samhälle och har allt i materialväg som går att få.

En liten bön: 'Tack Gud för att Du skall lära oss att respektera vår nästa trots att denne inte delar våra värderingar. Tack Gud för att Du är allsmäktig och älskar alla jordens människor'.
Sök

Skriv sökordet i rutan
Reklam

Annonsera här? Det passar bra! Kontakta oss!
musik >
10 senaste
>
You're forgiveness
Av Samuel Erik, Text och musik Samuel Erik, Producerad Samuel Erik och Manne Tiainen
Mick
Av Zealot Poets
Kärlekseld
Av Zealot Poets
Flumparanoia
Av Zealot Poets
The Day of Salvation
Av Pontus J Back
Without You
Av Pontus J Back
Thankful
Av Pontus J Back
Mighty God You Are (King of Kings)
Av Andreas Forsberg, producerad av Egon Veevo
Every Drop
Av Samuel Eklund, Producerad av Joakim Palmén