Jag är kristen!

OLD ARTICLES. Jag är kristen. Sådär, jag fick det sagt. Jag har hela mitt liv haft svårt att berätta åt andra att jag tror på Gud. I lågstadiet blev jag mobbad för att jag gick i söndagsskola och för att vi gick ganska ofta till kyrkan. Då fattade jag inte ännu att det var något speciellt att vara troende.

Ända sen jag var liten har min mamma lärt mig och berättat om Jesus. Jag tyckte att det var självklart att man trodde på Gud.

Jag minns en gång i lågstadiet då vi skulle ha religion. Vet inte vad vi höll på tala om med några kompisar, men jag hörde en av dem säga att han inte tror på Gud. Mina ögon blev stora som tennisbollar och hakan föll ner i golvet (Nå, nästan i alla fall). När läraren kom sa jag genast: "Lärarn, lärarn, han där tror inte på Gud!". Läraren såg lite förvånad ut på mig och sa: "Inte behöver man tro på Gud för att vara på religionstimmen". Jag blev tyst och satte ner mig på min stol. Under lektionen berättade läraren om Jesu uppståndelse och jag lyssnade noga på och kunde se allt det hon berättade framför mig. Mitt i allt kommenterade någon bak i klassen med hög röst: "Int kan dedä ha hänt påriktit! Int e de möjlit!". Det blev en stor "diskussion" (så bra som lågstadie-elever nu kan diskutera) om ämnet och jag märkte att jag var nästan den enda troende i klassen. Hittills hade jag trott att alla är kristna, men nu öppnades mina ögon. Nästan hela resten av tiden i lågstadiet blev jag mobbad för min tro på Jesus.

När jag gick i högstadiet bodde vi på en annan ort, och ingen kände mig från förut i skolan. Jag var försiktig med att avslöja att jag var kristen, för jag var rädd att jag skulle bli mobbad igen. I högstadiet har inte ordet "mobbning" samma betydelse som i lågstadiet. Där är mobbning mycket värre. Så jag höll tyst om min hemlighet hela högstadietiden. Den enda personen jag berättade det åt var min allra bästa vän. Han tog det bra och tyckte det är bra att man vågar tro på det man vill. Trots det hade jag inte tillräckligt med mod för att vara fullt öppen med saken.

Idag fösöker jag vara helt öppen om min tro. Jag har vuxit så mycket i min tro de senaste åren att jag vågar och känner att jag bara måste berätta om Jesus till andra. Jag brinner av lust att sprida kristendomen och berätta till alla hur god Gud är, och att det överhuvudtaget finns en allsmäktig och älskande Gud.

Jag vill också uppmuntra alla er andra att våga vara öppna och dela med er av Guds kärlek åt alla. Det finns massor av människor som inte ens har hört talas om Gud, tänk på dem. Vi kan inte bara sitta hemma och veta att Gud skyddar oss, vi måste sprida kristendomen!

Jag har skapat en blogg där jag skriver om mina erfarenheter om Jesus. Man kan också skriva in sitt böneämne som sedan nämns i ”Veckans bön”. Läs och kommentera gärna artiklarna om ni vill. Bloggens adress är:

http://levforhonom.blogspot.com