Goda nyheter sedan 2002     Söndag 16 februari 2020 kl 21:28Nyheter | Skicka in artikel | Annonser | Bli skribent | Galleri | Blog | Musikalbum | Kontakta oss
Nyheter > Jesus både Gud och människa
Dopglädje med Tomas Mattsson som blir döpt
 1 13439 24 8
Fredrik Liukkunen
Online 11:20 09/11 2005  Modifierad 05:07 19/08 2010

Old articles  Jesus var både Gud och människa. Han åt och drack, levde och kände som vi, men ändå den enda totalt syndfria. Han blev piskad och hånad. Slagen och dödad, men det slutade inte där, det var där det började! Han uppstod och lever idag!

Jesus kallas också det rena offerlammet, som skulle ta bort världens synd. Helt som israelerna offrade felfria lamm för sina synder. En bild på Jesus är också Isak som bar träpinnarna på ryggen (Jesus korset) som han skulle offras på. Men Isak offrades inte, utan Jesus sedan senare också i Jerusalem.

Josef också en bild på Jesus. Slagen, såld som slav, men ändå barmhärtig mot sina bröder. Josef var bärare av en annan ande, som skulle vara till välsignelse för Israel. Genom Jesus har vi samma välsignelse, framgång, framtid som Gud lovade Israel, bara vi tar emot honom. Det är därför kristna också är nyckeln till judarnas frälsning, att de förstår att Jesus är Messias dom ännu väntar på.

Mose, befriaren för Israel, ledde ut folket från mörker och fångenskap ut till det förlovade landet, friheten. Jesus kom för att befria hela världen och föra hela världen till Israels Gud, honom själv Messias, befriaren.
I Jesus finns frihet från religionens band.

(EN Gud i tre "delar"=treenigheten:
-Fader (Gud Fadern)
-Sonen (Jesus)
-Anden (den helige Ande) )

Här e lite bibliska grunder till Jesus som Gud:

"Därför skall Herren själv ge er ett tecken: Se, jungfrun skall bli havande och föda en son och hon skall ge honom namnet Immanuel."
Jesaja 7:14 (Immanuel/Emanuel = GUD(Jesus) är med oss)

"Se, jungfrun skall bli havande och föda en son, och man skall ge honom namnet Immanuel, det betyder GUD med oss."
Matt 1:23


En psalm av David. Herren sade till min Herre: ”Sätt dig på min högra sida, till dess jag har lagt dina fiender som en fotapall under dina fötter.”
Psalm 110:1

"Ty David har inte farit upp till himlen. Men han säger: Herren sade till min Herre:* Sätt dig på min högra sida, tills jag har lagt dina fiender som en fotpall under dina fötter. Därför skall hela Israels folk veta att denne Jesus som ni korsfäste, honom har Gud gjort både till Herre och Messias."
När de hörde detta, högg det till i hjärtat på dem, och de frågade Petrus och de andra apostlarna: "Bröder, vad skall vi göra?"
Petrus svarade dem: "Omvänd er och låt er alla döpas i Jesu Kristi namn, så att era synder blir förlåtna. Då skall ni få den helige Ande som gåva."
Apostlagärningarna 2:34-38

*Fotnot: min Herre: Davids Herre, Messias. Ps 110:1.


"Jesus svarade: Det största är detta: Hör Israel! Herren, vår Gud, Herren är EN"
Mark. 12:29

"Vi vet att Guds Son har kommit och gett oss förstånd, så att vi känner den Sanne, och vi är i den Sanne, i hans Son Jesus Kristus. Han är den sanne GUDEN och det eviga livet."
1 Joh. 5:20

På samma sätt kallar Gud människor idag!
Det är bara frågan om vi vill överlåta oss. Gud har gett oss en fri vilja att välja. Det är kärlek!

Be blessed!


Anna H
13:36 10.11.2005


TIPS till THOMAS och ANDRA om logisk argumentering för kristendom etc etc som hjälpt mig fantastiskt mycket och också gett rum för mitt intellekt i tron:

C. S. Lewis... läs till att börja med Mere Christianity eller på svenska Kan man vara kristen (går att hitta på vanligt bibliotek).

Han frågar sig inte "kan jag få något ut av kristendomen" utan menar att den fråga man skall ställa sig är "vad är sanning". Det är hans utgångspunkt.

I'm a devoted fan. Vau!
Fredi
10:29 10.11.2005


Thomas, du verkar vara en ärlig och bra kille, d bra att vara rakt på sak. Tack. Ifall du vill ha mer kontakt kan du också skriva in via contact, i menyn till höger. Ha d bra!
Thomas
00:10 10.11.2005


Det var en tid då jag trodde att de flesta kristna var totalt oförmögna att argumentera för sin tro på ett sakligt sätt.
Nu inser jag att jag hade fel.
Lucas
20:01 9.11.2005


Jag hörde en annan intressant grej av en tysk på vår gruppresa till Israel. Han hade sett nåt tv-program där de menade att man har hittat något som troligen är förbundsarken rakt under den plats där Golgata finns. De menade att arken har gömts där någon gång före Jesus kom, tyvärr minns jag inte när han sa. Platsen Golgata finns på är omöjlig att göra utgrävningar på i det här skedet(, kanske pga det faktum att en busstation finns intill klippan på platsen där korset troligen stod). Om arken finns på det stället kan det enligt tv-programmet vara möjligt att Jesu blod runnit ner från korset, genom jorden och droppat på arken som låg begravd där under. Detta är intressant eftersom det var just vad prästerna gjorde tidigare då de offrade något djur, de stänkte lite blod på arken.
Okej, jag medger att det här var ganska mycket antaganden, men rätt intressant, eller hur?
Andreas
19:16 9.11.2005


Intressant är också, på tal om Isak som förebild för Jesus, att det berg som Isak skulle offras på, Moria berg, inte är något mindre än Tempelberget mitt i Jerusalem, alltså inte alls långt i från Golgata där Jesus senare dog.
Ida
18:15 9.11.2005


Amen! bra skrivet fredi!:)
Rasmus
13:42 9.11.2005


Yeah! Bra Fredi! Fin text :) Go for it man! ;)
magnus
13:03 9.11.2005


AMEN!
Sök

Skriv sökordet i rutan
Arkiv
Reklam

Annonsera här? Det passar bra! Kontakta oss!
musik >
10 senaste
>
You're forgiveness
Av Samuel Erik, Text och musik Samuel Erik, Producerad Samuel Erik och Manne Tiainen
Mick
Av Zealot Poets
Kärlekseld
Av Zealot Poets
Flumparanoia
Av Zealot Poets
The Day of Salvation
Av Pontus J Back
Without You
Av Pontus J Back
Thankful
Av Pontus J Back
Mighty God You Are (King of Kings)
Av Andreas Forsberg, producerad av Egon Veevo
Every Drop
Av Samuel Eklund, Producerad av Joakim Palmén