Foto: Veronica

Snork var tuff hos läkaren

OLD ARTICLES. Låt mig få presentera, mosters stolthet, Jakob, eller ”Snork”, som han gillar att kallas. Det tilltalsnamnet var ganska naturligt för hans mor och far att ge eftersom hans storebror är mumin och storasyster snorkfröken.

Snork som är två år gillar familjens katter Alfons och Misse. Han kastar sig över dem och manglar dem med sin kropp eller så tar han ett sådant stryptag som på bilden. När katterna är dumma nog att inte fly fältet så får de stå ut med det ena och andra.

Snork har alldeles nyligen själv fått vara med om något rätt skrämmande. Han föll i trappan. Resultatet var ett sår som måste sys med sex stygn. Men han formligen briljerade hos läkaren. Han bara knep hårt om mammas hand och konstaterade, "Snork måste vara duktig!". Efter syandet fick han massor med leksaker av doktorn. På vägen ut från rummet utbrast lilla grabben, "Snork har lapp på skallen och fickorna fulla med kissekorvar", d v s katter.

En gång kom en tant med sin hund gående mot Snork och mamma. Då kom rädslan. Men Snork tog modet till sig och gick fram till tanten och sa, ”Ta bort din hund! Den får inte äta upp mammas gulligubbe!”

Det har varit frestande för mamma att röra Snorks lockar. Men när hon gör det säger han ifrån på följande sätt, ”Det här är Snorks hår. Mamma har eget hår.”