Bannern

Midvinterveckan i Närpes

OLD ARTICLES. Mellan 27 december och 1 januari kommer flera hundra ungdomar att samlas på Mosebacke skolcentrum i Närpes för Midvinterveckan (MVV).

I år är temat ”Connecting” som handlar om att koppla samman – med Gud och andra människor i starkare gemenskap och överlåtelse. Det kommer bland annat att synas i att alla deltagare de första dagarna är uppdelade i mindre gemenskapsgrupper. Go´eftermidda´-samlingarna kommer att ha temat ”identitet”.

Medverkande

John Lidman, Lilian Lytz och Ingmar Rönn som kommer att medverka på olika sätt har alla tidigare varit med på MVV. En ny bekantskap är Mark Erickson, amerikan som är bosatt i Kuopio med sin finska hustru. Han arbetar för missionsorganisationen Ungdom Med Uppgift och har förbön för Finland på sitt hjärta. Paret Madeleine och Peter Wallgren från Sverige kommer för första gången att förkunna i Svenskfinland. Deras främsta kallelse är att undervisa (i tal och skrift) allt Guds folk och att genom kompromisslös förkunnelse föra människor till en större mognad och Kristuslikhet. De har fördjupat sig i problemlösning och själavård men även i många andra ämnen. Lovsångsledningen delas upp mellan Nanna Rosengård och gruppen Unity.

Intressegrupper

Årets intressegrupper, av vilka man väljer en, blir (ledaren inom parentes):

Baka kaka (Caroline Heikkinen), Bön (Olle Rosenqvist), Breakdance (Mikael Kallman) , Dans (Jenny Wilkman), Kristen, och stolt över det! Undervisning om trons grund. (Ingmar Rönn), Konst för Guds skull (Sonja Backlund), Digitalvideo (Simon Englund), Nådegåvorna (Madeleine Wallgren), Improvisationsteater (Anna Hamberg & Ida Karlsson), Första hjälp (Pernilla Lövmark, Lovsång (Maria Åsvik), Sällskapsspel (Daniel Tunér)

Nyårsafton

Den 31 december, nyårsafton kl. 18 inbjuds allmänheten till Midvinterveckans nyårsbön, där talare och deltagare från MVV medverkar.

Senare på kvällen och nyårsnatten blir det kul program, tal av Ingmar Rönn, musik av ryska gruppen Reflection, praise och på småtimmarna DJ unknown moment mm.

Information och anmälan

Broschyrer har skickats ut till bl.a. frikyrkoförsamlingar och kristna folkhögskolor. FMU:s hemsida www.fmu.nu innehåller all nödvändig information gällande MVV.

Anmälan bör göras senast 10 december. Anmälningstalong finns i broschyren och på hemsidan.

Vi ses! Hälsningar från planeringsgruppen

Länk:

http://www.fmu.nu/pages