I väntan på äventyr

Är det spännande att vara kristen?

OLD ARTICLES. Jag kommer att berätta om vad våra barn Elin (8år), Elias(7år) och Emil(5år) har lärt mig om vår Far i himlen. Jag skall börja med att berätta varför Elin för tillfället har ett mer spännande liv än Elias.

Elin känner mig bra, hon vet vad hon får göra och också vad jag inte vill att hon gör. Hon kan med hjälp av de regler jag satt upp också avgöra saker som jag inte gett specifika instruktioner om. Och om hon är osäker så kommer hon och frågar.

Elias minns det mesta av vad jag har sagt men det är bara i hans huvud, inte i hans hjärta. När han ställer till med något har han ofta inget svar på varför han gjorde det. Men när man frågar vilka regler som gäller kan han nog komma med rätt svar. Elias måste jag ha så nära att han säkert hör mig, ja helst så nära att jag kan ta tag i honom. Jag vill ju inte att han ska råka illa ut.

Är ditt kristna liv spännande? Det kan bli ännu mer! Lär känna din Far och du kommer att få upptäcka hur rikt ditt kristna liv blir. Han längtar efter det! Han vill skicka dig iväg på äventyr där ditt liv (andligt eller fysiskt) skulle vara i fara om du inte kände honom.

Elin fick gå runt kvarteret ensam, medan Elias bara fick leka på gården. Vi ses på trottoaren!

Rom 8:14-17