Goda nyheter sedan 2002     Lördag 28 januari 2023 kl 09:01Nyheter | Skicka in artikel | Annonser | Galleri | Blog | Musikalbum | Kontakta oss
Nyheter > Ediths Aha-upplevelse!
”Visdom” skänker glädje..?
 1 7568 18 5
Hanna S
Online 14:15 04/11 2004  Modifierad 16:41 10/08 2010

Old articles  Edith upplevde på onsdagkväll en ny Aha-upplevelse: Pirkka tillverkar också produkter i Finland!

Edith upplevde på onsdagkväll en ny Aha-upplevelse: Pirkka tillverkar också produkter i Finland!

Edith gick hela sin barndomen i tron att Pirkka endast har finländska produkter. En dag väcktes hon till sanningen, då hon markte på en kryddburk att Pirkka tillverkar vissa produkter i t.ex. Holland. Efter denna enormt skakande shock i hennes liv, har hon alltid granskat på Pirkka-varor var de är tillverkade. Hittils hade hon inte funnit en enda som är finländsk.
Men ikväll, onsdagen 3.11.2004, fann hon två Pirkka-varor tillverkade i Finland! Pirkkas ketshup är finsk. Likaså tjinuskisåsen!

Observera att många finländska märken fuskar och tillverkar varorna utomlands, av en eller annan orsak. Till exempel Valio har någon av sina fabriker på Estlands sida, där arbetskraften är billigare.
Se upp för vad du köper! Det är alltid bra att veta grunden för vad man tar in! Detta gäller inte endast materiellt, utan allt som påverkar ditt liv.

”Guds fasta grund består och har detta sigill: Herren känner de sina och: Var och en som nämner Herrens namn skall hålla sig borta från orättfärdigheten.” 2 Tim 2: 19


Oskar
23:44 8.11.2004


Om den lilla bybutiken är bättre så kommer den väl att gå bättre än de stora marketarna. Det kallas för den fria marknaden :)
hanna
18:47 8.11.2004


eeem, linus, vet du att den dä bilden e helt jättestor...?!
trollet
16:21 8.11.2004


mhmh....vi måste stööda inhemska produkter! ajjabajja på eer som gåår ti LIDL ..även om d vara billigt ibland...men om man allti springer ti di stoora butikskedjorna..hu ska d gåå fö den söta mysiga dubbellt bättre lilla BYYbutiken..eller iaf *di små butikerna*..x)
Edith
19:35 4.11.2004


Åh stön Hanna!Ja VISSTE att du sku gö nåt fuffens,du hade precis en sån min.
Christa
15:18 4.11.2004


Intressant! Själv har jag fått den uppfattningen att Pirkka inte tillverkar något själv utan låter andra tillverka och trycka "Pirkka" på produkten. Så exempelvis jordgubbsglassen som är tillverkad av Ingman kostar 1,5 € när det står Ingman på den och 1,1 € när det står Pirkka. Låten er icke luras!
Sök

Skriv sökordet i rutan
Arkiv
Reklam

Annonsera här? Det passar bra! Kontakta oss!
musik >
10 senaste
>
You're forgiveness
Av Samuel Erik, Text och musik Samuel Erik, Producerad Samuel Erik och Manne Tiainen
Mick
Av Zealot Poets
Kärlekseld
Av Zealot Poets
Flumparanoia
Av Zealot Poets
The Day of Salvation
Av Pontus J Back
Without You
Av Pontus J Back
Thankful
Av Pontus J Back
Mighty God You Are (King of Kings)
Av Andreas Forsberg, producerad av Egon Veevo
Every Drop
Av Samuel Eklund, Producerad av Joakim Palmén