Goda nyheter sedan 2002     Torsdag 27 januari 2022 kl 02:00Nyheter | Skicka in artikel | Annonser | Bli skribent | Galleri | Blog | Musikalbum | Kontakta oss
Nyheter > No longer Esbobo!
Nica och Tobbe
 1 2723 43 10
Nica
Online 18:20 02/12 2004  Modifierad 08:17 17/07 2010

Old articles  Tänk att den dagen verkligen kom då jag flyttar hemifrån och blir självständig(are). Bort ifrån det trevliga Esbo till det isolerade Sibbo! Okej, så farligt isolerat är Sibbo inte, om man hade bil, men det har inte jag!

Tobbe har ju bil, så det räknas åtminstone nästan. Det är så skönt att veta att det verkligen är så här Gud ha planera det och jag ser nu efteråt att Gud hela tiden haft sin hand med i spelet. Han har fixat allting så lätt.

Den här hösten har jag jobbat på ett daghem i Grankulla som biträde. Det har varit en tung höst med mycket flunsa och andra sjukdomar.

Sibbo är väl på sätt och vis ett ganska självklart val, för Tobbe och jag har redan länge funderat på när, hur och vart jag skalla flytta. Visst har Sibbo känts så lockande för att det blir lättare att träffas och mer vardagligare. Men Tobbe far ju ti armén i sommar så den glädjen är inte alltför långvarig..

Det här är grejt och jag är så ivrig, samtidigt som det nog är ganska pirrigt. Jag kommer att börja jobba på Arken, ett kristet dagis i Nickby, och jag vikarierar Heli Eskman som blir på mammaledighet. Det var en kväll som Bambi, barnskötare på dagiset, som fråga mig hur jag trivs på mitt jobb och frågade sedan om jag skulle villa börja jobba på arken istället. Plötsligt så var allt färdigt ordnat och dagen efter fick ja höra om att Anders Krook skulle flytta bort och att hans lägenhet skulle bli ledig.

En vecka senare sa jag att jag är intresserad av både lägenheten och jobbet. De diskuterade i styrelsen om bostaden och igår var jag och träffade föreståndaren på dagiset och ordföranden i direktionen och vi avslutade med att de sade välkommen åt mig! =)

Jag kommer att få mycket mera ansvar eftersom jag blir barnskötare och barngruppen är dubbelt större. Dessutom är Grankulla alltid Grankulla så lönen har varit ganska hög där. Jag började jobba där i mitten av augusti och 2 veckor senare fick jag höra att Grankulla stad beslöt att höja alla kommunala arbetares löner med 5% så nu har jag verkligen fått ihop samlat lite pengar.

Gud är nog så tuff. Det känns nog ledsamt att lämna barnen på mitt jobb, men samtidigt går ju livet vidare. Det var nog inte så skoj att säga upp sig eftersom vi har haft en sådan arbetsbrist, men jag bara VET att jag behövde bo ännu det här halvåret hemma och samla pengar och att det var så här det skulle vara! Tack Gud! =)

Jag flyttar i månadsskiftet januari/februari, man får se det sedan, men ni får nog höra av mig sedan när jag har inflyttningsfest! Då är alla verkligen välkomna! Bussstationen ligger ett stenkast från mig så det är bara att plinga på o komma på besök när man vill!


linus
15:29 4.12.2004


Daniel, jag skall försvara dig och alla andra civare om det blir krig, men det vore lättare med hjälp ;)
hanna
15:03 4.12.2004


"There she goes, my loving baby.....I sure feel blue"
Nånneeeej :P Grattis nica! Ha de bra! Säg nä ja få komma på besök sen :D
daniel
17:26 3.12.2004


till alla er grabbar som int vill till milin eller göra civare så kan ni göra så här: bli svensk! de e jag =) sen när du fyller 28 kan du bli finsk igen å slippa allt va tjänst för staten heter!

som bonus kan du bli hedersmedlem i hejarklacken "the svensk" å komma på hockey med mig! Lockande va!?

och just de, grattis nica att allt ordna sig, ses!
Ando Anders
14:17 3.12.2004


Det är ett mycket bra val att flytta till Sibbo som du gör!:) Jag får önska dig välkommen till huset! Jag har ju eftis i Villa hemmet alla dagar så vi kommer säkert att ses mycket när du börjar bo och jobba här. Välkommen välkommen!!!!
Mirjam
14:06 3.12.2004


Sånt HÄR e uppmuntrande! Bra jobbat, Jesus och Nica!
andreas
13:34 3.12.2004


Vad kul! Gud har våra liv i sin hand!
Cizi
10:14 3.12.2004


Baj baj Grankullaaaaaa! Men va skoj att hitta dig i Nickby sen! Du kommer ju att flytta granne till gården där jag bodde som liten; Betanias gård alltså :) Va skoj! Lycka till! Kramiz
mikie
22:17 2.12.2004


jag ska också in i militären nästa sommar.. antagligen. Landsflykt till USA som alternativ är lite lockande.. ;) Men på samma gång älskar jag Finland! *gaah* oh, the drama... :P

(känner för övrigt igen mig själv i den här storyn på många sätt, åtminstone vissa situationer. coolt, keep writing and sharing sister. :)
lotta m.
21:05 2.12.2004


Åå va glad jag blir när jag hör din berättelse.Allt bara faller på rätt plats! Gud är en Stor Gud och visste vad du behövde! Det är ju så sant det som bibeln säger: att vi ska lämna alla våra bekymmer till Herren! Herren förmår allt! Fortsätt bara att förtrösta på Gud! Stor kram till dej Nica!
Christoffer
19:03 2.12.2004


Jag får gratulera. Är själv född i H:fors o har aldrig känt mig som esbobo fastän jag bor här.

Nåja, sämre platser finns väl än Esbo.

Hur många kristna finns det egentligen i Sibbo? Var och varannan tycks ju flytta dit. Det verkar som om Finlands kristnaste orter är Borgå, Sibbo och Kuni. Kuni är nog antagligen etta.
Sök

Skriv sökordet i rutan
Arkiv
Reklam

Annonsera här? Det passar bra! Kontakta oss!
musik >
10 senaste
>
You're forgiveness
Av Samuel Erik, Text och musik Samuel Erik, Producerad Samuel Erik och Manne Tiainen
Mick
Av Zealot Poets
Kärlekseld
Av Zealot Poets
Flumparanoia
Av Zealot Poets
The Day of Salvation
Av Pontus J Back
Without You
Av Pontus J Back
Thankful
Av Pontus J Back
Mighty God You Are (King of Kings)
Av Andreas Forsberg, producerad av Egon Veevo
Every Drop
Av Samuel Eklund, Producerad av Joakim Palmén