Daniel Österlund, gitarrist

Musikrecension: Phroe

OLD ARTICLES. En nytt groovigt band sätter musikaliska frön i huvudet på lyssnaren.

Phroe... vilket konstigt namn! 'ph' i engelskan uttalas 'f', medan 'oe' i vissa språk sägs som 'ö'... get it already? Phroe uttals "Frö".

Med demoskivan 'Phonetic Poetry' har bandet gett sig in i musikbranchen för att göra stordåd. Det är alltid tacksamt för en musikdiggare att lyssna på en ny sound och det är just det som Phroe så snällt utsätter våra öron för. Visserligen finns det vissa influenser från speciellt 70-tals bluesrock, men det här är nånting helt annat...

På den femspåriga demoskivan finns snygga basriffer, smältande god gitarr samt trumkomp som får en att trampa takten med foten. Speciellt låten 'A Long Time Ago' har redan i introt ett ryck som drar en in i ett flygande moln av musik där man lugnt kan slappna av och bara lyssna på de mjuka tonerna slå mot trummhinnan. Som öppningsspår har man helt lyckat valt 'Open Your Eyes' med ett gitarrintro som man gärna nynnar med i. En trevlig och textmässigt lyckad låt har vi i 'It's All the Same', en välkomponerad ballad med rockigt ös i refrängen.

Phroes musik är snygg och uppskattad av musiker, med lite finslipning kommer även den breda publiken att gilla den. Bandet har redan fått erkännande i form av en andra plats i bandtävlingen i Borgå, samt speltid i radio... månne vi har mera på kommande?